JUN: PLZ - SPA 3:2P

Junioři i podruhé v přípravě vyzráli na Spartu!

Mladí indiáni opět po čtrnácti dnech vyzvali v repríze loňského semifinále Spartu a znovu se jim povedlo na hráče z našeho hlavního města vyzrát.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

3:2p
1:0, 0:1, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 7. Kreuzman (Eichler), 46. Kučera (Sever), 65. Beránek (Kreuzman, Eichler) - 36. Thimer (David), 47. Odehnal (Žmola). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

vyloučení
5:5
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
Diváci
23

HC Škoda Plzeň

Korytar (Bočan) - Jánský, Eichler, Pavlák, Skok, Hodinář, Buzek, Juřík, Pešek, Kaiser, Beránek, Korčák, Kučera, Sever, Kosnar, Beníšek, Kreuzman, Sabiniok, Krasanovský, Vlach.

HC Sparta Praha

Suk (Přikryl) - Senčák, Novák, Odehnal, Holý, Bartoń, Bareš, Mácha, Hamršmíd, Horáček, David, Křištan, Žmola, Vishnevský, Thimer, Šeba.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Oba celky na sebe narazily v jarním semifinálovém boji o finále, které nakonec vyzněl lépe pro modrobílé.

V rámci přípravy na novou sezónu se měla v našem hlavním městě konat vendeta, leč Škoda opět uspěla, konkrétně 5:3.

A lépe začali Západočeši i nyní, přestože brzkou početní výhodu nevyužili. Udeřili tak paradoxně při vlastním oslabení, když ihned po buly před vlastní svatyní vyrazili na zteč a skóre otevřel Kreuzman. Ani další dvě přesilovky Plzeň nevyužila, úvodní dějství tak ovládla fotbalově 1:0.

V prostřední periodě se karta obrátila, byli to právě domácí, kdo se často musel bránit ve čtyřech. A přestože Sparta rovněž výhod nevyužila, srovnat skóre se jí podařilo zásluhou Thimera. O osudu utkání tak měla rozhodnout závěrečná část.

Avšak ani to se nestalo. Domácí se sice opět dostali do vedení zásluhou Kučery, avšak do prodloužení duel poslal o necelou minutku později Odehnal. O osudu střetnutí tak rozhodl až po uplynutí základní hrací doby Beránek. Další přípravný duel čeká na indiány hned zítra, kdy se představí v Liberci.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Zápas nám dnes hlavně posloužil jako poslední nominační prověrka. Dali jsme všem hráčům v přípravě 5-6 zápasů a samozřejmě je sledovali zejména při trénincích. Hráli tak dnes vesměs jen hráči bojující o sestavu, ale zcela upřímně, moc hráčů nás nepřesvědčilo... Přesto jsme po utkání udělali finální řez, vybrali hráče, kterým věříme a se kterými budeme pracovat. Protože máme už jen tři týdny do začátku soutěže, musíme teď hráče vhodně poskládat k sobě, najít dvojice a trojice. Náplň tréninků už nebude zaměřena tolik kondičně, ale budeme se věnovat zejména organizaci hry a speciálním týmům.“