DOR: PLZ - LIB

Dorost zahnal čtyřmi ranami Bílé Tygry zpět do klece

V minulém kole plzeňští dorostenci poznali po více než měsíci hořkost porážky, dnes toužili po návratu na vítěznou vlnu a to se nakonec také povedlo, když v napínavé bitvě srazili Bílé Tygry.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:3
3:2, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 6. Slováček (Fehér, Reisnecker), 12. Úbl (Klatovský, Kamas), 18. Fodor (Maxa, Kamas), 40. Kamas (Slačík, Kocek) – 9. Grebeníček, 13. D. Hrouda (Choma, Seidl), 39. Grebeníček (Krajdl, Šťástka).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Němec – Charvát, Brtník.

vyloučení
5:3
Využití
1:0
střely na branku
46:26
Diváci
37

HC Škoda Plzeň

Poustka (Houdek) – Kocek (C), Kamas, Šulan, Reisnecker, M. Mašek, M. Černý (A), Matějka – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Křepel, Fehér – Pitter.

Bílí Tygři Liberec

Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), Kachlíř, Vaněček, Seidl, Stromský, D. Fiala, S. Zeman – Šťástka (C), Krajdl, Grebeníček – Pekr, Bajer, M. Kratochvíl I – Hrabčák, D. Hrouda, Choma.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Černý 0 0 0 0 2
Adam Fehér 0 1 1 1 0
Jan Fodor 1 0 1 -1 0
Jiří Kamas 1 2 3 2 0
Antonín Klatovský 0 1 1 0 0
Petr Kocek 0 1 1 2 0
Daniel Křepel 0 0 0 1 2
Matouš Mašek 0 0 0 0 2
Jakub Matějka 0 0 0 0 0
Jiří Maxa 0 1 1 0 0
Václav Pitter 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 0 1 1 -2 0
David Slačík 0 1 1 0 2
Jakub Slováček 1 0 1 1 2
Marek Šulan 0 0 0 -2 0
Matěj Tománek 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 1 0 1 0 0

komentář

Po opatrném začátku měl první velkou šanci na konci páté minuty plzeňský David Slačík, z pravého kruhu nicméně orazítkoval jen brankovou konstrukci. O minutu později už se domácí ale přece jen radovali. Ben Reisnecker zavezl kotouč do pásma, tam ho předal Fehérovi, který oslovil na hraně brankoviště Jakuba Slováčka, který se štěstím propasíroval puk do sítě. Radost indiánů ovšem neměla dlouhého trvání. Z ničeho nic si totiž do útočného pásma nabruslil Štěpán Grebeníček, který plzeňského brankáře prostřelil ranou mezi betony. Vzápětí šli ovšem Severočeši do čtyř a v nabídnuté početní výhodě si vzala Škoda vedení zpět. Antonín Klatovský se krásně prodral do útočné třetiny, z levého kruhu našel krásnou přihrávkou před brankou hokejku Matyáše Úbla, který dopravil puk do prázdné brány. Ale i na tento gól přispěchali Tygři s bleskovou odpovědí. Na osu hřiště si najel David Hrouda, který prudkou ranou k tyčce nedal plzeňskému brankáři šanci zasáhnout. Posléze se do samostatného nájezdu dostal Antonín Klatovský, Charvát tentokrát včas zasáhl. Plzeňští ovšem do kabin přesto odcházeli spokojenější. Jiří Maxa byl u kotouče u mantinelu jako první, ten poté předal do jízdy Janu Fodorovi, který svůj únik proměnil ranou mezi Charvátovy betony.

Na startu prostřední třetiny se hrál vyrovnaný hokej, kde ve většině případů scházela větší přesnost a klid na hokejkách. Vše prolomil až ve 28. minutě Daniel Křepel, který se dostal za záda obránců, bekhendem avšak trefil jen prostor, kde byl připraven gólman Charvát. V polovině zápasu Jiří Maxa od zadního mantinelu našel hokejku Matěje Tománka. Ten následně pálil bez přípravy, ovšem jen do připravené lapačky brankáře. Stejný hráč měl nedlouho poté další dvě příležitosti, avšak ani z nájezdu, ani ranou z osy hřiště neuspěl. Posléze si zahráli Tygři početní výhodu, v té si nicméně vedli prachbídně. Naopak při rovnovážném stavu se Adam Fehér v útočné třetině hezky zbavil hostujícího obránce, poté si nabruslil mezi kruhy, rychlým švihem ale o malý kousek minul klec Tygrů. A Škodovku to mohlo mrzet dvojnásobek, jelikož z protiútoku dostala branku. Marek Šťástka od zadního mantinelu zavezl kotouč před branku, tam následně vznikla velká nepřehledná situace, odražený kotouč si našel Štěpán Grebeníček, který ho bekhendem dorazil do sítě. Avšak uběhlo pouhých 48 vteřin, David Slačík ve středním pásmu našel obránce Jiřího Kamase, který se dostal až před brankáře, kterého nakonec i chladnokrevně ranou pod horní tyčku prostřelil.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval svou šancí Antonín Klatovský, který se prodral až před brankáře, ve vlastním oslabení ale mezeru mezi betony netrefil, ty k sobě sklaply včas. Následně Charvát neudržel ránu Kamase od modré čáře, maskovaný muž Liberce měl ale v tomto případě i štěstí, protože mu puk vypadl těsně vedle pravé tyče. Z protiútoku Štěpán Grebeníček útočil na hattrick, po objetí branky se snažil bleskově překonat brankáře Postku, puk ovšem příliš zvedl a branku Plzně přestřelil. Nedlouho poté Škoda přečkala další oslabení, vzápětí mohla sama udeřit, to když od zadního mantinelu vykouzlil hezkou přihrávku Matěj Tománek, ránu Jana Fodora ale vytáhl Charvát konečky svého betonu. O vyrovnání se naopak pokoušel Matěj Bajer, jenž si nebezpečně najížděl před plzeňského brankáře, z pravé strany zkusil své štěstí bekhendem, síťku se mu povedlo rozvlnit, avšak pouze z boční strany. Závěr zápasu si Škoda zkušeně pohlídala, svého soupeře navíc nepustila ani ke hře bez brankáře. Po těsné výhře 4:3 se mohli svěřenci Michala Straky začít radovat.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Pro nás důležité vítězství poté co jsme v Mladé Boleslavi schytali velký debakl. Cesta ke třem bodům nicméně nebyla jednoduchá. První dvě třetiny jsme hráli špatně do obrany, ale postupem času se to zlepšovalo. Vše podtrhla závěrečná třetí třetina, která již byla z naší strany výborná.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Celý zápas jsme dotahovali náskok soupeře. Rozhodl gól pár vteřin před koncem druhé třetiny, ihned po našem vyrovnání.“