DOR: TRI - PLZ

Vendeta za loňské finále! Dorost skvěle otočil zápas proti Třinci

Minulý rok na jaře obě mužstva proti sobě stála ve finále Extraligy dorostu, dnes se ve Slezsku utkala o první místo. Začátek zápasu patřil domácím, jenomže svěřenci Michala Straky duel fantasticky otočili na svou stranu.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

2:4
2:0, 0:2, 0:2

Branky a nahrávky: 3. Weiss (Řípa, Byrtus), 4. Hladoník (Řehák, Byrtus) – 32. Maxa (Fodor, Tománek), 39. Fodor (Maxa, Slačík), 46. Tománek (Maxa, Fodor), 51. Úbl (Slačík, Kamas).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:4.

Rozhodčí: Poláček – Přecechtěl, Kaprál.

vyloučení
4:3
Využití
1:0
střely na branku
30:35
Diváci
65

HC Oceláři Třinec

Čelko (Javorek) – Karas, Byrtus, Kaleta, Barteczek, P. Trnka, Niemczyk, J. Marek, Barteczek – Helis, Řípa, Weiss – Řehák, J. Polášek, Hladoník – Blahuta, Richter, Spaskin – Morcinek.

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Černý, Hanzlík, Šulan, Reisnecker, Mašek, Kamas – Slačík, Úbl, Chasák - Fodor, Maxa, Tománek - Slováček, Bělík, Fehér.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 -1 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Jan Fodor 1 2 3 3 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 1 1 1 0
Matouš Mašek 0 0 0 1 0
Jiří Maxa 1 2 3 3 2
Ben Reisnecker 0 0 0 2 0
David Slačík 0 2 2 1 0
Jakub Slováček 0 0 0 0 0
Marek Šulan 0 0 0 3 0
Matěj Tománek 1 1 2 2 2
Matyáš Úbl 1 0 1 0 0

komentář

Začátek zápasu patřil jasně domácímu celku. Hned na startu třetí minuty šel Třinec zásluhou Matěje Weisse do vedení. A to nebylo vše. O pár vteřin se nechal vyloučit za hákování Matěj Tománek a nabídnutou početní výhodou Oceláři nepohrdli. Útočník Jan Hladoník dokázal zdvojnásobit domácí vedení. Škoda mohla z podobné situace vstřelit kontaktní branku, leč Čelko všechny plzeňské pokusy vykryl, po dvaceti minutách tak vedl Třinec o dvě branky.

Škoda ve druhé periodě vyrovnala hru a krátce za polovinou zápasu se dočkala zasloužené branky. Po skvělé souhře celé útočné formace pálil do černého Jiří Maxa. Slezané následně pohrdli dvojnásobnou přesilovou hrou pět na tři. A jak se říká, kdo takovou početní výhodu nevyužije, nezaslouží si vyhrát. A indiáni tohle pořekadlo pomalu začínali naplňovat. Krátce před odchodem do šaten totiž dokázal srovnat Jan Fodor. Třetí třetina tak slibovala zajímavou podívanou.

Úvodní minuty závěrečné periody přinesly opatrný hokej, vše rozlouskl ve 46. minutě Matěj Tománek, který dokonal velký obrat. Prosadila se tak kompletní druhá formace indiánů. Oceláři se najednou museli drát více do útoku, čehož modrobílí využili ještě jednou. Matyáš Úbl se podíval, napřáhl a přesně zavěsil. Závěr zápasu si Škodovka svědomitě pohlídala, domácím nepomohla ani hra bez brankáře. Škoda po Vítkovicích vyhrála i v Třince, Oceláře porazila 4:2.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme špatně vstoupili do zápasu. Úvodních deset minut jsme vůbec nestíhali v pohybu a velmi rychle jsme prohrávali 0:2. Postupem času jsme zlepšili pohyb a hru na kotouči, což se promítlo i ve skóre. Nakonec se nám podařilo celý zápas překlopit na stranu, strašně důležité vítězství pro nás.“