JUN: MHK - PLZ 4:5

Junioři bůrem opanovali duel na ledě Mountfieldu!

Mladé indiány čeká před reprezentační pauzou ještě jeden trip, který dnes, před zítřejším duelem na ledě Pardubic, odehráli v sousedním Hradci Králové.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

4:5
1:3, 2:2, 1:0

Branky a nahrávky: 11. Moravec (Táborský, Pajer), 25. Ma. Beneš (Havlíček, Mi. Beneš), 36. Ma. Beneš (Táborský, Žalčík), 59. Moravec – 13. Mazanec (Dáňa, M. Soukup), 18. Borák (Kubíček, Mazanec), 18. D. Soukup (Remeš, Houdek), 32. Borák (Kubíček, Dáňa), 32. Remeš (Hodinář, Matuška).
Průběh utkání: 1:0 ,1:3, 2:3, 2:5, 4:5.

Rozhodčí: Úlehla, Bernat – Gregar, Pěkný

vyloučení
7:8
Využití
2:3
střely na branku
29:29
Diváci
134

Mountfield HK

Kasal (21. Žalčík) – Hrbek, Táborský, Hušek, Žaba, Matěj Havlíček (C), Pelda, Boukal – Kopecký, Moravec, Brožek, Pajer, Novotný, Matěj Beneš (A), Giesl, Jón, Prášek, Idžan, Vencl, Michal Beneš (A).

HC Škoda Plzeň

Korytar (33. - 38. Bočan) – Kubíček (A), Hodinář, Buzek, Eichler, Jánský, Houdek – Pešek, M. Soukup, Kreuzman, Matuška, Korčák, Mazanec (A), Remeš, Kaiser, Hořejší, Borák, Řehoř, D. Soukup, Dáňa (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 6 3 1 2 66,67 0
Jakub Korytar 55 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 2 0 2 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 1 2
Josef Dáňa 0 2 2 -1 0
Josef Eichler 0 0 0 0 10
Jan Hodinář 0 1 1 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 1 1 0 0
Martin Jánský 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 2
Matěj Korčák 0 0 0 0 2
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 -1 0
Petr Kubíček 0 2 2 -1 0
Jan Matuška 0 1 1 2 0
Aleš Mazanec 1 1 2 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Alexandr Remeš 1 1 2 1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 1 1 -1 0
Dominik Soukup 1 0 1 2 0

komentář

Utkání odšpuntoval Moravec z pravého kruhu, Korytar vykopl betonem. Na druhé vypálil po příhře z rohu z vrcholu brankoviště Mazanec, Kasal povolal do zbraně lapačku. Skórem tak pohnula až úvodní početní výhoda střetnutí. Byl to právě Petr Mazanec, který tentokrát z pravého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Jenže i domácí ve čtyřech inkasovali, brzkou odpověď zajistil Aleš Mazanec, jenž využil příhry Dáni zpoza branky před ní. A Škoda dokazovala, proč má nejlepší přesilovky v soutěži nadále. Další trest Mountfieldu využil Matyáš Borák, jenž z pravého kruhu zamířil přesně k bližší tyči. Navíc za dalších třináct vteřin nachytal na švestkách z ostrého úhlu Kasala Dominik Soukup, ten spíše čekal příhru na střed.

Prostřední část načal Pelda dorážkou na brankovišti, leč minul. Lépe si vzápětí vedl Matěj Beneš, který z první z levého kruhu trefil ideálně horní růžek. Na druhé straně po chybě v obraně domácích zblízka zakončoval Mazanec, střídající Žalčík vyrazil ramenem. Západočechům tak ke gólu pomohl další faul Východočechů, po příhře z kruhu na kruh se z pravého trefil do bližší šibenice Matyáš Borák. Za přibližně půlminutku navíc zkompletoval bůra Alexandr Remeš, když se zleva protáhl přes svého strážce mezi kruhy a bekhendem zavěsil pod břevno. Jenže Mountfield nechtěl dát kůži lacino. Matěj Beneš se protáhl z pravé strany před Bočana, který kvůli závadě na brusli střídal Korytara, a prostřelil ho mezi betony.

Poslední dějství odstartovalo hned osm dvouminutových trestů, přesto se skóre neměnilo. Přitom do té doby oba celky využily hned pět přesilových her. Až v závěru střetnutí dodal naději svým barvám Petr Moravec, který se prokličkoval středem kluziště až mezi kruhy a rozvlnil síť. Více toho ale již domácí nestihli a Škoda tak na Mountfield vyzrála i podruhé v sezóně. Již zítra ji ale čeká další soupeř z východu Čech, naposledy před reprezentační pauzou se představí v Pardubicích.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): „Myslím, že jsme měli velmi slušný vstup do zápasu a prvních deset minut jsme hráli velmi dobře. Dokázali jsme jít do vedení, ale měli jsme i další šance, ze kterých jsme si mohli udělat takový pohodlnější polštář z nějakého vícególového vedení, ale to se nám bohužel nepovedlo. Poté bylo utkání o naší disciplíně a o tom, že jsme dělali úplně nesmyslné fauly, a to i přestože jsme věděli, že Plzeň má skvělá procenta v přesilovce a dnes to potvrdila. Mám pocit, že nás v našem oslabení potrestala třikrát a dostala se do dvougólového vedení. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme co nejdříve vstřelit kontaktní gól a pokusit se to utkání minimálně zremizovat. Plzeň hrála velice disciplinovaně a moc šancí nám nedala a my už jsme ten zápas nedokázali dovést k bodovému zisku.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska rozhodly přesilovky, my jsme si s nimi hodně pomohli. Sehráli jsme v nich pěkné kombinace, jinak ale naše hra nebyla dobrá. Měli jsme tam spoustu nedůrazů a chybných řešení. Uválčili jsme to za tři body, což je pozitivum z tohoto zápasu. Musíme herně produkovat trošku jiný hokej, abychom hráli více zkušeně. Jsme takoví nevyzrálí a pořád se to opakuje.“