JUN: PLZ - MBL

Junioři čistým kontem završili úspěšný hrací týden!

Sedmý den roku 2023 znamenal pro mladé pušky již čtvrtý extraligový duel, na svém ledě přivítaly Bruslaře. Výsledkem bylo po velké bitvě třetí vítězství!

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:0
0:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 26. Benák (D. Soukup, Kubíček).
Průběh utkání: 0:0, 1:0.

Rozhodčí: Sýkora, Květoň – Jindra, Tuháček.

vyloučení
6:4
Využití
0:0
střely na branku
24:32
Diváci
1:0

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Jansa) – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Kubíček, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, M. Soukup, Kučera, Benák, Remeš, Titlbach, Kreuzman, Dáňa.

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (Hora) – Moravec, Sypecký, Němec, Vochvest, Rajgl, Hrouda, A. Vlasák – M. Vlasák, Vimmer, Hradec, Gardoň, Moyseyev, Půček, Polák, Hruška, Zvagulis, Šachl, Král, Vyroubal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 32 0 32 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 1 0
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 0 2
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Martin Jánský 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 4
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 0 1 1 1 2
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 2
Alexandr Remeš 0 0 0 1 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 1 1 1 0
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Jako první v utkání zahrozili hosté. Vlasák se dostal ke střele z mezikruží, ještě dorážel Hradec, leč nad oběma vyčněl gólman Lokajíček. Na druhé straně odpověděl Mazanec, který se na Stuchlíka řítil sám u levé tyče, ten sklapl betony včas. Po chvilce obdržel příhru na brankoviště Zvagulis, jenže z první přestřelil. Když se těsně před přestávkou střelou po ledě neprosadil z pravého kruhu ani Borák, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

To rychle po změně stran zvrátil Adam Benák, který se protáhl z levé strany až před Stuchlíka, kterému nasadil kličku ke vzdálenější tyči a zakončil prakticky do prázdné. Poté se tvrdě do puku ihned po buly z levého kruhu opřel Dominik Soukup, muž s maskou Bruslařů vykopl betonem. Poté sice po střele Korčáka v přečíslení dvou na jednoho z levé strany máchl lapačkou do prázdna, zachránila ho ale pravá tyč.

Poslední dvacetiminutovku načal z mezikruží Vlasák, Lokajíček srazil do rohu. Poradil si i s ranami jmenovce Adama a Gardoně z levého kruhu. Na druhé straně zase Kaiser na brankovišti protečoval ránu Jiříčka od modré těsně mimo levé tyče. Poté si na příhru od zadního mantinelu sjel na brankoviště Mazanec, z první se mu ale síť rozvlnit nepodařilo. V závěru střetnutí ještě zkusili hosté hru bez brankáře, leč udeřili málem již jen domácí, když tyč trefil Marek Soukup. Inidáni tak v tomto týdnu opanovali tři duely ze čtyř a sahají po první čtyřce!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsem musel kluky pochválit, protože to byl výborný týmový výkon. Takhle si představujeme, že bychom se měli prezentovat, samozřejmě k tomu zvýšit produktivitu. Už se pomaličku dostáváme tam, kde bychom měli být - myslím herně. Takže dneska pochvala do kabiny.“

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): „Mně se dnešní zápas hodnotí těžce, myslím si, že jsme nepodali vůbec špatný výkon, ba naopak. Kluci plnili, co měli, hráli jsme dobře, bohužel jsme měli takový šestiminutový výpadek, během kterého jsme inkasovali. Navíc jsme nebyli schopni dát gól a na ty se hokej hraje. Gratuluji soupeři k výhře.“