JUN: MBL - PLZ

Junioři v generálce těsně padli na ledě Bruslařů

Nejstarší mládežnická kategorie indiánů duelem v Mladé Boleslavi zakončila přípravné období, již příští víkend se totiž o slovo hlásí juniorská extraliga.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

2:1
1:1, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 17. Vlasák M. (Gardoň), 38. Průšek (Hurt, Křivánek) – 6. Hála (Dolhý, Šiler).
Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Vyšší tresty: Patzelt - Řehoř 5 min.

vyloučení
5:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:0

BK Mladá Boleslav

Forst (Hora) – Patzelt, Kubíček, Průšek, Němec, Moravec "C", Křivánek, Vlasák A. – Teplý, Malínek, Zvagulis, Vlasák M., Kučera, Gardoň, Hurt, Hruška, Dobner, Vítek, Šachl, Vojáček.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Bašta) – Hodinář, Dolhý "C", Čančura, Houdek, Cícha, Prošek, Skok, Tolar – Pešek, Hála, Šiler, Mazanec, Šimák, Hořejší, Řehoř, Soukup M., Makovec, Beran, Kaiser, Sabionok, Matějka.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Magických třináct přípravných duelů mají za sebou junioři Plzně a dalším zápasem již rozehrají nový ročník DHL extraligy juniorů.

Dnes se představili na ledě Bruslařů, se kterými poslední červencový pátek odehráli ve městě automobilů hned dva duely, když se trenéři snažili do akce dostat možná co nejvíce hráčů. Škoda tehdy na ledě soupeře vyhrála 3:2, poté padla 1:2.

Dnes začala také dobře, skóre otevřel po přistrčení Dolhého Hála. Jenže poté se již radovali jen domácí. Nejprve v závěru úvodní periody srovnal Vlasák a v závěru té druhé rozhodl Průšek.

Oba celky využily po jedné přesilové hře, přestože sudí rozdali dohromady 34 trestných minut.

Jak již bylo řečeno, dnes se jednalo o poslední přípravný duel Škody před startem soutěže, ta pro modrobílé startuje v sobotu 16. srpna od 13:30 na ledě nováčka extraligy z Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Poslední zápas přípravy měl velmi slušnou úroveň. Od nás hlavně v první třetině, kdy jsme byli aktivnější a mírně lepší. Do druhé části nastoupil lépe zase soupeř, nám tolik nešly nohy a vázla i kombinace. Bohužel jsme opět vyhořeli v koncovce. Neustále se o tom s hráči bavíme, jak je to důležité, na tréninku na tom tvrdě pracujeme, ale v zápasech to je zatím bída. Herně to ale bylo celkem slušné.“