JUN ČF2: PLZ - MBL

JUN ČF2: Vyrovnaná partie, šachmat v prodloužení

Mladí indiáni se podruhé během necelých čtyřiadvaceti hodin postavili ve čtvrtfinále Bruslařům a hnali se za vyrovnáním série.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:2p
0:1, 1:0, 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 28. Kaiser (Korčák, Kreuzman) – 5. Malínek (Křepelka, Rajgl), 68. Čech (Moravec, Malínek).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Kosnar, Červenka – Štěpánek, Dědek.

vyloučení
6:4
Využití
0:1
střely na branku
35:23
Diváci
158

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Skok, Kubíček, Hodinář, Eichler, Buzek, Houdek – Kučera, M. Soukup, Dvořák, Pešek, Korčák, Kreuzman, Kaiser, Mazanec, Hořejší, Řehoř, Borák, Dáňa, D. Soukup.

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (Forst) – Sypecký, Vochvest, Hrouda, Čech, Křepelka, Němec, Moravec, Rajgl – Hruška, Polák, Půček, Lisler, Malínek, Šachl, Zvagulis, Vítek, Vimmer, Vyroubal, Hradec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 68 23 2 21 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 2
Jan Hodinář 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Daniel Kaiser 1 0 1 1 0
Matěj Korčák 0 1 1 1 0
Jaroslav Kreuzman 0 1 1 1 0
Petr Kubíček 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 2
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 4
Marek Soukup 0 0 0 0 2
Dominik Soukup 0 0 0 -1 0

komentář

Duel načali lépe hosté. Vojtěch Malínek si mezi kruhy našel puk ve valné hromadě a zavěsil. Podobně si na druhé straně pro sebe uzmul touš na brankovišti po ráně od modré Kreuzman, jenže zamířil jen do ležícího Stuchlíka. Bruslaři poté doslova pohrdli početní výhodou a neujala se ani střela z otočky z osy hřiště Lislera. Stejně jako včera tak o první pauze vedla fotbalově Mladá Boleslav.

Prostřední periodu načal Hodinář, který využil volného prostoru na levé straně a vypálil z kruhu, Stuchlíkovi se touš sice překulil přes lapačku, avšak těsně mimo vzdálenější tyče. Lépe mířil Pešek z vrcholu levého kruhu v početní výhodě, ale zase až moc, orazítkoval brankovou konstrukci. Ujal se tak až rychlý protiútok, ve kterém přiťukl Korčák Danielu Kaiserovi, jenž srovnal s Bruslaři krok z osy hřiště. Dokonat obrat mohl dokonce Kučera, který se dostal hned ke dvěma dorážkám na brankovišti, avšak byl příliš blízko svatyni Středočechů.

Poslední dvacetiminutovku odstartoval po příhře z pravého na levý kruh z první ranou Dvořák, Stuchlík se stihl přemístit. Nevedlo se ani Markovi Soukupovi, který z osy hřiště přestřelil. Na druhé straně zase Malínek vypálil jedovatě přes obránce z levého kruhu, Vondraš rovněž zakročil. Duel tak základní hrací doba nerozhodla, to až prodloužení, ve kterém domácí nejprve museli na čtyři minuty do oslabení za vysokou hůl a později i na celé dvě minuty do tří za špatné vyhození. Vše nakonec rozhodl z osy hřiště přesnou ranou o tyč Aleš Čech. Třetí duel série se hraje v sobotu na ledě Bruslařů od třinácti hodin, ve stejný čas na stejném místě i případně odveta o den později.

Ohlasy trenérů

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): „Nám se opět nepodařil vstup do utkání, znovu jsem jako první inkasovali. Soupeř výborně brání střední pásmo a s tím máme malinko problémy, nicméně se nám podařilo vyrovnat. Jenže špatně jsme zvládli prodloužení, kde jsme šli do tří a to rozhodlo.“

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Vyrovnaný zápas z obou stran, velice bojovný. Nám velice dobře zachytal gólman, když nás Plzeň zmáčkla, ale na druhou stranu i my ji dokázali zamknout. Nakonec rozhodlo zápas, že my jsme udrželi nervy a oni faulovali.“