DOR ČF1: TRI - PLZ

Dorost první čtvrtfinále ztratil v samotném závěru

Dnešním dnem odstartovaly čtvrtfinálové boje Extraligy dorostu. Soupeřem Plzně jsou úřadující mistři z Třince, kterým má Škodovka rozhodně co vracet. V loňském finále byli právě Slezané nad síly Plzně.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

5:3
1:0, 1:2, 3:1

Branky a nahrávky: 3. Řehák (Hladoník, Hrček), 40. Hrček (Hladoník, Řehák), 58. Holub, 60. Weiss (Řípa, Holub), 60. Holub – 31. Fehér (Bělík, Klatovský), 34. Slováček (TS), 53. Slačík (Úbl, Benák)
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Rozhodčí: Held, Čelechovský – Horák, Lainka.

vyloučení
4:3
Využití
1:0
střely na branku
37:38
Diváci
98

HC Oceláři Třinec

Skácel (Čelko) – Karas, Holub, Kaleta, Byrtus, Niemczyk, J. Marek – Švančara, Řípa, Weiss – Řehák, Hrček, Hladoník – Richter, Morcinek, Blahuta – Makula, J. Polášek.

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kamas, Boskovic, Reisnecker, Kocek, M. Černý – Slačík, Ad. Benák, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Klatovský, Bělík, Fehér – Slováček, Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 36 4 32 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 1 1 1 0
Adam Benák 0 1 1 -2 2
Martin Boskovic 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 2
Adam Fehér 1 0 1 0 0
Jan Fodor 0 0 0 -2 0
Jiří Kamas 0 0 0 1 0
Antonín Klatovský 0 1 1 0 0
Petr Kocek 0 0 0 -1 2
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 1 0
Jiří Maxa 0 0 0 -2 0
Ben Reisnecker 0 0 0 -2 0
David Slačík 1 0 1 -1 0
Jakub Slováček 1 0 1 0 0
Matěj Tománek 0 0 0 -2 0
Matyáš Úbl 0 1 1 0 0

komentář

Do čtvrtfinálové série vstoupili lépe hráči Třince, ti již na konci třetí minuty šli do vedení. Hladonik dostal od mantinelu se štěstím kotouč před branku, kde ho uklidil za zády Štěpána Houdka René Řehák. Na druhé straně se pokoušel o vyrovnání David Slačík, avšak branku jen těsně minul. Následně si Škoda zahrála úvodní početní hru v zápase, z kruhu střílel Jan Fodor, Skácel byl na svém stanovišti pozorný. Stejný hráč to následně při rovnovážném stavu na ledě zkoušel ještě jednou, ani na druhý pokus brankáře Třince ovšem nepřekonal, po dvaceti minutách tak vedli domácí o jednu branku.

I zkraje druhé dvacetiminutovky hráli hosté ze západu Čech velice dobře, v další přesilové hře si vytvořili velký tlak, jenomže puk do brány ne a ne dostat. Lépe si nevedl ani ve vlastním oslabení Matěj Tománek, který se řítil sám na Skácela. Až v polovině utkání se indiáni dočkali tíženého vyrovnání. Bělík oslovil Adama Fehéra, který našel mezeru mezi betony. Vstřelená branka hosty ještě více nakopla a za tři minuty přišel obrat. Jakub Slováček si vzal na paškál nařízené trestné střílení, které chladnokrevně proměnil. Avšak do kabin se nakonec šlo přece jen za vyrovnaného stavu. 35 vteřin před sirénou Jan Hrček opět srovnal účty.

Poslední dějství odšpuntoval svou chytrou tečí domácí Řípa, plzeňský brankář se stačil včas přesunout. Škoda si posléze zahrála dvakrát krátce po sobě v početní výhodě, Skácel častokrát vůbec nevěděl, kde má kotouč, i s velkou dávkou štěstí ho za svá záda nicméně nepropustil. V 53. minutě už ovšem Škoda podnikla rychlý kontr, v přečíslení Matyáš Úbl poslal žabičku na Davida Slačíka, který znovu poslal Západočechy do vedení. Bohužel tři minuty před koncem normální hrací doby přišel z plzeňské strany zkrat. Početní výhodu pět na tři využil David Lukas Holub, který vystřelil od modré čáry. V šedesáté minutě následně rozhodl o domácím vítězství Matěj Weiss, který dorazil ránu Řípy. V posledních vteřinách to Škodovka zkusila v šesti, prázdnou bránu ovšem trefil David Lukas Holub, který dal výsledku definitivní podobu. Plzeň prohrála první čtvrtfinále po špatném závěru 3:5.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme předvedli dobrý, po drtivou většinu utkání jsme byli více na kotouči. V poslední třetině se nám povedlo vstřelit branku na 3:2, avšak hokej se hraje šedesát minut. Bohužel tři minuty před koncem jsme se nechali dvakrát po sobě vyloučit, domácí nabídnutou přesilovou hru pět na tři využili, čímž jsme ztratili utkání.“