JUN: SPA - PLZ 3:5

Junioři v repríze jarního semifinále nasázeli bůra na Spartě!

Obhájci titulu po dni volna vyjeli k dalšímu přípravnému utkání, po úterním duelu na ledě Mountfieldu se dnes představili v našem hlavním městě.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:5
0:1, 2:3, 1:1

Branky a nahrávky: 37. Hrabík (Přibyl), 40. Přibyl, 51. Červenka (Hrabík) - 17. Sabiniok (Řehoř, Kubíček), 27. Hodinář (Borák, Buzek), 31. Buzek (Dáňa, Borák), 37. Eremiáš, 50. Buzek (Mazanec). Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 3:5.

vyloučení
6:7
Využití
1:0
V Oslabení
0:1

HC Sparta Praha

Suk (31. Přikryl) - Šeba, Horáček, David, Červenka, Bartoň, Socha, Bareš, Mácha, Odehnal, Hrabík, Senčák, Stepanchuk, Vašíček, Pražák, Höll, Přibyl.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Bočan) - Kubíček, Juřík, Hodinář, Buzek, Pavlák, Skok, Tran, Pešek, Eremiáš, Sever, Mazanec, Borák, Dáňa, Korčák, Kaiser, Beránek, Řehoř, Kreuzman, Sabiniok.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Oba celky se vloni v letní přípravě nepotkaly, vše si ale bohatě vynahradily v samotné extralize.

Základní část opanovali právě indiáni o tři body před Spartou. Rozhodly vzájemné zápasy, oba totiž ovládli modrobílí - 2:1 a 6:2. Osud tomu tak chtěl, že kvůli atypickému hernímu systému se oba nejlepší potkali již v semifinále, navíc se začínalo v Praze. Do finále nakonec proklouzli Plzeňští, kteří uspěli celkově 4:2.

A Škoda duel zvládla lépe i dnes. Vypracovala si čtyřbrankový náskok již do času 36:32, když se postupně prosadili Sabiniok, Hodinář, Buzek a Eremáš. Plzeň přitom udeřila v prakticky všech herních situacích, při hře v pěti na obou stranách, ve čtyřech a i v oslabení.

Jenže domácí se nevzdali a již po třinácti vteřinách hry odčaroval kouzlo dorosteneckého úřadujícího mistra Jansy Hrabík a těsně před druhou sirénou zadělal na drama Přibyl.

Západočeši se ale nedali, pověstného bůra zkompletoval pro své barvy dnes tříbodový Buzek, definitivu zase udal výsledku domácí Červenka.

Svěřenci Petra Vojana tak mají za sebou dva přátelské zápasy v nové sezóně. Příští týden je pro ně speciální, vydají se na švýcarský trip, během kterého narazí dvakrát na Davos a jednou se poměří s Ambri-Piottou.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnes už byl ten výkon lepší než v Hradci, ale samozřejmě se tam pořád objevuje i hodně nedostatků a chyb. Vedli jsme 4:0, jenže jsme se uspokojili a nechali jsme ke konci druhé třetiny soupeře zbytečně vrátit do zápasu. Závěr už jsme si pohlídali, ale i tohle musí hráči umět v hlavách zvládnout lépe. Máme v tomto režimu a složení ještě celý příští týden, kdy jedeme na trip do Švýcarska, protože pak tým zeštíhlíme a uděláme finální výběr hráčů do mužstva, se kterým půjdeme do sezóny. Pak se v tréninku zaměříme více i na systémové věci, protože ta obměna týmu je poměrně velká a spousta kluků se hledá. Je před námi spousta práce...“