JUN: PLZ - SPA

Junioři na svém ledě podlehli Spartě

Extraliga juniorů vstupuje do své poslední čtvrtiny. Plzeň na svém ledě přivítala pražskou Spartu, kterou zatím v letošní sezóně ještě neporazila. A ani dnes tuhle sérii mladé pušky neprolomily.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

0:4
0:2, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 2. Stepanchuk (Hrabovetskyi, Pavlák), 19. Krupička (Böhm, Fábry), 40. Šindelek (Böhm, Vašíček), 47. Krupička (Fábry, Červenka).
Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Rozhodčí: Hucl, Hacaperka – Rubáš, Malý.

vyloučení
3:7
Využití
0:2
střely na branku
32:29
Diváci
88

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Jiříček, Hodinář, Dolhý (A), Kubíček, Skok, Houdek- Dvořák, Kučera, Řehoř, Hořejší, Pešek, Mazanec, Marek Soukup (A), Borák, Benák, Dominik Soukup, Titlbach, Korčák, Dáňa (C).

HC Sparta Praha

Artsatbanov (Přikryl) – David, Ducháč (C), Šindelek, Červenka (A), Böhm, Pavlák – Novák, Senčák, Fábry, Krupička, Hrabík, Vašíček, Hrabovetskyi, Holeček, Stepanchuk, Mácha, Hamršmíd.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 29 4 25 86,21 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 0
Matyáš Borák 0 0 0 -1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 2
Petr Kubíček 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 -2 2
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 0

komentář

Zápas začal pěkně zostra. Plzeň se jako první dostala do útočné třetiny, avšak záhy zaútočila i Sparta. Spoustu prostoru dostal mezi kruhy volný Martin Böhm, jeho střelu z voleje ale Vondraš vykopl svým betonem. Z další šance už ale Pražané otevřeli účet zápasu. Pavlák od modré čáry nahazoval puk, mezi kruhy jeho pokus šikovně zasáhl Bogdan Stepanchuk a Vondraš na to nedokázal zareagovat. Stejný hráč se záhy dostal znovu do zakončení, jeho bekhendový pokus ale tentokrát v brance neskončil. Na druhé straně si Adam Benák našel střeleckou pozici, z pravého kruhu poslal kotouč ale jen doprostřed brány. Nedlouho poté si Škoda zahrála úvodní přesilovou hru, ta se jí ale vůbec nepovedla. Už při rovnovážném stavu dostal puk ideálně na modrou čáru Petr Kubíček, plzeňský obránce neváhal a hned střílel, gólmana Sparty avšak nepřekonal. Lépe si nevedl ani Adam Jiříček. A tak krátce před odchodem do šaten znovu udeřili hosté, kteří za čtrnáct vteřin využili početní výhodu. Martin Böhm vystřelil od modré čáry, Vondraš kotouč pouze vyrazil, ten si následně našel Jan Krupička a jeho povedená dorážka skončila poté za jeho zády. Po dvaceti minutách tak vedla Sparta na západě Čech o dvě branky.

Druhou třetinu odšpuntoval znovu Krupička, který se proháčkoval domácí obranou až před Vondraše, kterému chtěl zasunout kotouč mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Hned o chvíli později jeli Pražané ve dvou proti jedinému obránci, Martin Vašíček nejprve přihrával, následně dostal kotouč zpátky, zprava nicméně náskok Sparty nezvýšil. Z ničeho nic mohlo poté udeřit na druhé straně, Dolhý skrytou přihrávkou uvolnil na levém kruhu Matěje Korčáka, ten to myslel dobře, mířil ke vzdálenější tyči, nicméně na gólmana Sparty nevyzrál. O chvíli později Jan Skok napřáhl a vší silou napálil kotouč od levého mantinelu hned na bránu, Artsatbanov musel do akce vytasit svou lapačku. Krátce za polovinou utkání měla Škoda snad tisíciprocentní šanci. Matěj Houdek si sjel před branku, poté oslovil u druhé tyče Dominika Soukupa, který sám nevěřil, že nedostal puk do sítě. Když už to vypadalo, že ve druhé třetině branka nepadne, Sparta udeřila potřetí. Deset vteřin před koncem využili hosté svou druhou přesilovou hru. Filip Šindelek dostal spoustu prostoru na pravém kruhu a přesnou ranou ke vzdálenější tyči nedal Vondrašovi šanci, ten měl navíc velmi dobře zakrytý výhled.

Zkraje třetí dvacetiminutovky šla Sparta znovu do čtyř, Adam Jiříček dostal ránu na volej, střela mu nicméně vůbec nevyšla. Odražený puk si přesto našel mezi kruhy Marek Soukup, který to zkusil bekhendem. Nechybělo moc a Plzeň se mohla radovat ze své první branky v zápase. Vzápětí měl gól na hokejce Dominik Soukup, leč po přihrávce Benáka ještě zbytečně hledal své spoluhráče. To Pražané mířili do černého. Hosté se štěstím udrželi puk v útočné třetině, Jan Krupička následně od pravého mantinelu udělal kličku na střed a prudkou střelou pod horní tyčku se nemýlil. Pro něj to byla druhá branka v utkání. Artem Hrabovetskyi mohl přidat pátou sparťanskou branku. Forvard Pražanů se dostal za plzeňské obránce, tváří v tvář brankáři nicméně neuspěl. Plzni se nedala upřít snaha, proti dnešní Spartě to ale měla velice těžké. Čestnou branku se pokoušel vstřelit Marek Hořejší, který si našel ideální střeleckou pozici, do jeho rány ale na poslední chvíli skočil obránce hostů. Čtyři minuty před koncem modrobílí táhli rychlý brejk tři na dva, celou situaci vzal na sebe Adam Dvořák, který si nabruslil mezi kruhy, avšak ani z této pozice nulu na kontě Plzně nevymazal. Indiáni se nakonec branky nedočkali, jelikož poslední příležitost neproměnil Adam Benák, který z pravého kruhu trefil jen lapačku brankáře. Škoda nevyzrála na Spartu ani ve čtvrtém letošním vzájemném zápase, na svém ledě prohrála 0:4.

FOTO: Ronald Hansel.