JUN: MHK - PLZ 2:0

Junioři padli góly v závěru na ledě Mountfieldu

Mladé pušky vstoupily do série letních zápasů těsným nezdarem, když o svém vítězství rozhodli domácí přibližně dvě minuty před koncem základní hrací doby.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

2:0
0:0, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 58. Mach, 60. Nevšímal (Novotný). Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Veselý – Maštalíř, Všetečka

vyloučení
6:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
22:30

Mountfield HK

Žalčík (Mrázek) - Brotánek, Beran, Bezpalec, Pavič, Hušek ,Fiala, Hrbek, Pelikán, Novotný, Idžan, Nevšímal, Prášek, Kopecký, Pilař, Brožek, Hora, Vencl, Souček, Trejbal, Mach.

HC Škoda Plzeň

Bočan (Jansa) - Kubíček, Houdek, Hodinář, Buzek, Pavlák, Skok, Juřík, Pešek, Mazanec, Sever, Kosnar, Kaiser, Beránek, Sabinick, Krasanovský, Dáňa, Řehoř, Kreuzman, Korčák.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Oba celky se vloni v rámci přípravy nepotkaly. Vše si ale bohatě vynahradily v rámci extraligy, kdy na sebe narazily jak v základní části, tak i osmifinálové skupině.

V první fázi soutěže oba duely ovládli modrobílí, když nejprve na ledě svého soupeře zvítězili 2:1, později doma pak uspěli 4:2.

Ve vyřazovací části soutěže se pak vždy radovali domácí. Východočeši 3:1 a 3:2, Plzeň zase 4:2 a 4:1. Škoda nakonec dokráčela až k mistrovskému titulu, naopak Mountfield se do čtvrtfinále neprobojoval.

Dnes se oba celky poprvé vydaly v nové sezóně do boje a jednalo se o velký boj. Z deseti udělených trestů nakonec potrestal jediný domácí Jan Nevšímal, který přesně třicet vteřin před závěrečným hvizdem potvrdil vítězství svých barev. Přibližně dvě minuty před ním totiž duel rozhodl Marek Mach.

Modrobílým nepomohla ani střelecká převaha, šanci na reparát ale mají již ve čtvrtek, kdy se představí v rámci jarní semifinálové reprízy na Spartě.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Zápas nevalné kvality z obou stran. Soupeř měl hlavně ze začátku několik dobrých šancí, působil trošku lépe než my. My jsme zase byli mírně lepší od druhé třetiny po zbytek zápasu. Ale nepodařilo se nám skórovat, a to ani ze dvou samostatných nájezdů či ze slušných šanci po kombinaci v přesilovkách. Takže sice optická převaha, která ale k ničemu nevedla. Vypadalo to, že impotentní duel půjde do prodloužení za stavu 0:0, ale pak bohužel těsně před koncem náš obránce dvakrát ztratil puk v rohu a dostali jsme dva zbytečné góly z ničeho. Příští utkání se musíme zlepšit. To, co předvádíme teď, nestačí.“

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): „Dnešní utkání mělo všechny atributy typického prvního přípravného utkání v sezóně. Byla tam celá řada nepřesností, nepomohl tomu ani led, který v tomto počasí není úplně ideální. Na druhou stranu bych chtěl vyzdvihnout oboustranné nasazení, ve kterém se hrálo. Utkání mělo rychlý spád a my byli v závěru šťastnější.“