JUN: TRI - PLZ 3:2

Junioři dvougólovou ztrátu těsně nedotáhli

Indiáni se dnes naposledy v osmifinálové skupině vydali mimo své mantinely, jako jistě postupující se představili Třinci, který ještě o čtvrtfinále bojoval.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

3:2
1:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 16. Matěj (Pětník, Chovaniak), 21. Haas (Chovaniak), 41. Hrůzek (Haas) – 31. Soukup (Dolhý, Ženíšek), 53. Dáňa (Kvasnička, Pavlák). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Rozhodčí: Šutara, Koziol – Vengřín, Kořístka

vyloučení
6:6
Využití
1:1
střely na branku
31:42
Diváci
75

HC Oceláři Třinec

Švančara (Klimek) – Hykl, Andrle, Chovaniak (C), Kareš (A), Ročák, Hrůzek – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Šotkovský, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Lokajíček) – Houdek, Pánek, Pavlák, Vajner, Malák (C) – Kvasnička, Kopic (A), Adamec, Korčák, D. Soukup, Slanina (A), Marcel, M. Soukup, Pešek, Ženíšek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 59 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 1 0 1 1 0
Adam Dolhý 0 1 1 -1 2
Adam Eremiáš 0 0 0 0 2
Daniel Kaiser 0 0 0 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 1 1 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Marcel Marcel 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 2
Dominik Pavlák 0 1 1 0 2
Jan Slanina 0 0 0 -1 0
Dominik Soukup 1 0 1 0 0
Stanislav Vajner 0 0 0 0 2
Adam Ženíšek 0 1 1 -2 2

komentář

Jako první v duelu zahrozil Adamec, který se na útočné modré zbavil svého strážce a najel mezi kruhy, odkud tvrdě vypálil, Švančara vykopl betonem. Podobně zakročil i Vondraš proti Matějovi z vrcholu pravého kruhu. Jako první gólmana překonal Korčák, avšak mířil příliš přesně - do tyče. Skóre tak otevřel až Pavel Matěj, jenž si mezi kruhy našel sražený pokus Pětníka a doručil balíček na místo určení.

A jak Třinec první část zakončil, tak tu druhou začal. Oskar Haas totiž zamířil z pravého kruhu milimetrově přesně ke vzdálenější tyči. Od modré se ihned po buly snažil snížit Malák, pouze ale vyprášil betony Švančarovi. Prosadil se až Dominik Soukup, který po rychlé kombinaci svých barev využil přesnou ranou z první dvojnásobnou početní výhodu. Srovnání měl na čepeli Pánek z levého kruhu, tečovaný pokus muž s maskou Slezanů vykopl špičkou betonu. Když těsně před druhou přestávkou po velké kličkované neuspěl ani Adamec, byl stále Třinec v nejtěsnějším možném vedení.

Které navíc dokázal brzy po rozehrání poslední dvacetiminutovky navýšit, když početní výhodu z pravého kruhu využil již po jednadvaceti sekundách Filip Hrůzek. Jenže indiáni nehodlali dát svou kůži lacino. Podobně totiž po obléhání třinecké svatyně zakončil z levé strany Josef Dáňa a drama pokračovalo. Přibližně dvě minuty před koncem základní hrací doby hosté odvolali gólmana, rány Maláka od modré a Adamce zleva ovšem na třineckého brankáře neplatily, Škoda se tak domů vrací s prázdnou. Osmifinálovou skupinu, kterou Západočeši opanovali stejně jako základní část, uzavřou v sobotu od 13:00 před svými fanoušky s Mountfieldem.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Porazit podruhé v této skupině Plzeň hovoří za vše. Zbytečně jsme si to zkomplikovali, hlavně ve druhé třetině. Ve třetí jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Znovu jsme zbytečně faulovali, ale s takovým soupeřem musí být něco navíc. Spousta odblokovaných kotoučů. Závěr jsme zvládli psychicky velmi dobře a udělali jsme rozhodující krok do čtvrtfinále a čeká nás jen duel ve Zlíně. Budeme čekat, kdo na nás vyjde a my jsme si splnili další cíl. Uvidíme, kam to dojde.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň):Poslední zápasy se nám opakují stejně věci. Máme zbytečně vyloučené hráče, často hned v začátcích utkání i třetin. Přes optickou převahu však lacino inkasujeme a naopak neproměňujeme spousty šancí. To musíme změnit, protože play off se blíží a takto rozhodně nemůžeme fungovat.