DOR FIN2: TRI - PLZ

Dorost ztratil druhé finále v samotném závěru

Včera začala finálová série a lépe do ní vstoupili třinečtí Oceláři, kterým patřila jedenáctibranková přestřelka. Avšak dnes byl na pořadu nový den, nový zápas a začínalo se znovu od nuly.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

5:4
3:1, 1:3, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Kubiesa, 3. Pohludka (Byrtus), 20. Granečný (Dravecký), 33. Rybikár (Švančara, Pohludka), 60. Mikula (Švančara) – 14. Titlbach (Benák, Makovec), 22. Kocek (Tolar, Slačík), 26. Makovec (Holubec, Benák), 40. Titlbach (Benák, Skala).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Rozhodčí: Škach, Šudoma – Blažek, Jurčík.

vyloučení
1:2
Využití
1:0
střely na branku
31:34
Diváci
203

HC Oceláři Třinec

Milota (Heczko) – Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski – Sajdok, Pohludka, Hladoník, Blaha, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Tolar, Holubec, Kocek, Černý, Prošek, Skala, Kamas – Hofrajtr, Úbl, Pavlák, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Titlbach, Slačík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 31 5 26 83,87 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 3 3 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 1 1 1 0
Jiří Kamas 0 0 0 -2 0
Antonín Klatovský 0 1 1 -1 0
Petr Kocek 1 0 1 -1 0
Petr Makovec 1 0 1 -1 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -2 2
Hynek Prošek 0 1 1 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 1 0
David Slačík 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 2 0 2 1 0
Vojtěch Tolar 0 1 1 1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Řekněme si to na rovinu, vstup do druhého finále se plzeňským dorostencům vůbec nepovedl. Hned po 36 vteřinách hry vystřelil Matěj Kubiesa a Oceláři šli velmi brzo do vedení. Avšak, co čert nechtěl, domácí hned za minutu a půl podnikli další rychlý výpad do třetiny, ideálně puk mezi kruhy dostal Šimon Pohlidka a Třinec rázem vedl o dvě branky. Na to plzeňská střídačka zareagovala oddechovým časem. Indiáni se posléze taktéž dostávali více do hry, všechny jejich pokusy ale zastavil brankář Milota. Krátce za polovinou první třetiny se Škoda ale přece jen dočkala kontaktní branky. Adam Benák krásně našel před prázdnou bránou Adama Titlbacha, který neměl problém dopravit puk do sítě a potvrdil tak svou skvělou formu. Když už to vypadalo, že se za takového stavu půjde i do kabin, v poslední minutě Třinec znovu udeřil. Matyáš Mařík pouze vyrazil střelu Draveckého a ve správný čas, na správném místě, byl zaparkovaný Vojtěch Granečný.

Start prostředního dějství oproti jako nebe a dudy, tentokrát to totiž byla Plzeň, která excelovala. Po necelých dvou minutách Vojtěch Tolar přihrál Petru Kockovi, jenž přesnou ranou nedal Milotovi sebemenší šanci zasáhnout. A to nebylo vše, jelikož za další čtyři minuty již bylo dokonce vyrovnáno. Obrana třineckých Ocelářů totálně zaspala, před brankářem zůstal zcela volný Petr Makovec, jenž zametl puk do brány a Plzeň byla zpět. Indiáni byli v laufu, čím dál více se tlačili do zakončení, věřili, že mohou tento zápas převrátit na svou stranu. Avšak po jednom brejku zapomněli i trošku bránit a Třinec toho využil. Na ose hřiště udělal prostor ke střele Michal Rybnikár a ten prudkou ranou vrátil domácím vedení. Následně u Plzeňanů stáli i všichni svatí, jelikož po další ráně zazvonila tyč. Ovšem štěstí přeje připraveným a to dneska Škodovka byla. Navíc z brejku krátce před přestávkou dokázala znovu srovnat a znovu to byl Adam Titlbach, který dokázal vstřelit již svou druhou branku v zápase, třetí třetina tak slibovala zajímavý boj.

Na začátku poslední dvacetiminutovky se hrál vyrovnaný hokej, obě mužstva si byla moc dobře vědoma, že už může rozhodnout každá malá chyba. Až ve 47. minutě byli diváci svědky první přesilové hry v zápase, vyloučen byl plzeňský kapitán, avšak Oceláři nabídnutou situací pohrdli, přestože prakticky celé dvě minuty byli v útočném pásmu, ojedinělá rána Kubiesy nicméně šla vedle brány. Lépe si nevedl ani už při rovnovážném stavu na ledě Čmiel, jehož rychlou ránu vyrazil pohotový Matyáš Mařík ramenem nad branku. Na druhé straně se pro změnu stačil rozhodnout Adam Benák, malý šikula se nicméně po rychlém brejku neprosadil. V závěru třetí třetiny si premiérovou přesilovou hru v zápase zahrála také Škodovka, avšak ani ji nedokázala zužitkovat. Velké drama tak nakonec rozhodla plzeňská technická chyba, bohužel. Kvůli špatnému střídání hrál Třinec v samotném závěru další početní výhodu a tu již využil. 48 vteřin před koncem dotlačil puk za Maříka z hranice brankoviště Marcel Mikula. Plzeň prohrála 4:5 a v sérii na čtyři vítězná utkání již 0:2. Avšak nic není ztracené, nyní se boje přesouvají na plzeňský led a indiáni budou chtít vše odčinit.

FOTO: Marian Ježowicz.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Další skvělý play-off zápas. Z naší strany jsme ale udělali opět plno chyb. Hlavně byly nevynucené. Plno věcí potřebujeme zjednodušit a zlepšit. Nakonec jsme rádi, že se nám to podařilo dotáhnou do vítězného konce.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Dneska je to pro nás hořká porážka. Měli jsme špatný vstup do utkání. Rychlé vedení je dost svazující, protože tým, který vede, rychle hru vypustí. My jsme se na výsledek dotáhli a myslím si, že jsme dvě třetiny byly lepším týmem. Ve třetí třetině jsme udělali chybu při střídání. Šli jsme na dvě minuty ven a dostali jsme gól chvilku před koncem.