JUN: MBL - PLZ

Junioři si v závěru vystřelili tři body v Mladé Boleslavi!

S teoretickou nadějí, ale s vírou v dobrý výsledek odjeli plzeňští junioři na led Mladé Boleslavi. Předchozí vzájemné zápasy byly celkem divoké, nyní to tak horké nebylo. Škoda nakonec v utkání ani jednou neprohrávala a zaslouženě získala velmi cenné tři body.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

2:4
1:1, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 10. Hurt (Půček, Zvagulis), 34. Kučera (Hruška, Malínek) – 7. Čančura (Koubek, Mazanec), 33. Pešek (Hodinář), 58. Mazanec (Skok, Dolhý), 59. Hála (Soukup).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Rozhodčí: Bernat, Borecký – Jiruška, Landsmann.

vyloučení
4:4
Využití
2:1
střely na branku
35:33
Diváci
127

BK Mladá Boleslav

Forst (Hora) – Vlasák, Kubíček, Moravec (A), Sypecký, Hrouda (C), Průšek – Zvagulis, Kučera, Gardoň – Malínek (A), Půček, Polák – Hurt, Hruška, Teplý – Šindelář, Šachl, Vojáček – Vítek.

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Jansa) – Hodinář, Dolhý (C), Skok, Houdek (A), Čančura, Cícha, Prošek – Pešek, Soukup, Matějka – Mazanec (A), Koubek, Hála – Řehoř, Tchaliov, Sabiniok – Pittr, Beran.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 1 0 1 0 0
Adam Dolhý 0 1 1 0 0
Daniel Hála 1 0 1 0 0
Jan Hodinář 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Tadeáš Koubek 0 1 1 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 1 1 2 0 4
Ondřej Pešek 1 0 1 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 1 1 0 0
Marek Soukup 0 1 1 0 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 0 0

komentář

Úvod zápasu přinesl opatrný hokej, přesto měli více ze hry hostující indiáni. V sedmé minutě se také zaslouženě dostali do vedení, na modré čáře napřáhl Marek Čančura a jeho pumelice skončila v pravé šibenici. Nedlouho poté si Bruslaři zahráli úvodní početní výhodu, kterou sehráli velmi dobře. Domácí dlouho obléhali plzeňskou branku, nakonec ránu Půjčka Lokajíček pouze vyrazil a dorážející Jan Hurt poslal hrací předmět na místo určení. Přesilovou hru si vzápětí zahráli i Západočeši, ztracené vedení ale zpět nezískali. Naopak v závěru první části mohla propuknout radost na druhé straně, k nařízenému trestnému střílení se rozjel sám faulovaný Jan Hurt, přestože puk skončil v brance, tak gól nakonec neplatil.

Na startu prostředního dějství zahrozila Plzeň ve vlastním oslabení, konkrétně Denis Řehoř táhl rychlý protiútok, svou ránu ale poslal jen do připraveného Hory. Krátce před polovinou zápasu Tchaliov vyslal vstříc brance Ondřeje Peška, po dobře provedeném blafáku ovšem rovněž puk do sítě nedostal. Ve 33. minutě se Škoda nicméně znovu dostala nakonec do vedení. Ondřej Pešek krátce po překročení modré čáry udělal kličku na osu hřiště a bleskovou ránou nedal šanci domácímu brankáři zasáhnout. Jenomže po necelé minutě Boleslav dokázala znovu srovnat, vyražený puk z hranice brankoviště dorazil za Lokajíčka explzeňský Jan Kučera. I po čtyřiceti minutách se do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu, protože Marek Soukup vyslal kotouč jen do brankové konstrukce.

Závěrečné dějství odšpuntoval znovu Soukup, stav se ani tentokrát neměnil. Ve třetí třetině se hrál opatrný hokej, ani jeden z týmů se nechtěl dopustit osudové chyby, která by mohla rozhodnout. Brankáři se v brankovišti spíše nudili, vše změnila až 56. minuta, kdy se nechal zcela zbytečně vyloučit domácí Vojtěch Malínek. Pět sekund před jeho návratem vystřelil Jan Skok, který to rovněž v Boleslavi velmi dobře zná, a jeho střela se od rukavice Aleše Mazance odrazila šťastně do sítě. Bruslaři to pochopitelně poté museli zkusit v šesti, prázdnou bránu ovšem trefil Daniel Hála, který tak dal výsledku definitivní podobu. Škoda Plzeň vyhrála na ledě Mladé Boleslavi 4:2.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (BK Mladá Boleslav): „Z naší strany ten výkon měl k ideálu daleko. To, že jsme takhle na na konci dostali rozhodující gól, bylo vyústěním celého výkonu v zápasu i celé naší hry. Stav 3:2, pak bohužel ještě gól do prázdné, vypovídá o tom výkonu.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „My jsme poslední dobou měli problémy s charakterem týmu a jeho nasazením při zápasech. To dnes bylo z naší strany úplně jinde a hned se to ukázalo na výsledku. Samozřejmě to bylo i s trochou štěstí, i když jsme trefil snad dvakrát nebo třikrát tyčku. Ten zápas je hned jiný a je rozdíl, když je vidět to nasazení, tým se semkne a je tam i nějaká osobní zodpovědnost.“