DOR: PLZ - LIB

Dorost jede stále na vítězné vlně, indiáni porazili Liberec i v odvetě!

Bez několika reprezentantů vyjeli k dalšímu přípravnému zápasu plzeňští dorostenci. Protivníkem byl tentokrát Liberec, kterého minulý týden indiáni na jeho ledě porazili vysoko 8:3.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:3sn
0:2, 2:0, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 35. Mašek (Fehér, Slováček), 39. Klatovský (Úbl), 44. Slačík (Úbl, Kocek), rozh. náj. Úbl – 15. Stromský (Kratochvíl, Kučera), 16. Seidl (Bajer), 57. Bajer (Šťastka, Grebeníček).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Hacaperka – Deja, Sýkora.

vyloučení
3:5
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
Diváci
11

HC Škoda Plzeň

Houdek (Pavlis) – Fiala, Hanzlík, Černý (A), Mašek, Kocek, Šulan (A) – Křepel, Pitter, Chasák, Matoušek, Fehér, Slováček, Úbl (C), Klatovský, Slačík.

Bílí Tygři Liberec

Charvát (Hrášek) – Seidl, Ehrenberger, Hrouda, Stromský, Fiala, Sanejstr, Bajer, Šťastka, Grebeníček, Barna, Kratochvíl, Kučera, Sejk, Choma, Pekr, Šafařovský.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Jako první zahrozil z osy hřiště Matyáš Úbl, jeho pokus z osy hřiště ale dokázal Charvát vykrýt. Následně si hezky vybruslil mezi kruhy Antonín Klatovský, jeho prudký projektil letěl směr brána, avšak o kousek ji minul. Hosté se poté dostali do hry díky početní výhodě, avšak na gól se čekalo dále. Neuajal se an akce, kterou vedl Václav Pitter, ten ve finále dostal zpět přihrávku před bránu, kde zaparkoval své tělo, avšak brankář Charvát mu puk dokázal na poslední chvíli vyrazit. Až v patnácté minutě se poprvé měnilo skóre. Ránu od modré čáry dokázal Štěpán Houdek jen vyrazit, odražený puk si posléze našel mezi kruhy Vít Stromský, který si s ním následně již věděl rady. A to nebylo vše, za 82 hosté svůj náskok ještě navýšili. Jakub Seidl dostal zpětnou přihrávku na pravý kruh a krásnou ranou pod horní tyčku nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout. Po dvaceti minutách tak vedli Tygři na západě Čech o dvě branky.

Zkraje prostředního dějství hosté podnikli výpad do otevřené plzeňské obrany, avšak rána z vrcholu levého kruhu šla vedle brány. Na druhé straně si sjel od modré čáry před branku Marek Šulan, kam také dostal přihrávku, domácí bek avšak minul klec Tygrů. V polovině zápasu už se domácí skoro radovali. Matyáš Úbl se vyhnul obránci, na levém kruhu udělal hezkou kličku, čímž se dostal až před Charváta, tomu propadl puk, na brankové čáře ho ale dokázal přece jen přikrýt. Vzápětí už se indiáni po zásluze ale přece jen dočkali. V přesilové hře napřáhl na modré čáře Adam Fehér, brankáři kotouč vypadl z výstroje a pohotový Matouš Mašek ho nadvakrát dotlačil do brány. A těsn před koncem druhé třetiny Škoda dokonce vyrovnala. Plzeň rozjela rychlý brejk do otevřené obrany, z pravé strany našel Matyáš Úbl přes šíři pásma volného Antonína Klatovského, který poté rozpohyboval brankáře a puk mu zasunul mezi betony.

Závěrečnou dvacetiminutovku odšpuntovali Plzeňané v přesilové hře a tu také dokázali využít. Petr Kocek v rohu vybojoval puk pro své barvy, přes Úbla se poté dostal na levou stranu, kde byl volný David Slačík a jeho povedená rána přistála Charvátovi přesně pod horní tyčkou, tohle opravdu nešlo chytat. Stejný hráč měl nedlouho poté další velkou možnost ke skórování, plzeňský útočník vyplaval zcela sám před brankou, jeho ostrá rána ale rozduněla jen zadní mantinel. Srovnat stav se pokoušel za Liberec Kratochvíl, Štěpán Houdek si nicméně na jeho pokus počkal. Jakub Slováček mohl pro změnu zdvojnásobit plzeňsé vedení, jenomže s betonem brankáře přestřelil i branku soupeře. A tak přišel trest. Tři minuty před koncem se Marek Šťastka šikovně uvolnil u levého mantinelu, záhy si všiml dobře postaveného Matěje Bajera, který ranou z první vyrovnal na 3:3 a poslal zápas do prodloužení.

V něm dostali možnost hrát indiáni početní výhodu, avšak oba brankáři se činili a o vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Tam ukázali šikovnější ruce domácí hráči, přesně se trefili Jakub Slováček, Petr Kocek a rozhodující trefu zaznamenal Matyáš Úbl. Škoda taka nadále jede na vítězné vlně, Liberec porazila i v odvetě, tentokrát 4:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla z naší strany špatná, kluci si mysleli nejspíše, že stále hrají ten zápas s Němci, prohrávali jsme 0:2. Poté jsme se ale zlepšili, podařilo se nám srovnat hru, navíc i výsledkově jsme vyrovnali. Zkraje třetí části se nám povedlo výsledek otočit, avšak vzápětí jsme přestali hrát, nechali jsme se zatlačit a o vyrovnávají gól jsme si koledovali. Nakonec to byla dle mého asi spravedlivá remíza. Vyhrát mohla obě mužstva, nakonec jsme byli šťastnější my na nájezdy. Jsem rád, že jsme si dnes mohli vyzkoušet prodloužení, včetně samostatných nájezdů.“