JUN: MHK - PLZ

Junioři po velké přestřelce dobyli led Mountfieldu!

Mladí indiáni se podruhé v tomto týdnu vydali do boje, po středeční dohrávce s Kometou se dnes představili na ledě Mountfieldu, který letos v předchozích třech duelech vždy skolili.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

3:4
0:3, 3:0, 0:1

Branky a nahrávky: 22. Moravec, 28. Táborský, 33. Pajer (Michal Beneš) – 8. Dvořák (Marek Soukup, Mazanec), 10. Houdek (Titlbach), 16. Benák (Jiříček), 47. Marek Soukup (Kučera).
Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Lučan, Kis.

vyloučení
3:7
Využití
0:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
30:32
Diváci
98

Mountfield HK

Kasal (Tichý) – Pavič, Havlíček (C), Fiala, Táborský, Hrbek, Bezpalec, Boukal – Matěj Beneš (A), Prášek, Giesl – Michal Beneš (A), Král, Moravec – Leden, Novotný, Hora – Pajer, Vencl.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Skok, Hodinář, Prošek, Eichler, Cícha, Jiříček, Houdek – Marek Soukup (A), Dvořák, Pešek – Korčák, Dominik Soukup, Titlbach – Mazanec, Kučera, Benák – Kaiser, Dáňa (C), Borák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 30 3 27 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 1 2 1 0
Matyáš Borák 0 0 0 -1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 -1 2
Adam Dvořák 1 0 1 -1 0
Josef Eichler 0 1 1 1 4
Jan Hodinář 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 1 0 1 1 0
Adam Jiříček 0 1 1 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 1 1 1 0
Jan Kučera 0 1 1 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 1 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 2
Marek Soukup 1 1 2 0 2
Dominik Soukup 0 0 0 -1 0
Adam Titlbach 0 1 1 1 0

komentář

Duel odstartoval Adam Dvořák, který pláchl všem na ledě, ovšem klička do bekhendu na Kasala neplatila. Stejný hráč se dostal do gólové příležitosti i po chvilce a to již trestal. Obdržel touš na pravý kruh a z první zametl černý nesmysl mezi betony do sítě. Vzápětí se navíc na rychlou zteč vydali Titlbach s Matějem Houdkem a Škoda šla do trháku. V závěru úvodní periody navíc Jiříček projel prakticky celé hřiště, strhl na sebe pozornost a předal zcela volnému Adamu Benákovi, který vyhnal Kasala z branky.

Úvod prostřední části ovšem ze strany domácích znamenal snížení. Petr Moravec se prokličkoval až před Vondraše, na kterého vyzrál kličkou do bekhendu. Po chvilce navíc v oslabení sebral vyhození Šimon Táborský a po individuální akci dostal své barvy na dostřel. No a jak se hostům povedla úvodní část, tak druhou zcela ztratili. Lukáš Pajer v rychlém protiútoku vypálil z levého kruhu a začínalo se opět od nuly. Vrátit vedení svým barvám mohl ještě vzápětí Titlbach, který pláchl všem na ledě, ovšem střela na teploměr na střídajícího Titchého neplatila.

Třetí dvacetiminutovku načal dělovkou od modré Fiala, skórem ovšem nepohnul. To se naopak povedlo Plzni, když ránu Kučery doklepl do sítě Marek Soukup. Škoda následně ustála i dvě hry v oslabení a vítězství si nenechala vzít ani při power play soupeře, kdy v dobré příležitosti na kruhu Beneš minul zařízení. Již zítra čeká indiány další duel na východě Čech, tentokrát v Pardubicích.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král (Mountfield HK): „Do zápasu jsme vstoupili, jako bychom byli první v tabulce, vedli o 15 bodů a zkoušeli signály na play off. Utkání se podle toho bohužel vyvíjelo, takže jsme první třetinu prohráli 0:3. Vytrestali nás za nekoncentrovanost, neochotu pracovat pro tým a individuální smýšlení. I když jsme ve druhé třetině výrazně zlepšili naši hru a zaslouženě vyrovnali, tak třetí část byla kdo s koho. Bohužel skórovat se povedlo soupeři po naší nedisciplinovanosti v útočném pásmu. I přes slušný tlak v závěru se nám nepodařilo vyrovnat. Za první třetinu jsme si vyhrát nezasloužili.“

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): „V první třetině jsme hráli skvěle – principy, které požadujeme, a dali jsme z toho tři góly. Bohužel ve druhé části jsme z toho vystoupili, jako už potřetí či počtvrté v sezoně - velmi špatně. Třetí třetinu už jsme zvládli, jak jsme potřebovali, a dotáhli to do konce.“