DOR: KVA - PLZ

Vítězná série dorostu skončila na ledě lídra

V neúplné sestavě odjeli plzeňští dorostenci k západočeskému derby do Karlových Varů. Indiáni bojovali do posledních chvil o bodový zisk, avšak nakonec domácí svůj led přece jen uhájili.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

4:1
1:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 12. Michalov (Slavík), 24. Tomek, 55. Vaníček (Kyncl), 57. Michalov (Kyncl, Čermák) – 50. Šulan (Bělík, Fodor)
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 4:1.

Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Baxa.

vyloučení
7:6
Využití
1:1
V Oslabení
2:0
střely na branku
36:34
Diváci
92

HC Energie Karlovy Vary

Psohlavec (Kašpar) – F. Čermák, Horáček, Kubík, Magner, Jílek, Kůrka (A) – Kváš, Staněk, L. Slavík – Michalov, Šedivec, Kyncl – Vaníček, Tomek (C), V. Blažek (A).

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – Šulan, Reisnecker, M. Mašek, Hanzlík, M. Černý (A), Kocek (C) – Fodor, Maxa, Klatovský (A) – Slováček, Bělík, Fehér – Pitter, Winter, Chasák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 36 4 32 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 1 1 -1 2
Martin Černý 0 0 0 0 0
Adam Fehér 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 0 1 1 -1 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jan Chasák 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 2
Jiří Maxa 0 0 0 -2 4
Václav Pitter 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 0 0 0 -2 2
Jakub Slováček 0 0 0 -1 0
Marek Šulan 1 0 1 -2 2
Martin Winter 0 0 0 -1 0

komentář

Po dlouhé době se do plzeňského brankoviště postavil uzdravený Štěpán Houdek, první letošní minuty v útoku zase dostal Martin Winter. První vážnější akce čelil brankář indiánů, na něhož šla rána Kyncla, s tou si však s ledovým klidem poradil. Lépe si nevedl ani Blažek, jenž trefil hrudník gólmana modrobílých. Škoda to pro změnu zkoušela skrz Bělíka s Fodorem, jenomže ani po plzeňské akci se skóre neměnilo. Jako první se nakonec prosadili Energetici v polovině dvanácté minuty. Lukáš Slavík zavezl puk do pásma, od zadního mantinelu následně oslovil mezi kruhy Marka Michalova, jenž našel mezeru mezi betony. Odpovědět mohl obránce Matouš Mašek, Psohlavec se v domácí bráně činil. Nepřišel si na něho ani Adam Fehér, který se šikovně prokličkoval až před branku. Po dvaceti minutách tak vedly Karlovy Vary nejtěsnějším možným rozdílem.

Prostřední část odšpuntoval svou nebezpečnou ranou Šimon Bělík, Martin Psohlavec jeho pokus zastavil na poslední chvíli. A hosty to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož z protiútoku Energie dokázala zdvojnásobit svůj náskok. Ve vlastním oslabení dobruslil vyhozený kotouč Petr Tomek, forvard Varů si následnou ranou poradil i s brankářem Houdkem. Na druhé straně pálil krátce po vyhraném buly Petr Kocek, maskovaný muž domácích se však znovu činil. V polovině utkání měl na hokejce branku Jan Fodor, který vyslal tvrdou ránu, avšak nula na plzeňské straně svítila nadále. Na opačné straně zase neuspěl svým pokusem Pavel Kůrka, před třetí třetinou tak vedla Energie již 2:0.

Na startu závěrečného dějství se hnal za další domácí brankou Matyáš Šedivec, Štěpán Houdek proti jeho ráně reflexně zasáhl svým betonem. Antonín Klatovský to zase zkoušel z ostrého úhlu, Psohlavec si svou bližší tyčku svědomitě pohlídal. Poté už se Škoda ale dočkala a zápas zdramatizovala. V přesilové hře dostal přihrávku na pravý kruh Jan Fodor, ten si všiml dobře postaveného Šimona Bělíka, jehož ránu z hranice brankoviště dorazil do sítě Marek Šulan. Václav Pitter mohl vzápětí dokonce srovnat, odkrytou část brány avšak netrefil. Plzeň si nakonec zápas bohužel prohrála sama, jelikož pět minut před koncem inkasovala již svou druhou branku při vlastní početní výhodě. Chybu v hostující defenzivě potrestal ranou pod horní tyčku Jonáš Vaníček. Definitivu výsledku dal následně o dvě minuty později Marko Michalov, který se prosadil rychlou ranou z osy hřiště. Plzeň prohrála v lázeňském městě 1:4.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):V úvodních minutách se nám úplně nepodařil vstup do utkání, kde nás podržel gólman. Postupně jsme se dostávali více na kotouč a vytvořili si šance, ze kterých se nám podařilo skórovat. Zápas se hrál nahoru dolu a myslím, že byl i pro diváky pohledný. Tahalo se o výsledek až do konce a jsme rádi že jsme to dotáhli k vítězství. Jsme rádi za tři body a budeme se připravovat na další zápas.“

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Tak mě se ten zápas moc líbil z obou stran. Trošku byla vidět taková ta uvolněnost, ale za mě i ohromné dovednosti na obou stranách. Myslím si, že domácí, hlavně útočníci a i někteří obránci byli skvělí. Musím ten zápas pochválit. Myslím si, že tímto směrem by se měl ubírat náš dorostenecký hokej. Prostě hodně dovedností a sebevědomí. Nebyla tam taková přehnaná agresivita. Mě se ten zápas líbil, i když jsme prohráli.“