DOR ČF5: TRI - PLZ

Dobojováno, cesta dorostu končí již ve čtvrtfinále

Velké čtvrtfinálové drama dnes dospělo ke svému rozuzlení. Škodovka do rozhodující bitvy dobře vstoupila, avšak zápas do vítězného konce nakonec nedotáhla.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

4:2
2:1, 0:0, 2:1

Branky a nahrávky:11. Hebar (Řehák, Holub), 20. Rybnikár, 42. Rybnikár (Řípa), 59. Rybnikár (Mrtka, Hebar) – 5. Úbl (Benák), 47. Úbl (Benák, Mašek).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Rozhodčí: Vaněk, Šudoma – Bartoň, Tvrdík.

vyloučení
3:1
Využití
1:0
střely na branku
30:31
Diváci
263

HC Oceláři Třinec

Skácel (Čelko) – Kaleta, Holub (C), Niemczyk, Mrtka, Byrtus, J. Marek – Weiss, Rybnikár (A), Hrček – Řehák, Řípa (A), Hladoník – Morcinek, Hebar, Makula.

HC Škoda Plzeň

Poustka (Houdek) – Mašek, Kamas, Boskovic, Reisnecker, Kocek (C), Černý (A) – Fodor, Benák, Úbl – Klatovský (A), Maxa, Tománek – Křepel, Bělík, Fehér – Slováček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 59 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 0
Adam Benák 0 2 2 0 0
Martin Boskovic 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Jan Fodor 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 2
Petr Kocek 0 0 0 -1 0
Daniel Křepel 0 0 0 -1 0
Matouš Mašek 0 1 1 1 0
Jiří Maxa 0 0 0 -2 0
Ben Reisnecker 0 0 0 -1 0
Jakub Slováček 0 0 0 0 0
Matěj Tománek 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 2 0 2 1 0

komentář

Jako první zahrozil domácí Rybnikár, avšak minul plzeňskou branku. To indiáni v polovině páté minuty hned mířili do černého. Adam Benák předložil pocukrovanou přihrávku Matyášovi Úblovi, který přesnou ranou otevřel skóre. První jmenovaný poté zahrozil sám, když si nabruslil až před Skácela, ten ovšem kličku přečetl. Oceláři posléze dostali k dispozici přesilovou hru, kterou hned dokázali využít. Řehákovu ránu Poustka pouze vyrazil a pohotový Andrej Hebar srovnal účty. V samotném závěru první třetiny domácí završili obrat v utkání. Michal Rybnikár vystihl nepovedenou plzeňskou rozehrávku, rychlou střelou poté překvapil i brankáře Škody.

Prostřední část odšpuntoval Matěj Tománek, který se prezentoval hezkou ranou, branku soupeře avšak o malý kousek minul. Šimon Bělík nedlouho poté hledal mezeru mezi betony, ty ovšem Skácel k sobě sklapl včas. Na druhé straně se pro změnu neujala rána obránce Holuba. Škodovka si následně zahrála taktéž v početní výhodě, jenomže všechny střelecké pokusy zastavil maskovaný muž Třince. Při rovnovážném stavu na ledě se zase Blahuta proháčkoval až před Eliáše Poustku, ten byl ale pozorný. V prostředním dějství nakonec žádná branka nepadla, po čtyřiceti minutách tak nadále vedli domácí 2:1.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí, již ve druhé minutě Dominik Řípa nejdříve zkoušel zakončit sám, což mu nevyšlo, následně tak předložil puk volnému Michalu Rybnikárovi, který prokázal své schopnosti. Západočeši se nicméně brzy dokázali rychle do zápasu vrátit. Plzeň se dostala do rychlého brejku, který po asistenci Benáka zakončil znovu Matyáš Úbl. Bleskově mohlo být dokonce i srovnáno, Skácel na poslední ale zasáhl svým betonem. Krátce za polovinou třetí třetiny měla Plzeň jedinečnou šanci vyrovnat, jenomže Jakub Slováček nařízené trestné střílení neproměnil. V samotném závěru zkusili hosté hru bez brankáře, risk nicméně nevyšel. Opuštěnou plzeňskou klec trefil Michal Rybnikár, který dal výsledku definitivní podobu. Škoda prohrála rozhodující páté utkání 2:4, letošní sezóna tak pro ní končí již ve čtvrtfinále.

FOTO: Martina Sikorová.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme měli dobrý začátek zápasu, ale následně jsme přestali být dobří na kotouči. Třinec nám dokázal gólově ve skóre odskočit a následně výborně bránil vypracovaný náskok. V závěru zápasu jsme měli k dispozici trestné střílení, kde jsme mohli vyrovnat, bohužel jsme ho neproměnili, čímž jsme asi zápas prohráli, a tím i celou sérii.“