DOR: MBL - PLZ

Vítězná série dorostu skončila

Poprvé mimo své prérie vyjeli v letošní sezóně plzeňští dorostenci. Jejich cesta vedla do Mladé Boleslavi, kde se uskutečnila repríza jarního semifinále play off.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

10:1
3:0, 2:1, 5:0

Branky a nahrávky: 4. Hanyš (V. Beran, Kurka), 5. Kristek (F. Matějka, Vasiak), 18. Zhdanov (V. Beran, Hanyš), 27. K. Hájek (Maxin), 29. Kurka (Churáček, D. Kovář), 45. Kurka (V. Beran, Hanyš), 49. Kurka (V. Beran, Hanyš), 51. Churáček (K. Hájek, O. Hrouda), 52. Kurka (V. Beran, Hanyš), 57. Kurka (Hanyš, V. Beran) – 23. Bělík (Fehér, Chasák).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 10:1.

Vyšší tresty: Navíc Maxim (MBL) - 5+OK, napadení

Rozhodčí: Valda – Gabriel, Hnilička.

vyloučení
7:4
Využití
1:1
střely na branku
44:20
Diváci
111

BK Mladá Boleslav

F. Kovář (Sklenička) – R. Šilhavý, Kříž, Hora, D. Kovář, T. Čermák, Doležel – Kurka, V. Beran (A), Hanyš (A) – Vasiak, F. Matějka, Kristek (C) – O. Hrouda, Churáček, K. Hájek – Maxin, Zhdanov.

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Kocek (C), Kamas, Šulan, Reisnecker, M. Mašek, M. Černý (A) – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Chasák, Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 44 10 34 77,27 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 1 0 1 -4 0
Martin Černý 0 0 0 -4 0
Adam Fehér 0 1 1 -3 0
Jan Fodor 0 0 0 -4 2
Jan Chasák 0 1 1 -2 0
Jiří Kamas 0 0 0 -2 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 2
Petr Kocek 0 0 0 -2 0
Daniel Křepel 0 0 0 -1 0
Matouš Mašek 0 0 0 -4 2
Jiří Maxa 0 0 0 -3 2
Ben Reisnecker 0 0 0 -2 0
David Slačík 0 0 0 -1 0
Jakub Slováček 0 0 0 0 0
Marek Šulan 0 0 0 -2 0
Matěj Tománek 0 0 0 -4 0
Matyáš Úbl 0 0 0 -1 0

komentář

Škoda si hned v úvodních vteřinách zápasu zahrála početní výhodu, pokus Matyáše Úbla ale nebyl přesný. Při rovnovážném stavu naopak udeřili Bruslaři. Na konci čtvrté minuty oslovil Beran Petra Hanyše, který si najel před brankáře a přesnou ranou otevřel skóre. A to nebylo vše, za dalšícz 55 vteřin domácí svůj náskok zdvojnásobili. U pravé tyčku zůstal zapomenut kapitán Středočechů Jakub Kristek, který si v zakončení počínal chladnokrevně. Na druhé straně se pokoušel snížit Jan Fodor, z pravého kruhu nicméně neuspěl. Nadále měla více ze hry spíše Mladá Boleslav a za svou aktivitu byla ještě v první třetině odměněna třetí brankou. Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, Beran posléze od zadního mantinelu našel Oleksandra Zhdanova, který z osy hřiště mířil do černého.

Na startu druhé periody Škoda vykřesala naději na zvrat. Na pravé straně si vzal kotouč pod svá bedra v početní výhodě Šimon Bělík a ten se prudkou ranou nemýlil. O chvilku později se Kristek dostal do přečíslení s Hroudou, kterého našla přihrávka u pravé tyčky. Následnou střelu ale zastavil skvělým zákrokem plzeňský brankář Eliáš Poustka. Z další akce už se ovšem Bruslaři přece jen radovali. U hostující branky ukázal důraz Kryštof Hájek, maskovaný muž Škody byl tentokrát bezmocný. V polovině zápasu bylo s Plzní ještě hůře. Adam Kurka se totiž uvolnil u pravého mantinelu a střelou na bližší tyč znovu překonal gólmana indiánů. Po čtyřiceti minutách tak indiáni ztráceli již čtyři branky.

A Plzeňané si nakonec museli vypít hořký kalich až do dna. Vše načal na startu domácí Matějka, jehož rána orazítkovala brankovou konstrukci. Následně už se domácí ovšem prosadili. Beran se opět prezentoval povedenou přihrávkou, tu tentokrát podruhé v zápase zužitkoval Adam Kurka. Fodor mohl skóre kosmeticky upravit, avšak na brankáře Kováře si nepřišel. Naopak z rychlého brejku zkompletoval svůj hattick Adam Kurka, který propasíroval puk mezi betony. Jen o chvilku později Poustka neudržel ostrou ránu a ve správný čas byl na správném místě David Churáček. Nedlouho poté si Mladá Boleslav zahrála početní výhodu a ve velké pohodě hrající Adam Kurka dostal mnoho prostoru mezi kruhy, odkud se nemýlil. Škodovka si již přála konec, ale ten ještě nepřicházel. Hosté nakonec inkasovali krátce před konce podesáté, Adam Kurka si našel odražený kotouč, který popáté v utkání dostal do sítě. Plzeň ve třetím zápase nové sezóny na svého soupeře nestačila, Mladé Boleslavi vysoko podlehla.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): „Dneska se to bude hodnotit dobře. Mám obrovskou radost, že hráči byli schopni plnit naše pokyny. Jsem rád, že díky tomu viděli, že tudy vede cesta k úspěchu. V neposlední řadě jsem také rád, že se nám na rozdíl od utkání v Litvínově dařilo v koncovce.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Z naší strany špatné, domácí byli jasně lepší takticky i co do bruslení. Mrzí mě zranění našeho hráče ze závěru utkání, kdy ho jeden z domácích dohrál. Vypadá to na otřes mozku. Když to vezmu za nás, tak jsme si o to koledovali. Vyhráli jsme jedenáct zápasů v řadě a už jsme na takový výprask čekali. Kluci se zase potřebují trochu posadit na zadek a začít makat, bylo to potřeba. Domácí ale po zásluze vyhráli.“