DOR: LIB - PLZ

Sedmá výhra v řadě! Dorost udělal z Tygrů nevinná koťátka

Plzeňští dorostenci vyjeli poprvé v přípravě mimo své prérie. Jejich cesta vedla na sever Čech do Liberce, kde se utkali s místními Bílými Tygry.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

3:8
1:3, 1:2, 1:3

Branky a nahrávky: 13. Choma (Hrouda, Kratochvíl), 31. Šťástka (Grebeníček), 44. Hrouda (Kratochvíl, Choma) – 2. Šulan (Maxa, Fodor), 14. Klatovský (Kamas), 15. Fodor (Tománek), 32. Fodor (Maxa, Kocek), 40. Křepel (TS), 42. Maxa (Fodor, Reisnecker), 59. Kocek (Úbl), 60. Tománek (Maxa).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6, 3:8.

vyloučení
8:7
Využití
2:1
V Oslabení
0:1

Bílí Tygři Liberec

Charvát (Hrášek) – Zeman, Hrouda, Stromský, Seidl, Kachlíř, Šafařovský, Šmucr, Šťástka, Kratochvíl (C), Grebeníček, Bělohorský, Krajd, Choma, Šichtař.

HC Škoda Plzeň

Šátava (Poustka) – Kocek, Kamas, Šulan (A), Reisnecker (A), Černý, Hanzlík, Fiala – Slačík, Klatovský (C), Úbl, Fodor, Maxa, Tománek, Chasák, Hanzák, Fehér, Bělík, Sokol.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Utkání začalo pro hosty nejlépe jak mohlo, již na startu druhé minuty našel Fodor ve středním pásmu Jiřího Maxu, ten se prodral mezi obránci až před branku, jenomže forvard Škody si všiml ještě lépe postaveného Marka Šulana, kterému už zbývalo jen přehodit beton brankáře. Poté z vrcholu pravého kruhu pálil po přihrávce od Slačíka Antonín Klatovský, jeho pokus tentokrát svědomitě vyrazil brankář Charvát. Nedlouho na to mohl udeřit Matěj Tománek, který zůstal zapomenut mezi kruhy, jeho rychlý švih ale jen o kousek minul domácí bránu. Plzeň byla jasně lepší, v další šanci pálil od modré čáry Marek, odražený puk si pro sebe uzmul před brankou Jan Chasák, ten však ani nadvakrát nedokázal skrz beton dostat puk do sítě. A tak přišel trest. V přesilové hře dostal Kratochvíl puk ideálně na pravý kruh, jeho rána byla sražená za branku, tam si kotouč sebral Hrouda, který ho dostal zpět na brankoviště a pohotový David Choma ho vzápětí dopravil na místo určení. Nicméně Škodovka si vzala bleskově vedení zpět. Jiří Kamas vysunul do útoku Antonína Klatovského, který se prodral až před branku a brankáři nedal šanci střelou pod horní tyčku. A za 27 vteřin se hosté radovali potřetí. Tománek našel za branou Jana Fodora, který šikovně poslal puk do sítě o záda brankáře Liberce. Čtvrtou branku měl na hokejce Jiří Maxa, jenž se dostal za záda obránůc, bekhendovou kličku však nedotáhl, po dvaceti minutách tak vedla Škoda 3:1.

Prostřední část odšpuntoval Bělohorský. Ten měl kolem sebe volný prostor, jeho rychlý švih ale dokázal Šátava zastavit. Poté si indiáni zahráli přesilovou hru, Jiří Kamas napřáhl na modré čáře, jeho ránu Charvát pouze vyrazil a dorážející Antonín Klatovský byl blízko čtvrté hostující brance. Při další příležitosti se vyznamenal František Šátava, jehož zákrok byl na zlatou helmu. Domácí se dostali do rychlého brejku, v situaci dvou na jednoho obdržel přesný pas mezi kruhy Grebeníček, proti jeho bleskově ráně ale zasáhl fantasticky plzeňský brankář svou lapačkou. V polovině utkání se Tygři ale dočkali. Maskovaný muž indiánů tentokrát další ránu libereckých jen vyrazil a Marek Šťástka dorazil puk do sítě. I tentokrát ale přispěchali Západočeši s rychlou odpovědí. Jiří Maxa našel před brankou volného Jana Fodora, který poslal puk nechytatelně pod horní tyčku, čímž vstřelil druhou branku v utkání. Krajdl mohl znovu korigovat skóre, liberecký útočník byl sám mezi kruhy, avšak trefil jen prostředek brány, kde byl připraven František Šátava. Poslední slovo druhé třetiny tak měli zase hosté, dokonce ve vlastním oslabení. Daniel Křepel byl v úniku faulován a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Faulovaný hráč se posléze se znovu rozjel a puk poslal mezi betony.

Třetí dějství načali Plzeňané v početní výhodě a tu dokázali za 24 sekund využít. Fodor od zadního mantinelu oslovil Jiřího Maxu, který se uvolnil mezi kruhy a přesnou ranou do pravé šibenice nedal brankáři možnost zasáhnout. O dvě minuty později se ze stejné herní situace prosadili i domácí. Choma našel na pravém kruhu Kratochvíla, ten trefil prudkým pasem hokejku Davida Hroudy, jenž jen lehkou tečí usměrnil puk za záda Šátavy. V další slibné příležitosti se ocitl Matěj Tománek, který se hezky uvolnil ve středním pásmu, následně se dostal až před domácí svatyni, puk ovšem skončil jen těsně vedle pravé tyče. Neuspěl ani Jan Fodor, který útočil na hattrick, avšak ani jeden z jeho dvou pokusů síť v brance neroztrhl. Bílí Tygři se snažili v závěru zápasu skóre alespoň mírně upravit, místo toho ale přišlo plzeňské KO. Minutu před koncem získal puk uvnitř vlastní třetiny Matyáš Úbl, na druhé vlně se následně rozjel navrátilec z trestné lavice Petr Kocek, který dostal hezkou přihrávkou a ranou z první trefil plzeňský obránce přesně mezeru mezi betony. A to stále nebylo vše. Třináct vteřin před koncem v dalším rychlém přečíslení našel Jiří Maxa rozjetého Matěje Tománka, který naznačil a poté brankáři Charvátovi zasunul puk přesně mezi betony. Škodovka zničila Liberec na jeho půdě vysoko 8:3, čímž si indiáni připisují v přípravě sedmou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Výsledek pěkný, ale herní projev byl dobrý pouze v první třetině. Jak jsme více vedli, tak jsme začali zbytečně více držet puky a obraz hry už nebyl tak dobrý.“