DOR ČF2: TRI - PLZ

Dorost předvedl parádní obrat, série s Třincem je srovnaná!

Nový den, nový zápas, avšak zcela jiný výsledek. Úvodní duel čtvrtfinále patřil Ocelářům, dnes ovšem indiáni předvedli parádní obrat a série se nyní za stavu 1:1 přesouvá na západ Čech.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

3:4
2:0, 0:2, 1:2

Branky a nahrávky: 9. Rybnikár (Švančara, Weiss), 16. Rybnikár (Švančara, Weiss), 57. Rybnikár (Holub) – 21. Benák (Úbl, Kamas), 38. Kamas (Benák, Úbl), 46. Benák (Úbl, Fodor), 52. Maxa (Fehér).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:4, 3:4.

Rozhodčí: Kroček, Janda – Rychlý, Cygal.

vyloučení
4:4
Využití
0:0
střely na branku
38:34
Diváci
87

HC Oceláři Třinec

Skácel (Čelko) – Byrtus, J. Marek, Kaleta, Niemczyk, Holub, Karas – Makula, Blahuta, Švančara – Morcinek, Hrček, Weiss – Řípa, Řehák, Hladoník – Rybnikár, J. Polášek.

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kamas, Boskovic, Reisnecker, Kocek, M. Černý – Slačík, Ad. Benák, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Klatovský, Bělík, Fehér – Slováček, Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 38 3 35 92,11 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 1 4
Adam Benák 2 1 3 2 2
Martin Boskovic 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 0 2
Adam Fehér 0 1 1 0 0
Jan Fodor 0 1 1 0 0
Jiří Kamas 1 1 2 2 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 0
Jiří Maxa 1 0 1 -1 0
Ben Reisnecker 0 0 0 0 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Jakub Slováček 0 0 0 0 0
Matěj Tománek 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 0 3 3 2 0

komentář

Začátek zápasu přinesl opatrný hokej, poprvé zahrozil až na konci šesté minuty domácí Říha, avšak těsně minul. Nicméně vykoledoval si svou akcí faul. Přesilovou hru Oceláři sice nevyužili, ovšem prosadili se krátce po jejím skončení. Po střele Švancary Houdek neudržel puk ve své moci, Michal Rybnikár byl posléze nejaktivnější na hraně brankoviště a po jeho zásahu šli domácí do vedení. Na opačné straně se pokoušel o vyrovnání Adam Benák, Skácel byl ve svém stanovišti připraven zasáhnout. Z rychlého brejku záhy Slezané zdvojnásobili své vedení. Přečíslení dva na jednoho zakončil Michal Rybnikár a i druhá jeho možnost skončila v plzeňské brance. Po dvaceti minutách vedli domácí o dvě branky.

Prostřední dějství odšpuntovali Plzeňané kontaktní brankou. Matyáš Úbl se dostal v útočné třetině ke střele, tu Skácel ještě zlikvidoval, na dorážku Adama Benáka ovšem již byl krátký. Nedlouho poté si indiáni zahráli početní výhodu, kde posílali na branku jeden kotouč za druhým, druhé branky se ovšem nedočkali. Švancara zase sám před Houdkem nedostal hrací předmět do sítě. Dvě minuty před koncem druhé třetiny už se skóre ale měnilo. Po skončení přesilovky zůstali indiáni v útočné třetině, Benák oslovil na modré čáře obránce Jiřího Kamase, jehož rána nemohla být přesnější.

Třetí třetina tak slibovala zajímavou podívanou a opravdu tomu tak bylo. Nejprve krátce po sobě stříleli Rybnikár se Švancarou, maskovaný muž Západočechů ovšem byl pozorný. To Adam Benák po dalším skvělém pasu Matyáše Úbla mířil do černého a Plzeň šla po obratu do vedení. Oceláři posléze nevyužili další přesilovku, čehož v polovině třetí periody hosté využili, jelikož se jim povedlo odskočit o dvě branky, z levé strany se prosadil forvard Jiří Maxa. Závěr zápasu, stejně jako včera, ovšem patřil domácím. Michal Rybnikár ideálně mimo dosah brankáře tečoval ránu Holuba a už to zase bylo jen o gól. Slezané se se šesti bruslaři hnali za vyrovnáním, toho se nicméně nedočkali. Škoda vyhrála druhý zápas 4:3, čímž vyrovnala čtvrtfinálovou sérii na 1:1.

Ohlasy trenérů