DOR: PLZ - MBL

Dorost slaví další tři body, na svém ledě porazil Mladou Boleslav

Po včerejší výhře nad Spartou šli znovu do akci plzeňští dorostenci, tentokrát však na domácím ledě, kde přivítali Bruslaře z Mladé Boleslavi a těm měli rozhodně co vracet.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

4:2
3:1, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 2. Fiala (Slováček, Bělík), 14. Slačík (Úbl, Kamas), 15. Maxa (Šulan, Reisnecker), 23. Úbl (Kamas, Slováček) – 13. Kristek (Vasiak), 51. Kurka (Beran).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Rozhodčí: Kosnar – Matys, Uhlík.

vyloučení
3:3
Využití
1:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
28:31
Diváci
144

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Mašek (A), Kamas, Šulan, Reisnecker, Hanzlík, Fiala – Klatovský (C), Úbl, Slačík (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Křepel – Chasák.

BK Mladá Boleslav

Sklenička (Kovář) – Hora, T. Čermák, Šilhavý, Kříž, D. Kovář (A), Doležel – Kurka, Beran (A), Hanyš – Vasiak, Kristek (C), Ždanov – Hrouda, Churáček, I. Maxin – Hájek, Václavík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 31 2 29 93,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 1 1 0 0
Matyáš Fiala 1 0 1 1 0
Jan Fodor 0 0 0 -2 0
František Hanzlík 0 0 0 1 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 2 2 2 2
Antonín Klatovský 0 0 0 1 0
Daniel Křepel 0 0 0 1 2
Matouš Mašek 0 0 0 0 0
Jiří Maxa 1 0 1 -1 0
Ben Reisnecker 0 1 1 -1 2
David Slačík 1 0 1 1 0
Jakub Slováček 0 2 2 1 0
Marek Šulan 0 1 1 0 0
Matěj Tománek 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 1 1 2 1 0

komentář

Škodovka měla výborný vstup do utkání. Již v polovině druhé minuty se indiáni dostali do vedení, Matyáš Fiala od levého mantinelu spíše nahazoval kotouč před branku, jenomže puk se šťastně od nohy bránícího hráče odrazil za bezmocného brankáře Skleničku. Další šanci měl nedlouho poté Jan Fodor, brankář Bruslařů byl tentokrát pozorný. Záhy si indiáni zahráli úvodní početní výhodu, avšak paradoxně sami inkasovali. Vasiak poslal do samostatného úniku Jakuba Kristka, který Eliáše Poustku prostřelil rychlou ranou. Jenomže v následující minutě si Škoda vzala ztracené vedení bleskově zpět a znovu to bylo pro Boleslav dosti smolná branka. Z pravého kruhu posílal kotouč na teč David Slačík, Úbl se po něm natahoval, avšak těsně před ním ho usměrnil do vlastní brány obránce Středočechů. A to nebylo z domácí strany vše, za 80 vteřin Škoda navýšila své vedení na rozdíl dvou branek. Na levém křídle se zmocnil kotouče Jiří Maxa, který nejprve puk k brance nedostal, avšak hrací předmět si znovu našel a bekhendem ho následně uklidil do branky. Po dvaceti minutách tak vedli indiáni 3:1.

Na startu prostředního dějství si domácí zahráli další přesilovou hru a tu tentokrát již využili. Ostrá rána Jiřího Kamase se odrazila přímo na hokejku Matyáše Úbla, který to měl následně z levé strany už snadné. Ve stejné herní disciplíně si vzápětí zahráli í hosté, avšak vedli si v ní prachbídně. Naopak ještě více mohl navýšit plzeňské vedení znovu Jiří Maxa, který dobře číhal v předbrankovém prostoru, domácí útočník však nepřehodil levý beton Skleničky. Lépe si nevedl ani jeho kolega z útočné formace Jan Fodor, který pálil z mezikruží. Za Boleslav mohl pro změnu zkorigovat skóre jejich nejlepší střelec Adam Kurka, ten najížděl sám na Eliáše Poustku, avšak mezeru mezi betony netrefil.

Poslední dvacetiminutovka začala ve velkém stylu, když šanci vystřídala ještě větší šance. Bruslaři nejprve s přispěním Skleničky přestáli plzeňský brejk. Na opačně straně pak pláchl obraně David Churáček, ale jeho střelu na vyrážečku dokázal Poustka vytěsnit. O pár minut později si našel kotouč na pravé straně Matyáš Úbl, ten se dostal i do zakončení, Sklenička jeho pokus jen vyrazil, pohotový David Slačík ale posléze nedokázal dostat puk do poodkryté části klece. Brankář Bruslařů skvěle zasáhl i proti rychlému brejku dvou na jednoho. Boleslavi se povedlo skóre alespoň mírně poupravit, Beran našel od zadního mantinelu před brankou Adama Kurku, který nadvakrát dostal puk do sítě. Středočeši to v závěru logicky zkusili při hře bez brankáře, avšak Plzeňané vše odbránili na jedničku a svého soupeře tak porazili 4:2. Ani ne po 24 hodinách tak bere Škodovka další tři body.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme podali skvělý týmový výkon opřený o brankáře Eliáše Poustku. Měli jsme ze začátku štěstí, že nám tam na startu napadali góly a vedli jsme 3:1. Mladá Boleslav do následně do nás více tlačila, avšak my jsme to obětavě odmakali směrem do defenzivy. Získali jsme nesmírně důležité tři body.“