DOR: TRI - PLZ

Dorost znovu bodoval, vyrovnané utkání s Třincem rozhodlo prodloužení

Po týdnu se plzeňští dorostenci vrátili na opačný kout České republiky. Soupeřem jim byli Třinec, který na svém ledě Škoda porazila až po samostatných nájezdech. A ani dnes šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

2:1p
0:1, 1:0, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 25. Hebar (Pohludka), 63. Pohludka (Kubiesa, Dravecký) – 14. Úbl (Černý, Pavlák)
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Janda – Bartek, Navrát.

vyloučení
3:4
Využití
0:1
střely na branku
38:20
Diváci
47

HC Oceláři Třinec

Heczko (Skácel) – Byrtus, Mrtka, Dravecký, Solowski, Holub (A), Čmiel (A) – Urbánek , Blaha , Hebar, Mikula, Granečný, Sajdokt, Rybnikár, Kubiesa (C), Pohludka, Weiss, Hrček.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Šimánek) – Mašek, Skala (A), Černý, Holubec, Tolar, Kamas – Slačík, Makovec (A), Beran, Pittr (C), Klatovský, Matějka, Pavlák, Úbl, Hofrajtr, Fábera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 63 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 1 1 0 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 2
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -1 0
Tomáš Holubec 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 -1 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 2
Sebastián Pavlák 0 1 1 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -2 2
Tomáš Skala 0 0 0 0 2
David Slačík 0 0 0 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 1 0 1 0 0

komentář

První třetina začala pěkně od podlahy. Jako první zahrozil ve druhé minuty Matyáš Úbl, který na sebe vzal rychlé přečíslení dvou na jednoho, těsně však minul pravou tyč. Záhy to zkoušel Petr Makovec bekhendovým způsobem, avšak ani on neměl potřebné štěstí. Na druhé straně byl v ideální střelecké pozici Granečný, mezeru mezi betony se mu však trefit nepodařilo. Následně šel Třinec poprvé do čtyř, rána Černého však minula cíl. Nedlouho poté si zahráli Plzeňané znovu početní výhodu a tentokrát už ji využili. Martin Černý tentokrát přihrával a jeho pas zužitkoval v parádní střelu pod horní tyčku Matyáš Úbl. I po zbytek úvodní periody měla více ze hry spíše Plzeň, ani jeden z brankářů ovšem již nekapituloval, po dvaceti minutách tak vedla Škoda o jednu branku.

I do prostředního dějství vstoupili aktivněji indiáni, avšak jako první zahrozil talentovaný domácí útočník Rybnikár, který se proháčkoval až před Maříka, ten si s jeho pokusem nicméně dokázal poradit. O dvě minuty však už taktéž musel lovit puk ze své sítě. Pohludka našel volného Andreje Hebara, který se prosadil po hezké kličce. Hosté mohli znovu odpovědět z přesilové hry. Plzeň střílela ze všech pozic, ale všechny rány minuly svůj cíl. Do stejné pozice se dostali v závěru druhé třetiny i domácí, svoji první výhodu o jednoho muže nicméně nepřetavili v branku. Ránu Matěje Kuběny totiž zlikvidoval Matyáš Mařík.

Zkraje třetí části se mírně přiostřilo, na trestnou lavici putoval Jiří Matějka, po hezké individuální akci ale Šimon Pohludka minul plzeňskou klec. Maskovaného muže indiánů nepřekonal ani záhy podruhé Hebar. Ani jeden z týmu posléze neproměnil přesilovou hru, vyrovnané utkání tak pomalu směřovalo ke svému konci za nerozhodného stavu. Avšak do prodloužení se jít nakonec nemusel. V předposlední minutě, navíc ve vlastním oslabení ujeli hosté do rychlého brejku a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se rozjel Vojtěch Tolar, obránce Škody ale Heczka neprostřelil. Utkání tak za stavu 1:1 mířilo do nastaveného času.

To nakonec trvalo jen necelé tři minuty. Před plzeňským brankářem se totiž objevil nehlídaný Šimon Pohludka, který ostrou ranou k pravé tyči přisoudil domácímu celku druhý bonusový bod. Plzeň prohrála i třetí venkovní utkání na druhém konci republiky, znovu ale získaly mladé pušky alespoň jeden bod. Zítra zakončí venkovní trip Plzeňané na ledě Poruby.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Podobně jako minulý týden jsme herně odvedli velice dobrý výkon, byli jsme domácím minimálně rovnocenným soupeřem. Nicméně nám stále chybí kvalita ve finální a v předfinální fázi, abychom dokázali být více produktivní.“