DOR: KVA - PLZ

Dorostenci opět smutní, vyrovnané derby těsně pro Vary

Tento týden měl plzeňský dorost na programu jediné utkání, v rámci západočeského derby zajely plzeňské mladé pušky do Karlových Varů.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

2:1
0:1, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 38. Poizl (Kůrka), 51. Wardas (Kyncl, Habla) – 6. Úbl (M. Mašek, Klatovský)
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Žižka – Tichý, Herles

vyloučení
7:4
Využití
0:0
střely na branku
30:34
Diváci
87

HC Energie Karlovy Vary

Psohlavec (Maňák) – Kůrka, Gombár, Dyk (A), Vrzal, Pelikán (C) – Wardas (A), Habla, Kyncl – D. Sedláček, Tomek, V. Blažek – Kváš, Š. Šilhan, Poizl.

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kamas, Šulan, M. Černý (A), Kocek (C), Hanzlík – Slačík, Klatovský (A), Úbl – Tománek, Maxa, Fodor – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 59 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 -1 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Jan Fodor 0 0 0 -1 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 2
Antonín Klatovský 0 1 1 0 0
Petr Kocek 0 0 0 0 2
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 1 1 1 2
Jiří Maxa 0 0 0 -1 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Jakub Slováček 0 0 0 -1 2
Marek Šulan 0 0 0 -1 0
Matěj Tománek 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 1 0 1 0 0

komentář

Hned zkraje zápasu po vyhraném buly bleskově pálil David Slačík, domácího gólmana ovšem nepřekvapil. Z další šance už pro hosty nicméně zapršelo. Na konci šesté minuty vystřelil od modré čáry Matouš Mašek a jeho pokus ideálně za záda Psohlavce tečoval Matyáš Úbl. Petr Tomek na druhé straně útočil na vyrovnání, proti byl ovšem beton Štěpána Houdka. Lépe si nevedl ani Tomáš Vrzal, který se těsně před gólmanem indiánů protlačil k jemné teči. A když neuspěl ani Vlastimil Blažek, odcházeli po první třetině do šaten spokojenější modrobílí.

Prostřední část odšpuntoval Slačík s Úblem, kteří oba zkoušeli své možnosti, maskovaný muž Energie byl připraven. O minutu později se snažil zvýšit vedení i obránce Mašek, skóre se však nadále neměnilo. Nic na tom nezměnila ani rána Matěje Pelikána na opačné straně. Wardas pro změnu poslal touš jen do betonu Houdka. Z rychlého brejku zase těsně minul klec Šimon Bělík. Plzeň to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož David Poizl bleskově dostal přihrávku za obranu a tváří v tvář plzeňskému brankáři nezaváhal. Po čtyřiceti minutách tak platil nerozhodný stav 1:1.

Poslední dvacetiminutovku načal dvěma pokusy Jan Fodor, vyrovnaný stav platil dál. Záhy byla Škoda už opravdu blízko, jenomže střelu Antonína Klatovského zastavila branková konstrukce. Stejný hráč to nedlouho poté zkoušel i v početní výhodě, Psohlavec si však poradil i s následnou dorážkou. Na startu 52. minuty přišlo velké rozuzlení utkání. Jakub Kyncl se probojoval do útočné třetiny podél pravého mantinelu, následně si všiml volného Viktora Wardase mezi kruhy, který poslal puk neomylně za Houdka. Prodloužení měl na hokejce David Slačík, jenž pálil z kruhu, neujal se ani krátce na to pokus Slováčka. Indiánům nevyšla ani závěrečná hra bez brankáře, Karlovy Vary na svém ledě zvítězily těsně 2:1.

Ohlasy trenérů

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary): „Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Bohužel jsme inkasovali. Co se týče druhé třetiny, tak tam jsme byli slabší, ale podržel nás Martin Psohlavec. Ve třetí třetině jsme byli schopni to zlomit a zápas otočit. Jsme rádi za tři body a klukům patří velký dík.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Myslím, že jsme dnes předvedli dobrý výkon. Poslední zápasy jsme hráli špatně, ale dnes jsme se soustředili na ten projev. Škoda té druhé třetiny. Tam jsme třikrát, čtyřikrát šli sami na bránu. Měli jsme odskočit na dva, tři nula a ten zápas by měl jiný vývoj. Bohužel my jsme ty góly nedali. Je to škoda. Ale jsme rádi, že se zvedl herní projev a na tom se dá nyní stavět.“