DOR: PLZ - TRI

Konečně, dorost po sedmi zápasech bere výhru! Drama s Třincem rozsekl Jan Fodor

Naposledy v základní části hráli plzeňští dorostenci na svém ledě, soupeřem jim byl mistrovský Třinec, který dokázali v prvním vzájemném měření sil na jeho ledě porazit 4:2.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:3p
1:0, 0:1, 2:2 - 1:0

Branky a nahrávky: 15. Fehér (Křepel), 52. Maxa (Fodor, Tománek), 56. Kamas (Slačík, Úbl), 64. Fodor – 26. Rybnikár (TS), 41. Švančara (Řípa, Rybnikár), 46. Holub (Řípa, Švančara)
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3, 4:3.

Rozhodčí: Hucl – Štofa, Deja.

vyloučení
3:6
Využití
1:0
střely na branku
34:44
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kamas, Šulan, Reisnecker, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík – Slačík, Bělík, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Fehér, Křepel.

HC Oceláři Třinec

Skácel (Čelko) – Niemczyk, Holub (A), Byrtus, Kaleta, Richter, J. Marek – Švančara (C), Rybnikár, Hrček – Hladoník, Řípa (A), Řehák – Karas, Morcinek, Makula – Blahuta, Spaskin.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 64 44 3 41 93,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -2 2
Martin Černý 0 0 0 1 0
Adam Fehér 1 0 1 2 0
Jan Fodor 1 1 2 1 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 1 0 1 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 1 0
Daniel Křepel 0 1 1 1 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 2
Jiří Maxa 1 0 1 0 0
Ben Reisnecker 0 0 0 0 0
David Slačík 0 1 1 -1 0
Jakub Slováček 0 0 0 1 0
Matěj Tománek 0 1 1 0 0
Matyáš Úbl 0 1 1 -1 0

komentář

Aktivnější do utkání vstoupil Třinec, avšak Houdek zasahovat nemusel. Škodovku dostala do hry přesilová hra, v ní měl velkou možnost Jiří Maxa, který využil podklouznutí obránce, z levého kruhu ovšem brankáře neprostřelil. Záhy zkoušel své štěstí z druhé strany Šimon Bělík, Skácel zasáhl svou vyrážečkou. Na druhé straně inkasoval přihrávku na hranu brankoviště Jan Hrček, proti gólu byl beton Štěpána Houdka. Nerozhodný stav neprolomil ani Matěj Tománek, který si před brankou našel odražený kotouč. Až na startu patnácté minuty se poprvé měnilo skóre. Adam Fehér za brankou nabral kotouč na hokejku a posléze vykouzlil krásnou kličku "michigan", krásný gól! V závěru se snažil brankáře Třince překvapit Matyáš Úbl od zadního mantinelu, ten ovšem dával pozor, po dvaceti minutách tak vedli indiáni nejtěsnějším možným rozdílem.

Do druhé periody lépe vstoupil Třinec. Robin Švančara se dostal po chybě v domácí obraně za záda obránců, tváří v tvář Houdkovi ovšem neuspěl, ten jeho bekhendovou kličku vystihl. Jan Hrček si pro změnu nabruslil mezi kruhy, jeho rychlý švih ovšem v brance taktéž neskončil. Až na třetí pokus se hosté dočkali. K nařízenému trestnému střílení se rozjel Michal Rybnikár, který prostřelil domácího brankáře mezi betony. Krátce za polovinou zápasu jeli tři hráči Slezanů sami na jediného obránce, velkou šancí ovšem pohrdli. Nedlouho poté vznikla v plzeňském brankovišti velká skrumáž, hosté všemi způsoby se snažili doslova dotlačit puk do sítě, Houdek chvilku vůbec nevěděl, kde je kotouč, avšak i bez své masky puk udržel před brankovou čárou. Těsně před pauzou si Jiří Maxa obhodil na modré čáře obránce, jenomže svůj únik nedotáhl do zdárného konce.

Devatenáct vteřin stačilo na startu třetí dvacetiminutovky Třinci, aby se dostal do vedení. Řípa nahodil kotouč před branku, kde ho ideálně pro něj zasáhl Robin Švancara. Za necelých pět minut hosté již vedli o dvě branky. Řípa tentokrát našel na ose hřiště volného Davida Lukase Holuba, který se prezentoval rychlým, avšak hlavně přesným, švihem. Indiáni se ovšem nechtěli vzdát a v nabídnuté přesilové hře brzy zadělali na drama. Jan Fodor si zpracoval kotouč na vrcholu pravého kruhu, jeho následný pokus ideálně tečoval Jiří Maxa, Skácel byl tentokrát zcela bezmocný. O minutu později měl na hokejce vyrovnání David Slačík, branku soupeře ale těsně minul. Při hře ve čtyřech už se nicméně modrobílí dočkali. Matyáš Úbl zavezl kotouč do pásma, David Slačík následně našel na pravém kruhu volného obránce Jiřího Kamase, který se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Vyrovnaný zápas za stavu 3:3 nakonec dospěl až do prodloužení.

V něm byli domácí aktivnějším týmem, první velkou šanci ale ještě Jiří Maxa zahodil. V 64. minutě už ovšem mohla vypuknout plzeňská radost. Jan Fodor na modré čáře vypíchl soupeři kotouč, rázem jeli domácí dva sami na bránu, Fodor to vzal na sebe a díky skvěle zvládnuté forhendové kličce mohli indiáni slavit po dlouhé době pocit vítězství. Škoda porazila mistrovský Třinec 4:3.

FOTO: Jindřich Jager.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme v zápase neměli dobrý pohyb a sílu v osobních soubojích. Třinec si ve třetí třetině zaslouženě vytvořil vedení o dvě branky. My jsme ale posléze našli přece jen sílu a zápas jsme dovedli do prodloužení, kde se na nás usmálo štěstí. Naše cesta k vítězství nebyla jednoduchá, avšak za dva body jsme rádi. Po té černé sérii několika porážek pro nás hodně cenné vítězství.“