DOR: SPA - PLZ 3:2P

Dorost v repríze finále těsně podlehl Spartě

Přípravné zápasy plzeňských dorostenců pokračují. Po víkendovém turnaji, kde obsadili indiáni druhé místo, tentokrát zajeli v repríze jarního finále, na led Sparty.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:2p
1:0, 1:1, 0:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 7. Novotný (Topol), 32. Novotný (Marek), 63. Jakab (Žemlička) – 31. Pittr (Fábera), 45. Pittr (TS).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

vyloučení
4:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Sparta Praha

Vedral (Sádlo) – Byakov, Marton, Hašek, Malinek, Mack, Dufek, Novák – Poláček, Žemlička, Jakab, Trachta, Marek, Hrubý, Topol, Dvořák, Novotný, Adamec.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Prošek, Holubec, Hnát, Kamas, Skala, Tolar, Mašek, Štulc – Makovec, Pittr, Fábera, Hofjratr, Matějka, Klatovský, Pavlák, Beran, Slačík, Trachtra.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Na jaře se proti sobě utkala mužstva ve finále extraligy, tentokrát změřila síly v přípravném zápase před novou sezónou. Domácí v zápase dvakrát vedli, leč Tomáš Pittr vždy našel na góly Sparty odpověď. Zápas nakonec dospěl až do prodloužení, ve kterém Pražané vstřelili rozhodující úder.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnané utkání, ve kterém jsme museli dvakrát dotahovat skóre. Dvě třetiny nebyly z naší strany zcela ideální, dělali jsme chyby, poté jsme ale do třetí části sestavu zredukovali a ta již byla dle našich představ. Myslím, že jsme nakonec mohli i vyhrát. S trenérem Sparty jsme se domluvili na prodloužení, tam jsme ovšem po hrubé chybě inkasovali branku. Příprava jede dále, my pokračujeme v tréninku na sezónu.“