JUN: PLZ - MHK 4:2

Junioři poprvé doma a hned vítězně!

Úřadující mistři se poprvé představili v novém ročníku na svém ledě. A hned se jednalo o reprízu loňského osmifinále, na západ Čech totiž zamířil Mountfield.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

4:2
2:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 10. Dáňa (D. Soukup, Titlbach), 19. M. Soukup (Hodinář), 24. M. Soukup (Matuška, Kubíček), 50. M. Soukup (Kubíček, Mazanec) – 39. Král (Beneš, Havlíček), 60. Giesl (Král, Táborský). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

Rozhodčí: Valenta, Květoň – Jindra, Zíka.

vyloučení
2:4
Využití
2:0
střely na branku
31:30
Diváci
46

HC Škoda Plzeň

Bočan (Jansa) – Houdek, Skok, Jiříček, Kubíček, Eichler, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Pešek, M. Soukup, Hořejší, Beránek, Titlbach, Řehoř, Matuška, Dáňa.

Mountfield HK

Kasal (Žalčík) – Boukal, Táborský, Žaba, Hrbek, Havlíček, Hušek, Pelda – Giesl, Prášek, Vencl, Nevšímal, Hora, Ma. Beneš, Novotný, Klíma, Kopecký, Brožek, Král, Mi. Beneš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 1 0 1 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 1 1 -1 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Martin Jánský 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 -1 0
Petr Kubíček 0 2 2 1 0
Jan Matuška 0 1 1 0 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 2
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 3 0 3 1 0
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 0 0

komentář

Utkání odšpuntoval Giesl, který dostal na levém prostoru mraky času, avšak střela šla zcela mimo. Podobně si po chvilce vedl i Novotný, který na sebe vzal přečíslení dvou na jednoho. A tak udeřilo na druhé straně. Škoda po devíti vteřinách využila početní výhodu, když nejprve z osy hřiště trefil levou tyč Dominik Soukup, dorážkou ale již uspěl Josef Dáňa. Modrobílí poté sami oslabení ustáli, aby v plném počtu navýšil náskok svých barev Marek Soukup. Tři vteřiny před úvodní sirénou mohl snížit Giesl, kterému od tyče k tyči předal puk Beneš, Bočan se ovšem stihl přemístit.

Prostřední dějství načal Prášek, který pláchl všem na ledě, po kličce ale mezírku mezi betony Bočana nenašel. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Brzy na to po rychlém ťukesu udeřil dnes podruhé Marek Soukup. Po chvilce natáhl ke střele přes obránce z osy hřiště Pešek a pořádně protáhl Kasala. Východočeši kontrovali Lukášem Králem, který si u pravé tyče našel sražený pokus Beneše a dodal poslední dvacetiminutovce větší náboj.

V úvodu poslední třetiny oba celky ustály oslabení, poté ale již modrobílí další trest soupeře velmi rychle využili. Po sedmi vteřinách hry totiž do pravého horního rohu trefil svůj hattrick Marek Soukup. Snížení měl vzápětí na čepeli Nevšímal, z levého kruhu ale minisouboj ovládl Bočan. Ten nakonec ještě v posledních vteřinách musel jednou lovit puk ze své sítě, když jej tečí Královy střely překonal Matěj Giesl. Úřadující mistr z Plzně i tak dokráčel pro svou první letošní výhru, na kterou může navázat hned zítra, když opět od 13:00 bude na svém ledě hostit Pardubice.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Důležitým výstupem z utkání je, že jsme vyhráli, protože jsme to po třech porážkách potřebovali. Co se týče výkonu, tak se mi trochu zdálo, že jsme neměli úplně pohyb, jaký bych si představoval. Ale důležitější než výkon byl dnes výsledek. Samozřejmě tam je spousta chyb a nedostatků, ovšem máme hodně mladý tým. Já věřím, že se bude do budoucna zlepšovat, ale nyní je tam celá řada věcí k nápravě.“

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): „Bylo poznat, že se dnes potkala dvě mužstva, která nejsou herně úplně v pohodě. Kvalita utkání tak nebyl úplně taková. My jsme dostali opět po triviálních chybách dvě branky a tím se Plzeň uklidnila a my naopak zabředli do většího zmaru. Trochu nás nastartoval gól na 1:3, ovšem domácí následně využili další přesilovku a utkání se pouze dohrávalo.“