JUN ČF3: MBL - PLZ

JUN ČF3: Junioři znovu padli, úřadující mistr tak končí ve čtvrtfinále

Mladí indiáni dnes odehráli poslední zápas sezóny. Rozhodl o tom nezdar na ledě Mladé Boleslavi, která naopak stvrdila svůj postup do semifinále.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

6:1
1:0, 2:0, 3:1

Branky a nahrávky: 20. Hradec (Polák, Půček), 36. Vyroubal (Křepelka), 38. Křepelka (Vyroubal), 44. Moravec (Půček, Hradec), 48. Vimmer (Polák), 54. Polák (Půček, Hradec) – 52. Dáňa (Kubíček).
Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

Rozhodčí: Zavřel, Bernat – Beneš, Kotlík.

vyloučení
4:5
Využití
1:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
21:29
Diváci
379

BK Mladá Boleslav

Stuchlík (Hora) – Sypecký, Čech, Rajgl, Vochvest, Křepelka, Němec, Moravec "C" – Zvagulis, Hruška, Polák, Půček "A", Malínek, Lisler, Vítek, Šachl, Vimmer, Vyroubal, Hradec "A".

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Eichler, Kubíček, Hodinář, Buzek, Jiříček, Houdek, Skok – Borák, Dáňa "C", Kreuzman, Kučera, Soukup M. "A", Dvořák "A", Korčák, Titlbach, Kaiser, Mazanec, Benák, Soukup D.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 21 6 15 71,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -1 0
Matyáš Borák 0 0 0 -3 0
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 1 0 1 -3 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 8
Josef Eichler 0 0 0 -2 2
Jan Hodinář 0 0 0 -2 0
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -2 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 0 1 1 -1 0
Jan Kučera 0 0 0 -2 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 -1 0
Marek Soukup 0 0 0 -2 0
Dominik Soukup 0 0 0 -2 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 0

komentář

Série hraná na tři vítězné duely se ze západu Čech přestěhovala do města automobilů. Domácí byli krok od postupu do semifinále, v Plzni totiž uloupili obě úvodní střetnutí. Samotný duel odstartoval Malínek, který se dostal ke střele z levého kruhu, Vondraš odolal. Stejně jako na druhé straně Stuchlík, který kryl ránu Mazance od modré i Eichlera ihned po buly. Když už se zdálo, že úvodní dějství změnu skóre nepřinese, dostal se ke střele z mezikruží Vojtěch Hradec a rozvlnil síť.

Rychle odpovědět mohl zkraje prostřední části Dvořák, leč tváří v tvář Stuchlíkovi neuspěl. Na druhé straně se jal dorážet Vimmerův pokus od modré na brankovišti Vyroubal, Vondraš odolal. V polovině utkání byl nejblíže vyrovnání Kučera, avšak pouze rozezvučel tyč. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Středočeši podnikli rychlý výpad, který úspěšně zakončil z levého kruhu Tomáš Vyroubal. Těsně před druhou sirénou navíc z podobného místa uspěl i Karel Křepelka, když přesně zamířil k bližší tyči.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Tomáš Moravec, který se v početní výhodě trefil od modré přesně do levého horního růžku. Korigování měl na holi Titlbach, jenž se protáhl až před Stuchlíka, nevyzrál na něj ale ani nadvakrát. Naopak na druhé straně rychlý kontr s Polákem zakončil Štěpán Wimmer. Alespoň čestný úspěch indiánů zaznamenal Josef Dáňa, jenž doklepl do sítě vyraženou ránu Kubíčka od modré. Poslední slovo si v zápase i sérii ale vzali Bruslaři, když z pravého kruhu zavěsil Vojtěch Polák. Indiáni tak mistrovský titul neobhájí, jejich cesta play off končí ve čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Ačkoliv tomu dva výsledky neodpovídají, byly to velmi těžké zápasy i celá série. První utkání jsme dali góly, hráli jsme dobře zezadu a podržel nás Stuchla. Druhý byl vyrovnanější, zase jsme se dostali do vedení a Stuchla tam pak vychytal šance domácích. Nakonec jsme rozhodli v prodloužení. Dnes se nám znovu podařilo dát první gól a pak už nám to tam napadalo, kluci to ale dohráli zodpovědně dozadu a postupujeme. Jsme strašně rádi za to, jak jsme to zvládli dneska i ve všech třech zápasech.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Namísto dnešního utkání bych raději zhodnotil celou sérii jako celek, protože dnes pro nás sezóna končí. Není náhodou, že jsme prohráli tři utkání za sebou. Klíčová byla obrovská produktivita soupeře, který dával góly z minima střel a naopak my jsme během těch tří zápasů spálili gólovky, ze kterých prostře musí padat góly. To sérii strašně moc ovlivnilo. Musím ale Boleslav pochválit, předvedli velmi dobrý taktický výkon a za celou sérii nám dali minimum přečíslení a v tomhle ohledu si asi postoupit zasloužili. My bychom se do budoucna měli zaměřit na tu produktivitu, protože ačkoliv jsme za tu sezónu dali hodně gólů, v klíčových momentech jsme selhali.“