DOR: MBL - PLZ

Rozjetý dorost přidal šestý zářez v řadě!

Plzeňští dorostenci chytli dobrou formu, z posledních deseti zápasů jich hned devět vyhráli, aktuálně mají v zádech sérii pěti výher a tuhle bilanci toužili modrobílí dnes prodloužit v Mladé Boleslavi, které měli rozhodně, co vracet. Při letošní první návštěvě inkasovali od Bruslařů hned deset branek.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

2:5
0:0, 1:2, 1:3

Branky a nahrávky: 24. Churáček (Kristek), 44. Hanyš (Doležel, D. Kovář) – 23. Úbl (Slačík), 39. Tománek (Šulan, Maxa), 47. Úbl (Maxa, Slačík), 48. Fodor, 56. Slačík (Klatovský).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

Rozhodčí: Ovsík – Kubas, Boček.

vyloučení
7:2
Využití
0:0
střely na branku
43:30
Diváci
63

BK Mladá Boleslav

F. Kovář (Sklenička) – Hora (A), D. Kovář, Čermák, Doležel, Kříž, K. Hájek – Vasiak, Kristek (C), Maxin – Kurka, F. Matějka, Hanyš (A) – Hrouda, Churáček, Fink – Ždanov, Václavík.

HC Škoda Plzeň

Poustka (Osvald) – Šulan, Reisnecker, Mašek, Hanzlík, Černý (A), Kocek (C) – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 43 2 41 95,35 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 2
Adam Fehér 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 1 0 1 2 0
František Hanzlík 0 0 0 2 0
Antonín Klatovský 0 1 1 1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 2 2
Jiří Maxa 0 2 2 3 0
Ben Reisnecker 0 0 0 1 0
David Slačík 1 2 3 2 0
Jakub Slováček 0 0 0 -1 0
Marek Šulan 0 1 1 2 0
Matěj Tománek 1 0 1 2 0
Matyáš Úbl 2 0 2 2 0

komentář

Na startu zápasu se činil plzeňský brankář Eliáš Poustka, který reflexně zareagoval na nepříjemnou teč jeho spoluhráče Bělíka. Záhy si Škoda zahrála úvodní početní výhodu, v ní mohli ale paradoxně udeřit sami domácí. Po nepřesném pasu jeli domácí ve dvou na jediného obránce, Kristek z pravé strany oslovil u druhé tyče volného Vasiaka, plzeňský brankáře se nicméně překonat nenechal. Při další přesilové hře už Škodovka zahrozila, Jiří Maxa se před brankou dostal k dorážce střely Jana Fodora. Na druhé straně se posléze snažil zahrozit Kurka, nerozhodný stav nicméně platil dále.

V prostředním dějství jsme se již branek dočkali. Krátce po návratu ze šaten rozjeli indiáni rychlý protiútok, Slačík dostal puk na volného Matyáše Úbla, který se v takových situacích nemýlí. Za necelou minutu ovšem Bruslaři stihli vyrovnat. Krátce po vyhraném buly vystřelil Kristek a do letící střely ideálně mimo dosah brankáře sáhl David Churáček. Ve 28. minutě si mohla vzít Škoda vedení zpět, tváří v tvář Kovářovi ale neuspěl Antonín Klatovský. Jan Fodor pro změnu pálil na bližší tyč, tu měl však domácí brankář pohlídanou. Indiáni se nakonec přece jen ve druhé části ještě dočkali. Agilní Fodor se znovu dostal ke střele, u tyčky ještě neuspěl s dorážkou Šulan, avšak Matěj Tománek již věděl, co s kotoučem.

Poslední část odšpuntoval Petr Hanyš, který tečoval ránu Doležela a bylo znovu srovnáno. Za tři minuty ale šli modrobílí potřetí v zápase znovu do vedení. Při dalším rychlém brejku oslovil Jiří Maxa najetého Matyáše Úbla, který svou druhou brankou v zápase opět rozradostnil plzeňské barvy. A co víc, za 59 vteřin Škoda dokázal skóre ještě navýšit. Po špatné domácí rozehrávce uvnitř vlastní třetiny se kotouče chopil Jan Fodor, který se trefil přesně k levé tyči. Hosté byli vstřelenými góly povzbuzení, další příležitost měl Šimon Bělík, z osy hřiště ale trefil jen tyč. Mladá Boleslav se v závěru snažila o zkorigování, zkusila dokonce hru bez brankáře, ta ale úspěšná nebyla. Ba naopak, opuštěnou klec trefil David Slačík, který tak dal výsledku definitivní podobu.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): „Velmi frustrující zápas pro nás. Mám pocit, že jsme v dnešním utkání byli lepším týmem. Bohužel převahu, kterou jsme v průběhu zápasu měli, jsme nedokázali přetavit ve vstřelené branky. Srážela nás zbrklost a nekvalita, naopak soupeř dokázal využít většinu našich chyb.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „V dnešním zápase nás hodně podržel brankář Eliáš Poustka. Dvě třetiny byla Mladá Boleslav lepší, tlačila nás, jen díky našemu brankáři jsme stále měli šanci vyhrát. V poslední třetině se nám podařilo gólově soupeři odskočit. Je to pro nás velice nás velice cenné vítězství.“