DOR FIN4: PLZ - TRI

Dorost Plzně je stříbrný!

V pořadí čtvrté finálové utkání série dnes viděla plzeňská LOGSPEED CZ Aréna. Indiáni odvraceli konec finále, což se ale nakonec po velkém boji nepovedlo.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

2:3
1:2, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 17. Prošek (Matějka, Pavlák), 42. Makovec (Slačík, Benák) – 11. Sikora (Sajdok, Graněčný), 16. Hebar (Kubiesa), 39. Sikora (Sajdok, Kubiesa).
Průběh utkání: 0:2:, 1:2, 1:3, 2:3.

Rozhodčí: Kosnar, Květoň – Jindra, Štofa.

vyloučení
3:2
Využití
1:1
střely na branku
26:41
Diváci
165

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Tolar, Holubec, Kocek, Černý, Prošek, Skala, Kamas – Hofrajtr, Pavlák, Matějka, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Titlbach, Slačík.

HC Oceláři Třinec

Milota (Heczko) – Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski – Sajdok, Pohludka, Sikora, Blaha, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 58 41 3 38 92,68 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 -1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 2
Tomáš Holubec 0 0 0 -2 0
Jiří Kamas 0 0 0 1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 -1 0
Petr Makovec 1 0 1 -1 0
Jiří Matějka 0 1 1 0 0
Sebastián Pavlák 0 1 1 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 1 0 1 1 2
Tomáš Skala 0 0 0 -1 2
David Slačík 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Pittr, který si našel před Milotou střelu od modré, ten ale pokus z otočky dokázal vyrazit. Podobně si vedl i Mařík, když se na brankovišti k dorážce dostal Kubiesa. Ujal se tak až rychlý protiútok Třince, který zakončil Petr Sikora. Po chvilce navíc domácí chybovali za svou klecí, puk rychle předal před branku Kubiesa a z první u pravé tyče po ledě zakončil Andrej Hebar. Vzápětí se ovšem Plzeň opět vrátila do zápasu, když od modré o pravou tyč zavěsil Hynek Prošek. Těsně před přestávkou ještě své barvy podržel Mařík, když si mezi kruhy z pravé strany vybruslil Švančara.

Prostřední periodu načal Hebar z levého kruhu po příhře z pravého, Mařík se stihl přemístit. Na druhé straně se zpoza branky vymotal do zakončení u levé tyče Benák, puk se ještě odrazil k druhé ke Slačíkovi, ten ovšem promáchl. A tak v početní výhodě svůj náskok navýšili Třinečtí. Sajdok oslovil z pravého na levý kruh Petra Sikoru, který prostřelil přemisťujícího se Maříka. Těsně před druhou sirénou ještě mohl snížit Titlbach, který se na Milotu řítil sám z levé strany, po kličce ale mezírku mezi jeho betony nenašel.

Poslední dvacetiminutovku načali gólově domácí. První přesilovku utkání využil bekhendovou dorážkou Petr Makovec, který tak dokonal dílo Benáka od modré. Vyrovnání měl brzy na to na holi z mezikruží přes obránce Titlbach, Milota zasáhl vyrážečkou. Činil se i Mařík ramenem, když si na osu hřiště nabruslil ze strany Mikula. V závěru střetnutí ještě domácí zkusili hru bez brankáře, ale neujalo se jak zakončení Titlbacha z pravého kruhu, tak poté Benáka od modré.

Dorost tak po loňském zisku mistrovského titulu končí v sezóně 2022/23 stříbrný!

Foto: Karel Švec / Český hokej

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Musím říct, že je těžké vyhrát čtvrtý zápas, obzvlášť, když vedete v sérii 3:0 a navíc u takto mladých hráčů. Třinec se toho ale zhostil výborně. Snahu hráčům odepřít nemohu, ale na ledě bylo vidět, kdo je v sérii lepší. Dnes to z těch čtyř utkání bylo vidět asi nejvíce. Klíčové bylo i to, že nemohu využít své dva nejlepší obránce Skoka a Jiříčka, kteří jsou na kempu U18. Beru to ale jako fakt, teď už jsme to nijak neřešili. Problém je spíše na začátku sezóny, kdy se dělá termínová listina. Pak je klub bitý za to, že vychovává hráče, protože je nemůže použít do takto důležitých utkání. Nechci se na to ale v žádném případě vymlouvat. Myslím si, že umíme hrát lépe, než třeba dnes. Někteří by ale museli hrát na hranici svých možností a to se dnes nestalo.“

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Další skvělý zápas. Opravdu play off hokej - boj o každý metr ledu a celých šedesát minut. Myslím si, že to bylo finále jak se sluší a patří. I když výsledek 4:0 trošičku zkresluje, protože každá minuta každého zápasu byla opravdu nesmírně důležitá. My jsme rádi a gratuluji klukům, že se nám to společně podařilo. Gratulace samozřejmě i Plzni, byli skvělým soupeřem a byla to skvělá série.“