JUN: MBL - PLZ

Jakub Vondraš zamkl svou bránu, junioři vezou z Boleslavi tři body!

Plzeňští junioři z posledních osmi zápasů hned sedm vyhráli. Dnes zavítali na půdu Mladé Boleslavi, na kterou indiáni z páté pozice ztráceli před zápasem šest bodů.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

0:3
0:0, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 23. Benák (Hodinář, Prošek), 56. Kreuzman (Mazanec, Kaiser), 60. Dominik Soukup (Korčák).
Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Rozhodčí: Svoboda, Čáp – Horažďovský, Maňák.

vyloučení
3:5
Využití
0:0
střely na branku
31:30
Diváci
107

BK Mladá Boleslav

Hora (Forst) – Sypecký, Hlinský, Vlasák, Rajgl, Vochvest, Němec, Moravec (C) – Hruška, Polák, Lisler, Moyseyev, Malínek, Šachl, Zvagulis, Vítek, Vimmer, Král, Hradec (A), Hrouda (A).

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Lokajíček) – Buzek, Prošek, Hodinář, Eichler, Kubíček, Houdek – Titlbach, Benák, Kučera, Marek Soukup (A), Pešek, Korčák, Borák, Kaiser, Mazanec, Kreuzman, Dáňa (C), Dominik Soukup.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 31 0 31 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 1 0
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 2 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 2
Josef Eichler 0 0 0 0 2
Jan Hodinář 0 1 1 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 2 0
Daniel Kaiser 0 1 1 1 0
Matěj Korčák 0 1 1 2 2
Jaroslav Kreuzman 1 0 1 1 0
Petr Kubíček 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 1 1 1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 0 0 1 0
Dominik Soukup 1 0 1 1 4
Adam Titlbach 0 0 0 1 0

komentář

Jako první v zápase zahrozil Adam Benák, avšak brankáře Bruslařů ranou k bližší tyči neprostřelil. Podobně to nedlouho poté zkoušel i jmenovec Titlbach, avšak Hora včas zasáhl svou lapačkou. Na druhé straně se činil Jakub Vondraš proti střele z bezprostřední blízkosti. Indiáni si posléze zahráli úvodní přesilovou hru, brankáře Boleslavi tentokrát zachránila branková konstrukce. Naopak překonat Vondraše se pokoušel Hlinský, nerozhodný stav platil i po této střele. Dáňa v další příležitosti vzal přečíslení dvou na jednoho na sebe, ránu vyslal jen do připraveného gólmana. A když neuspěl ani boleslavský Vimmer, po dvaceti minutách platil nerozhodný stav.

Co se nepovedlo v první třetině, stihli Plzeňané po dvou minutách prostředního dějství. Jan Hodinář nádhernou přihrávkou našel Adama Benáka, který poprvé v zápase udeřil. Domácí se snažili v následné početní výhodě o vyrovnání, avšak i plzeňského gólmana zachránila tyčka. Neujala se ani rána Poláka, kterého s ledovým klidem vychytal Jakub Vondraš. Plzeň hrála velice dobře, obránce Kubíček se pokoušel zdvojnásobit hostující vedení, avšak Hora se blýskl skvělým zákrokem. V závěru druhé periody Bruslaři nevyužili přesilovou hru, při druhém odchodu do šaten tak vedla Škodovka o jednu přesnou trefu.

Třetí dvacetiminutovka slibovala zajímavou podívanou. Vše načal domácí Hradec, který se proháčkoval plzeňskou obranou až ke střele, Vondraš ho ale stačil na poslední chvíli vychytat. Následně hosté špatně vystřídali, v přesilové hře střílel osamocený Patrik Král, avšak ani on maskovaného muže indiánů nepřekonal. Domácí se tlačili do zakončení čím dál více, Hlinský dostal kotouč do předbrankového prostoru, avšak skóre se neměnilo. Západočeši se následně zaměřili na poctivou obranu, s čím měli domácí evidentní potíže. Naopak necelých pět minut před koncem se do střelecké pozice dostal Jaroslav Kreuzman a jeho povedená rána div, že neprotrhla siťku v brance Hory. Závěr utkání už si indiáni svědomitě pohlídali, ba navíc v poslední minutě ještě trefil opuštěnou domácí klec Dominik Soukup. Škoda Plzeň vyhrála na půdě Mladé Boleslavi 3:0, čímž se na svého soupeře přiblížila na rozdíl tří bodů.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Z naší strany diametrálně jiný výkon než ten páteční. Bohužel jsme nedali góly a bez toho se vyhrát nedá, ale klukům patří dík, že to nevzdali a bojovali až do konce. David Hora nás sice podržel, ale bez gólu se vyhrát nedá.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Jsme rádi, že jsme uhráli tři body. Utkání mělo náboj, ale to už asi také způsobené tím, že se blíží play off. Dostali jsme se trochu mentálně nahoru a jsme v klidu.“