DOR: MBL - PLZ

Dorost neudržel vedení a na ledě Bruslařů prohrál

Již v půl jedné vyjeli plzeňští dorostenci k dalšímu zápasu, soupeřem jim byla Mladá Boleslav.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

7:4
0:2, 3:0, 4:2

Branky a nahrávky: 27. Vasiak (Kristek, R. Šilhavý), 31. Vasiak (Kristek), 34. Václavík (O. Hrouda, Churáček), 54. F. Matějka (Vasiak), 56. F. Matějka (Vasiak, R. Šilhavý), 58. Vasiak (Kristek, F. Matějka), 59. O. Hrouda – 1. Maxa (Úbl, Slačík), 12. Úbl, 50. Slačík (Bělík, Úbl), 58. Bělík (Úbl).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 7:4.

Rozhodčí: Battěk – Hradil, Pavláčková.

vyloučení
3:3
Využití
1:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
44:39
Diváci
38

BK Mladá Boleslav

Kovář (Sklenička) – Hora, Šilhavý, Čermák, Hájek, Piskač – Ždanov, Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Václavík.

HC Škoda Plzeň

Šátava (Poustka) – Kamas, Mašek (A), Hanzlík, Šulan, Černý (C), Fiala – Fodor, Bělík, Slačík (A) – Tománek, Maxa, Úbl – Křepel, Fehér, Slováček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
František Šátava 60 43 6 37 86,05 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 1 1 2 0 0
Martin Černý 0 0 0 -2 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Matyáš Fiala 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 0 0 0 -2 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 0 0 -1 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 1 0
Jiří Maxa 1 0 1 -3 0
David Slačík 1 1 2 2 0
Jakub Slováček 0 0 0 -1 2
Marek Šulan 0 0 0 1 0
Matěj Tománek 0 0 0 -4 0
Matyáš Úbl 1 3 4 -1 2

komentář

Indiáni měli fantastický vstup do zápasu. Již po 43 vteřinách zpoza branky našel Matyáš Úbl v ideálním postavení Jiřího Maxu, který se prezentoval velmi přesnou ranou. Vzápětí dorážel ránu Fialy Křepel, domácí brankář tentokrát obstál. V desáté minutě po velké chybě v defenzivě Bruslařů měl na hokejce druhý gól Maxa, který si najel k levé tyči, Kováře tentokrát avšak neprostřelil. Na druhé straně měl nabito Vasiak, František Šátava byl pozorný. Středočeši mohli záhy srovnat v početní výhodě, místo toho ale udeřila Škodovka ve vlastním oslabení. Matyáš Úbl se dostal za záda obránců, tváří v tvář brankáři poté poslal kotouč přesně mezi betony. Snížení měl bleskově na hokejce Beran, trefil však jen tyčku. A když neuspěl ani Kristek, vedla Škoda po dvaceti minutách o dvě branky.

I na startu prostředního dějství měl slibnou příležitost Kristek, domácí kapitán ale svůj únik nepřetavil v branku. Ve 27. minutě už však i František Šátava byl krátký proti ráně Sviatoslava Vasika, který si našel před brankou odražený kotouč. Domácí vstřelená branka povzbudila a v polovině utkání již bylo srovnáno a začínalo se znovu od nuly. Na levé straně napřáhl znovu Sviatoslav Vasiak a i jeho další pokus skončil za zády plzeňského gólmana. Za další tři minuty k velké radosti čtyřicítky fanoušků Bruslaři dotáhli velký obrat. Krátce po překročení modré čáry pálil do černého Štěpán Václavík. Těsně před odchodem do šaten mohl znova srovnat Jan Fodor, Kovář se proti jeho ráně ale skvěle přesunul.

Poslední periodu odšpuntoval David Slačík, který se natlačil až před gólmana. Toho sice skvěle vymíchal, avšak poté v těžké pozici nedokázal zakončit. Stejný hráč se ovšem nedlouho poté dostal před Kováře znovu a tentokrát si počínal o mnoho lépe. Vyrovnaný stav nicméně trval pouhé tři minuty. Vasiak předložil krásný pas Filipu Matějkovi, který domácím vrátil vedení. Za další dvě minuty se Mladá Boleslav přiblížila třem bodům. Filip Matějka se dostal k další ráně a Šátavovi propadl puk do sítě mezi betonem a lapačkou. Dvě a půl minuty před koncem zadělal na drama Šimon Bělík, jehož nahození propadlo s velkým překvapením až do sítě. Domácí si nicméně závěr velmi zkušeně pohlídali, ba navíc náskok ještě navýšili. Nejprve Sviatoslav Vasika završil svůj hattrick a prázdnou bránu ještě posléze trefil Ondřej Hrouda, Škoda prohrála na ledě Mladé Boleslavi 4:7.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): „I přes řadu absencí na obou stranách bylo k vidění kvalitní utkání s řadou gólových šancí. Jsem rád, že jsme byli šťastnější. V mých očích jsme si ale to vítězství zasloužili. Jsem spokojený s tím, jakým hokejem jsme se v tomto utkání prezentovali.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Po první třetině jsme vedli 2:0, ale bylo to nezasloužené. Mělo to asi být obráceně, podržel nás brankář a klidně to mohlo být 5:2 pro domácí. Ve druhé třetině se Boleslav zvedla a zápas nám otočila. Třetí třetinu jsme začali týmově a srovnali jsme. Bohužel Maxík (Jiří Maxa, pozn. red.) tam udělal chybu, ztratil puk, dostali jsme pátý gól a to rozhodlo.“