JUN: PLZ - MBL 1:2sn

Junioři těsně nestačili na Mladou Boleslav, rozhodovaly nájezdy

Včera si plzeňské mladé pušky poradily s Libercem, dnes od jedné hodiny šly do práce znovu. Na západ Čech tentokrát zavítali Bruslaři z Mladé Boleslavi. Utkání nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:2sn
1:0, 0:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 9. Dvořák (Marek Soukup) – 51. Jasečko (Polák), rozh. náj. Zvagulis.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2.

Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Charvát, Pěkný.

vyloučení
4:6
Využití
1:0
střely na branku
35:17
Diváci
57

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Kubíček (A), Skok, Hodinář, Jiříček, Eichler, Jánský, Houdek – Kučera, Remeš, Matuška, Dominik Soukup, Dvořák, Pešek, Mazanec (A), Marek Soukup, Kaiser, Hořejší Borák, Dáňa (C).

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (Hora) – Hrouda, Vochvest, Sypecký, Jasečko (C), Němec, Rajgl, Adam Vlasák, Moravec – Gardoň, Hruška, Vyroubal, Vítek, Polák, Malínek (A), Zvagulis, Marek Vlasák, Leden, Hradec, Moyseyev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 65 17 1 16 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 1 0 1 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Martin Jánský 0 0 0 0 2
Adam Jiříček 0 0 0 -1 2
Daniel Kaiser 0 0 0 -1 0
Petr Kubíček 0 0 0 -1 2
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Jan Matuška 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Alexandr Remeš 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 1 1 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0

komentář

Plzeň do utkání vstoupila aktivně, hosté se na začátku utkání nechali hned třikrát po sobě vyloučit. V deváté minutě hostující Zvagulis přisedl na trestnou lavici k Sebastiánovi Jasečkovi, který má mimochodem také plzeňskou minulost. A indiáni dvojnásobnou početní výhodu dokázali využít. Stejně jak ve včerejším zápase prostřelil gólmana Středočechů přesnou ranou Adam Dvořák. Na jeho přesně mířený šíp mohla Boleslav také odpovědět z přesilové hry, jenomže to se jí nepodařilo. Po dvaceti minutách tak vedla domácí Škoda o jednu branku.

Ve druhé třetině pokračovali indiáni v dobrém výkonu, Boleslav se často pouze bránila a jen díky výbornému gólmanovi Stuchlíkovi byla nadále na dostřel. Ve druhé části si rovněž oba týmy zahrály přesilovou hru, skóre se nicméně nezměnilo. Po čtyřiceti minutách vedla Škoda na střely 28:7, avšak na góly pouze 1:0.

Závěrečnou periodu už hosté odšpuntovali lepším výkonem a v polovině třetí třetiny se Mladá Boleslav také dočkala vyrovnání. Kapitán Středočechů Sebastián Jasečko napřáhl ke střele a Jakub Vondraš na jeho pokus nedokázal zareagovat. Plzeň si chtěla vzít bleskově zpět ztracené vedení, avšak to se jí nepovedlo, po šedesáti minutách tak na kostce svítil vyrovnaný stav.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo, na řadu musela příjít disciplína zvaná samostatné nájezdy. V nich začali domácí dobře, do vedení poslal Plzeň Adam Dvořák, avšak hned v první sérii srovnal hostující Vojtěch Polák. Poté se činili oba brankáři, rozhodnutí přinesla až pátá série, kdy překonal domácího brankáře Kristers Zvagulis. Bonusový druhý bod tak získala Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „V první řade musím říct, že nás celý zápas skvěle držel gólman, první dvě třetiny jsme byli jasně horším týmem, ale brankář Stuchlík nás držel a dával nám stále šanci se zápasem něco udělat. Ve třetí třetině jsme se již trochu zvedli, vytvořili jsme si šance, jedna nám spadla do brány a jsme následně hrozně rádi za dva body, protože dnes jsme nebyli lepší.“