DOR FIN3: PLZ - TRI

Dorost tuhý boj ve snížení finálové série nepřetavil

Finálová série Extraligy dorostu se po dvojutkání ve Slezsku přesunula na západ Čech a vážnost situace zapříčinila, že na dvě gólové přestřelky z úvodu série dnes navázala šachová partie.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

2:5
0:1, 1:0, 1:4

Branky a nahrávky: 35. Klatovský (Jiříček, Titlbach), 59. Makovec (Benák, Pittr) – 2. Hebar (Blaha, Čmiel), 47. Švančara (Pohludka, Mrtka), 54. Pohludka (TS), 59. Blaha (Dravecký, Milota), 60. Mrtka.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.

Rozhodčí: Kostourek, Micka – Maňák, Pěkný.

vyloučení
3:4
Využití
1:1
střely na branku
32:30
Diváci
394

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skok, Jiříček, Tolar, Kocek, Prošek, Skala, Kamas – Hofrajtr, Pavlák, Matějka, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Slačík, Titlbach.

HC Oceláři Třinec

Milota (Heczko) – Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski – Sajdok, Pohludka, Sikora, Blaha, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 58 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 -2 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 1 1 -1 2
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 1 0 1 0 0
Petr Kocek 0 0 0 -1 2
Petr Makovec 1 0 1 -2 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 1 1 -2 0
Hynek Prošek 0 0 0 1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 -2 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 -2 2
Vojtěch Tolar 0 0 0 -1 0

komentář

Do třetího finále velmi aktivně vstoupili domácí, avšak paradoxně udeřili hosté. Doslova první jejich přechod půlky znamenal otevření střelecké listiny, když se po levé straně trhl Andrej Hebar a z kruhu zamířil přesně k bližší tyči. Opovědět se snažili pár kroků za modrou Jiříček a z mezikruží Titlbach, nepovedlo se. Naopak na druhé straně se středem až před plzeňskou svatyni protáhl Dravecký, její strážce zakročil ramenem. Neuspěl ani Švančara, který se později dostal na brankovišti hned ke dvěma dorážkám.

Prostřední periodu odšpuntoval z první z levého kruhu Jiříček, Milota vyrazil ramenem. Naopak zasahovat nemusel vzápětí, když si mezi kruhy nakráčel Titlbach. Po chvilce na třineckou svatyni najížděl z pravé strany Pittr, ani on se srovnání nedočkal. To až později Antonín Klatovský, který z pravé strany využil soustavný tlak svých barev. O osudu třetího finále tak mělo rozhodnout až závěrečné dějství.

V jeho úvodu se dostal k dorážce na brankovišti Benák, Milota odolal. Stejně jako po chvilce, když si od modré až na pravý kruh Jiříček. Hosté odpověděli gólově v přesilové hře. Sice se jim v ní vůbec nedařilo, avšak vše vzal na sebe Robin Švančara, který nic nevymýšlel, vletěl do pásma a zavěsil. Srovnat mohl z mezikruží Matějka, jenže těsně levou tyč minul. A tak přišel ze strany Ocelářů další trest. Z nařízeného trestného střílení totiž Šimon Pohludka zavěsil k pravé tyči. Naději dal svému týmu v power play Petr Makovec, který rychle objel branku a zavěsil u pravé tyče, brzy na to ale definitivně rozhodl přes celé kluziště David Blaha a skóre podobně zkompletoval Radim Mrtka. Již zítra se na stejném místě hraje odveta, duel startuje již ve 13:00.

Foto: Marek Švamberg


Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Bohužel jsme ve všech zápasech rychle prohrávali a potom jen honíme výsledek. Já bych soupeře přirovnal k jejich A týmu. Jsou soudržní, hrají dobře v předbrankových prostorech - na rozdíl od nás, my si s tím zatím nedokážeme poradit. Sice jsme dnes měli dobrý vstup do zápasu, avšak z první akce soupeře dostaneme gól a vracíme se tím na začátek - stále jen doháníme výsledek. Vůbec v sérii nevedeme, pak jsou někteří hráči přetížení, jiní zase naopak. A pak je to celé takové rozbité. Ale jak jsem říkal, soupeř je kvalitní, ale i vyspělí a přidává k tomu takové ty play off hodnoty, které pak série rozhodují. Přesně jako A tým - nemusejí být v zápasech nejlepší, ale i s třeba horšími pasážemi v utkáních dokáže vyhrát a hlavně proměnit šance, které jim soupeř nabídne.“

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Další skvělé play off utkání s těžkým soupeřem. Myslím si, že obě mužstva si moc nedarovala. My jsme dvě třetiny byli v takové defenzivnější pozici, až od třetí části jsme začali hrát to, co bychom chtěli. Je to vyrovnaná série, musíme být trpěliví a soustředit se na ty malé detaily, které doufejme budou vést k úspěchu. Samozřejmě jsme ale rádi za cenné vítězství tady v Plzni.“