DOR: SPA - PLZ 3:1

Dorost po reprezentační pauze podlehl Spartě

Po reprezentační přestávce se opět rozběhl kolotoč zvaný Extraliga dorostu. Plzeň po pauze zamířila do hlavního města, konkrétně do Holešovic, kde na jaře slavila mistrovský titul.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:1
1:0, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 7. Poláček (Nestrašil, Netušil), 40. Novotný (Mack), 59. Byakov (Marek, Nestrašil) – 33. Titlbach (Slačík, Makovec).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1.

Rozhodčí: Glanc – Hradil, Tuháček.

vyloučení
5:5
Využití
2:0
střely na branku
28:44
Diváci
47

HC Sparta Praha

Kogler (Tvrzník) – Cichoň, Marton (A), Mack, Byakov, Hašek, Janský, Malínek – Poláček (C), Marek, Jakab, Žemlička (A), Novotný, Hlinka, Adamec, Hrubý, Nestrašil, Netušil.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Kamas – Matějka, Pittr (C), Makovec (A), Slačík, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Benák, Pavlák, Titlbach.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 59 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 2
Dominik Fábera 0 0 0 -1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 1 2
Petr Makovec 0 1 1 1 2
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 2
Tomáš Pittr 0 0 0 -1 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
David Slačík 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 1 0 1 1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 1 0

komentář

Vstup do utkání se lépe povedl domácí Spartě, hned v první minutě jel zcela sám na Maříka Marton, plzeňský brankář nicméně včas dokázal zasáhnout svým levým betonem. Za hosty se pokoušel zahrozit obránce Tomáš Skala, kterého oslovil Adam Benák, avšak ani on se střelecky neprosadil. Následně Plzeň udělala dva fauly během krátké doby, Sparta hrála celé dvě minuty početní výhodu pět na tři a tu nakonec také využila. Mezeru mezi betony trefil kapitán Pražanů Petr Poláček. Následně mohl ještě ve vlastním oslabení vyrovnat Petr Makovec, na Koglera ovšem nevyzrál. Nedlouho poté ukázal své dovednosti Adam Benák, který se po hezké individuální akci proháčkoval do střelecké pozice, následně ale trefil jen horní tyčku. V závěru první periody měla Škoda k dispozici hned dvě přesilové hry krátce po sobě, vyrovnat se indiánům nicméně nepovedlo.

Prostřední dějství odšpuntoval Hynek Prošek, který napřáhl ke své střele, jeho přízemní pokus Kogler zastavil svou lapačkou. Na druhé straně proti Hrubého střele z prostoru levého kruhu Mařík bleskově vytasil svůj pravý beton. Zdvojnásobit domácí vedení mohl následně opět Petr Poláček, z ideální pozice avšak vůbec netrefil plzeňskou branku. Krátce za polovinou utkání se zcela sám v bezprostřední blízkosti Maříka zjevil s kotoučem Adamec, jeho nepříliš pohotovou střelu ovšem brankář Plzně dokázal zlikvidovat. A domácí to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož z protiútoku Západočeši srovnali. Na konci rychlého přečíslení stál Adam Titlbach, který perfektně zakončil pobídku Davida Slačíka. Plzeň mohla dokonce skóre zcela otočit, Benákovu ránu ale brankář Sparty vyrazil do ochranné sítě. Když už to vypadalo, že se odejde do kabin za vyrovnaného stavu, domácí udeřili. V poslední vteřině si před Matyášem Maříkem našel kotouč Daniel Novotný, který se následně trefil mezi nohy hostujícího brankáře.

Do třetího dvacetiminutovky lépe vstoupila hostující Škoda, Antonín Klatovský nabral velkou rychlost, díky ní ujel celé sparťanské obraně, avšak tváří v tvář brankáři Sparty neuspěl. O tři minuty později mohl naopak zvýšit vedení domácího celku Richard Žemlička, který měl před sebou úplně prázdnou bránu, k překvapení všech ji ale přestřelil. V polovině třetiny se dostal ke střele Adam Titlbach, svou ranou ale jen orazítkoval beton Koglera. Naopak Hlinkův prudký projektil ukočíroval Matyáš Mařík, který tak nadále držel tým ve hře. Čtyři minuty před koncem měl na hokejce vyrovnání Petr Makovec, který byl zcela sám mezi kruhy, jeho jedovatou ránu ovšem Kogler na poslední chvíli dokázal zneškodnit. Necelé dvě minuty před koncem Sparta rozhodla o svém vítězství. Arkadiy Byakov napřáhl krátce za modrou čárou a přesnou ranou dal výsledku definitivní podobu, Plzeň podlehla Spartě 1:3.



Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): „Myslím si, že to z naší strany bylo docela povedené utkání, byl to rychlý hokej. Po výsledcích co jsme měli a hře která nebyla v posledních týdnech moc dobrá jsme využili pauzu a potrénovali. Dneska jsem s kluky relativně spokojen, mám radost z vítězství.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Do utkání jsme špatně vstoupili, prvních deset minut jsme byli horším týmem. Možná to bylo i tím, že jsme přijeli pozdě, pomalu jsme se sem ani nemohli dostat. Od desáté minuty jsme se zvedli a byli v zápase z mého pohledu lepším týmem. Jak ale říkal můj kolega, Sparta zápas dnes uhrála srdcem, blokovala střely, zároveň využila přesilovky a vyhrála. My jsme ve třetí třetině neproměnili několik gólových situací, to nás stálo výsledek.“