JUN: MBL - PLZ

Vítězná sérii juniorů skončila na ledě Bruslařů

Mladé pušky podruhé v tomto týdnu vyrazily na led soupeře, po Spartě se dnes představily na ledě Mladé Boleslavi.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

5:2
0:0, 3:2, 2:0

Branky a nahrávky: 24. Kučera (A. Vlasák, Hurt), 27. Hurt (Gardoň, A. Vlasák), 39. Hurt (M. Vojáček, Gardoň), 42. Hurt (Kučera), 50. Kučera (Teplý, M. Vojáček) – 21. Hála (Čančura, Pešek), 34. Čančura (Hála, Pešek).
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Vyšší tresty: Hruška, Malínek, Hrouda, Vítek - Hodinář, Dolhý, Dvořák, Čančura - všichni 5+DKU

Rozhodčí: Micka, Zeliska – Hradil, Tuháček

vyloučení
5:3
Využití
2:0
střely na branku
34:29
Diváci
123

BK Mladá Boleslav

D. Hora (Kovář) – A. Vlasák, Š. Němec, T. Moravec (C), Ri. Kubíček, Sypecký, Průšek – Teplý, Malínek (A), Hrouda (A) – Hurt, Kučera, Gardoň – M. Vojáček, Hruška, Vítek – Šachl, Dobner.

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – M. Houdek (A), Dolhý (C), Skok, Hodinář, Hromádka, Cícha, Čančura – A. Dvořák, M. Soukup, Šiler – Pešek, Hála, J. Matějka – Řehoř, Mazanec (A), M. Hořejší – Sabiniok, Tchaliov, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 34 5 29 85,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Cícha 0 0 0 -1 0
Marek Čančura 1 1 2 -1 2
Adam Dolhý 0 0 0 0 25
Adam Dvořák 0 0 0 0 50
Daniel Hála 1 1 2 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 27
Marek Hořejší 0 0 0 -1 20
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -2 25
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 2 2 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 25
Jan Skok 0 0 0 1 2
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 -1 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 0 0

komentář

V derby Škodovek začali lépe domácí. Kučera oslovil zpoza branky před ní Hurta, leč Lokajíček se zaskvěl vyrážečkou. Poté se před plzeňským brankářem zjevil Malínek, ani on ovšem skórem nepohnul. V závěru periody se do sebe ještě tvrdě pustili Hruška s Hodinářem a vyfasovali trest do konce zápasu. Na úvodní trefu se tak čekalo až do prostřední části.

A přišla již po osmatřiceti vteřinách, když ihned po buly v útočném pásmu protečoval pokus Čančury do sítě před Horou Daniel Hála. Ovšem brzy na to museli indiáni do čtyř, což potrestal Jan Kučera dorážkou Vlasákova pokusu. Obrat navíc dokonal po chvilce Jan Hurt, jenž se z první na levém kruhu opřel do křižné příhry Gardoně. I Plzeň ale přispěchala s rychlou odpovědí. Z podobné palebné pozice se prosadil rovněž Marek Čančura. Pak se do sebe pustili Malínek s Dolhým a sudí rozdali další tresty do konce zápasu. Gólový zápis ale ještě do druhé přestávky stihl rozšířit opět Jan Hurt, který si najel na příhru zpoza branky před ní.

A jak druhá třetina skončila, tak ta závěrečná začala. Stejná hráč Bruslařů zkompletoval hattrick poté, co se natlačil až před Lokajíčka, na kterého vyzrál kličkou do bekhendu. Následně se spustila další mela, po které předčasně do sprch putovala další čtveřice hráčů - Hrouda s Vítkem a Hromádka s Dvořákem. Pátou trefu domácích přidal Jan Kučera, jenž zavěsil z mezikruží. Více se již do utkání nevešlo, Škoda tak poprvé po třech zápasech neboduje. Šanci na reparát má o státní svátek ve čtvrtek osmadvacátého září, kdy na svém ledě přivítá Bílé Tygry.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): „Věděli jsme, že to bude těžký zápas, Plzeň teď třikrát po sobě vyhrála. Dobře jsme se na to připravili, i když jsme tam měli nějaké problémy se sestavou. Kluci si s tím poradili a já před naším mančaftem smekám. Byly tam vyhrocené momenty a hodně emocí, myslím si, že by tomu slušel lepší výkon rozhodčích.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Rád bych, ale není moc co komentovat. Totální bramboračka, kterou bohužel přikrmili všichni aktéři utkání. Dnes se bohužel, a upozorňuji, že opět a pouze jenom s tímto soupeřem, nehrál hokej. Začalo to jako obvykle obrovskou prasárnou a neuvěřitelně zákeřnou věci z jejich strany, kdy jejich hráč, zcela uvědoměle a schválně s úmyslem zranit, krosčekoval zezadu do otevřených dvířek našeho hráče. To mohlo dopadnout opravdu tragicky. Dostal za to pouze 2 minuty. Tohle do sportu nepatří. Pak už si to vzali do parády jiní borci a úplně to nezvládli. Tam už létaly pouze emoce, nezvládnuté a špatně posouzené situace a nesmyslné tresty. Ze strany hráčů tam pak byla frustrace a zákeřnosti ze všech stran.“