DOR: LIB - PLZ

Dorost nadělil Liberci bůra a domů veze tři body!

Plzeňští dorostenci minulý víkend vyhráli oba své duely. Dobrou formu chtěli potvrdit i dnes, kdy zavítali na led severočeského Liberce. První vzájemný duel hraný na západě Čech vyhrála Škoda těsně 4:3.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:5
0:1, 1:3, 1:1

Branky a nahrávky: 31. Kučera (Krajdl, Hrouda), 51. Bajer (Kučera, Hrouda) – 20. Úbl (Hanzlík, Kocek), 24. Fodor (Bělík, Kamas), 28. Maxa (Fodor, Tománek), 37. Kocek (Tománek, Fodor), 48. Úbl (Bělík, Slačík)
Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:5, 2:5.

Rozhodčí: Zavřel – Maštalíř, Serbus.

vyloučení
8:4
Využití
0:1
střely na branku
35:34
Diváci
37

Bílí Tygři Liberec

Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), Vaněček, D. Hrouda, Seidl, Stromský, Sanejstr – Krajdl, Šejc, Grebeníček – Šťástka (C), Bajer, Pekr – M. Kučera, Kinter.

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Kocek (C), M. Mašek (A), Šulan, Reisnecker, Kamas, Fiala, Hanzlík – Slačík (A), Úbl, Bělík – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Křepel, Fehér – Chasák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 2 2 2 2
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Matyáš Fiala 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 1 2 3 1 2
František Hanzlík 0 1 1 1 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 1 1 1 0
Petr Kocek 1 1 2 0 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 1 2
Jiří Maxa 1 0 1 0 0
Ben Reisnecker 0 0 0 1 0
David Slačík 0 1 1 1 2
Jakub Slováček 0 0 0 0 0
Marek Šulan 0 0 0 1 0
Matěj Tománek 0 2 2 0 0
Matyáš Úbl 2 0 2 2 0

komentář

Lépe pod Ještědem začali Plzeňané, kteří si vytvořili tlak v útočném pásmu, Adam Fehér nicméně na kotouč před brankou těsně nedosáhl. Následně si Škoda zahrála premiérovou přesilovou hru v zápase, brankář Charvát liberecké mužstvo dokázal podržet. Poté mohli Tygři sami udeřit, Filip Kinter dostal ideální přihrávku na levý kruh, forvard Severočechů dokázal vystřelit z voleje, Eliáš Poustka ale předvedl fantastický zákrok. Lépe si nevedl ani Štěpán Grebeníček, který se proháčkoval do útočného pásma, záhy vybídl ke střele Marka Šťastku, avšak ani on nerozhodný stav rychlou ranou neprolomil. Na druhé straně se pokoušel překvapit gólmana Liberce Jan Fodor, který pálil z ostrého úhlu, to se mu však nepovedlo. Avšak skóre se v první třetině nakonec přece jen jednou měnilo, půl minuty před koncem úvodní části se krásně dostal až před brankáře plzeňský útočník Matyáš Úbl, který navíc krásnou ranou pod horní tyčku nedal Charvátovi sebemenší šanci zasáhnout.

A jak skončila první třetina, tak přesně tak začala i prostřední perioda. Krátce po jejím startu se dostal ke střele na vrcholu pravého kruhu Petr Kocek, jeho pokus byl ideálně sražen k hokejce Jana Fodora, který měl před sebou prakticky jen prázdnou bránu. Záhy pykal Liberec za svou nedisciplinovanost a indiáni nabídnutou přesilovou hru využili. Nejprve nebezpečně dorážel Šimon Bělík, proti němu se nicméně Charvát ještě zaskvěl. Následně ale vystřelil z levé strany Jiří Maxa a jeho projektil zapadl přesně k protější tyči. Tygři se nechtěli vzdát a krátce za polovinou utkání se prosadili i oni. Při rychlém přečíslení vzal veškerou zodpovědnost na sebe Matěj Kučera a rychlým švihem zadělal na drama. Jenomže ještě ve druhém dějství si vzala Škoda ztracený tříbrankový náskok zpět. Na modré čáře napřáhl kapitán Petr Kocek a jeho pumelice nemohla být přesnější.

I na startu závěrečné dvacetiminutovky měla Škoda obrovskou šanci na skórování. Jan Fodor si udělal z obránců Liberce stojné kužely, poté předložil ideální pas mezi kruhy Matěji Tománkovi, ten ale z voleje minul bránu. Na druhé straně měl pro změnu gól na hokejce Šťastka, který si položil plzeňského brankáře, skrz jeho beton přesto puk do sítě nedostal, Eliáš Poustka předvedl skvělý zákrok. To hosté si vedli o poznání lépe, maskovaný muž Liberce pouze vyrazil ránu Slačíka z ostrého úhlu, Šimon Bělík následně předal puk Matyášovi Úblovi, který to měl před poloprázdnou bránou již snadné. Plzeň byla v zápase lepším celkem, další trefu měl na hokejce obránce Matyáš Fiala, který si sjel až před branku, prostor mezi třemi tyčemi ale přestřelil. Poslední slovo si vzali domácí, kterým se povedlo zásluhou Matěje Bajera ještě kosmeticky upravit skóre, když útočník Tygrů z hranice brankoviště zužitkoval přihrávku od pravého mantinelu. Škoda Plzeň vyhrála třetí utkání v řadě, tentokrát porazila Liberec 5:2.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Hodnotí se mi to špatně, protože jsme samozřejmě prohráli. Máme ale radost z našeho výkonu a herního projevu. Byl to asi náš nejlepší zápas. Kluci dřeli, makali a plnili věci, které jsme si řekli. Nedáváme momentálně góly, ale věříme, že se to otočí a začne nám to tam padat. Klukům patří velká pochvala za výkon, ale samozřejmě potřebujeme sbírat body. To se nám proti Plzni nepodařilo.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Utkání bylo podle mě vyrovnané, ale myslím si, že je výsledek pro domácí trochu nespravedlivý. Hráli výborně a hlavně ve třetí třetině nás zamkli a hrálo se prakticky na jednu bránu. Jenom náš gólman Eliáš Poustka to vychytal. Výsledek není úplně spravedlivý, protože jsme nepodali nějak extra dobrý výkon. Přesto jsme rádi, že máme tři body.“