Preview 28. kolo

Po reprezentační pauze míří Plzeň na led pátého Litvínova!

Reprezentační přestávka je u konce, indiáni se vracejí do extraligového kolotoče soubojem na ledě Vervy.

28. kolo ONLINE: LITVÍNOV vs. PLZEŇ od 17:30!

HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Ivana Hlinky, Litvínov
20. prosince 2023
28. kolo Tipsport extraligy

Indiáni v posledních třiceti vzájemných zápasech s Vervou pouze sedmkrát nebodovali. Avšak v kalendářním roce 2023 se oba celky doposud potkaly třikrát a dvakrát naplno bodovali Severočeši. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Verva vloni skončila po základní části jedenáctá, letos zatím poskočila na příčku pátou, bodů má navíc stejně jako čtvrtý Mountfield. Leč i tak nemůže v týmu panovat úplná spokojenost. Litvínov totiž do soutěže vlétl jako velká voda, přetahoval se s Pardubicemi o pozici lídra a v úvodních dvanácti kolech pouze jedinkrát prohrál. Leč pak se karta obrátila, ve zbylých patnácti střetnutích bylo zapsáno hned deset nezdarů.

V průběhu sezóny si do Slavie vyřídili střídavé starty Šimon Zajíček s Filipem Heltem, do Jihlavy zase Jan Strejček a naposledy do Bratislavy odešel Denis Godla. Naopak na pomoc přišel na hostování do konce ledna Tomáš Urban.

Bodově se v týmu nejvíce daří Davidu Kašemu, jenž nasázel osm branek a přidal patnáct asistencí. S bilancí (9+13) má v zádech bratra Ondřeje a o gól méně pozadu je třetí do party Jindřich Abdul. Mezi třemi tyčemi odchtal více minut Matej Tomek s úspěšností zákroků lehce přes devadesát procent, nad hranicí 93 je naopak parťák Šimon Zajíček.

Početní výhody Vervy jsou v celé soutěži osmé nejproduktivnější, hra v oslabení je desátá. Suma posbíraných trestných minut je sedmá nejvyšší, ta rozdaných hitů zcela nejvyšší a zblokovaných střel třetí.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 5
HC Oceláři Třinec 4
(2:0, 1:4, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Straka (Laakso, Dujsík), 8. Piskáček (Straka), 21. Söderlund (Indrák, Matýs), 48. Jansa (Schleiss), 51. Kvasnička (Rekonen, Lev) – 24. Kurovský (Nestrašil, Jeřábek), 30. Kurovský (Marinčin, Vrána), 37. Růžička (Nestrašil), 39. Pánik.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (41. Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.

HC Dynamo Pardubice 2
HC Verva Litvínov 4
(0:0, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 47. Říčka (Cienciala), 47. A. Musil (Čerešňák, T. Dvořák) 28. Urban, 32. Šalda (Hlava, Urban), 41. Maštalířský (Koblasa, Abdul), 60. Koblasa (Jícha).
HC Verva Litvínov: Will – Dvořák, Čerešňák, Kolář, Košťálek, Bučko, Hrádek, Švec – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Paulovič.