Představujeme celek HC Vsetín

Velkou bouři zažil v létě vsetínský kádr. Spory mezi akciovou společností a občanským sdružením zaměstnávali novinářetéměř každý den. Na stadionu ubylo reklam, ale valašský celek hraje extraligu dál. Z mistrovského celku zmizely během léta tři největší opory. Jiří Dopita zamířil do Philadelphie Flyers, gólman Jaroslav Kameš zkouší štěstí v Omsku a Radim Tesařík podepsal smlouvu s Vítkovicemi. Je paradoxní, že Dopita s Tesaříkem odehráli za své nové kluby v letošní sezóně pouze jeden zápas…

Vsetín do branky získal náhradu v podobě Radovana Biegla, který se po pomalejším rozjezdu dostává do dobré formy. V obraně tvrdí muziku loni nepříliš výrazný Slovák Martin Štrbák. Dobře ho doplňuje donedávna naprosto neznámý Slavomír Hriňa z Martina. Velkou posilou do obrany byl také Jiří Polák, kterého si Západočeši dobře pamatují z Karlových Varů. Ten je však podobně jako Alexej Jaškin momentálně zraněn, a tak šanci v A-týmu dostávají mnozí junioři. Vsetín má juniory velice kvalitní, jsou nmomentálně na čele juniorské extraligy.

Útok Vsetína posílil hlavně slovenský reprezentant Lubomír Vaic, kterého trenér Filc povolal na rozdíl od Dušana Andrašovského I na Německý pohár, a veterán Rostislav Vlach, který se po letech vrátil zpět na Valašsko. Letos velmi ožili junioři. Sedmnáctiletý Hudler táhne třetí řadu a vedle něj se probudil I o šest let starší Radim Kucharczyk. Z velkých hvězd Vsetína zůstal z loňské sezóny v týmu pouze Jiří Burger, který je v kanadském bodování klubu na druhém místě za Hudlerem. V průběhu sezóny posílil Vsetín ze slovenského Martina Pavel Beránek.

Vsetín měl vynikající start do sezóny a držel se v klidných vodách, které zajišťují postup do play-off. Pak však přišla série šesti porážek v řadě, kterou Vsetín přerušil až v neděli vítězstvím nad Karlovými Vary v prodloužení.