DOR: PLZ-SLA

Počtvrté již dorost nevyrovnal, doma padl od začátku srpna

Plzeňští dorostenci se v rámci šestého kola popasovali s pražskou Slavií, kterou v rámci přípravy na svém ledě dokázali porazit. Tentokrát ale vyrovnaná bitva patřila Pražanům.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

3:4
1:1, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 6. Slováček (Fehér, Kamas), 31. Bělík (M. Černý, M. Mašek), 46. Slačík (Klatovský, Úbl) – 5. Šámal (Labuzík, Švancar), 30. Švancar (Tittl, Lorenz), 40. Matějovský (Tittl, F. Poletín), 52. Matějovský (Skyba, Šámal).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Turhobr – Deja, Hošťálek.

vyloučení
8:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
střely na branku
30:28
Diváci
88

HC Škoda Plzeň

Pavlis (Makarius) – Kocek (C), Kamas, Šulan, Reisnecker, M. Mašek, M. Černý (A) – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.

HC Slavia Praha

Poletín (Höhlig) – Skyba, Vrzal, Lorenz (A), Labuzík, D. Marek – Egart, Tichý (A), Matějovský (C) – Šámal, Tittl, Švancar – J. Holejšovský, Keller.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pavlis 58 28 4 24 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 1 0 1 2 2
Martin Černý 0 1 1 1 2
Adam Fehér 0 1 1 2 0
Jan Fodor 0 0 0 -2 2
Jiří Kamas 0 1 1 -1 0
Antonín Klatovský 0 1 1 -1 6
Petr Kocek 0 0 0 -2 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 1 1 2 0
Jiří Maxa 0 0 0 -1 0
Ben Reisnecker 0 0 0 -1 0
David Slačík 1 0 1 -2 0
Jakub Slováček 1 0 1 2 0
Marek Šulan 0 0 0 -1 2
Matěj Tománek 0 0 0 -1 2
Matyáš Úbl 0 1 1 -2 0

komentář

Škoda si v úvodu zahrála přesilovou hru, avšak ta se jí spíše nepovedla. Nedlouho poté Slavia potrestala plzeňskou defenzivu rychlým výpadem. Petr Labuzík nahodil od modré čáry kotouč a těsně před Lukášem Pavlisem ho ideálně tečoval Viktor Šámal. Matyáš Úbl měl posléze na hokejce bleskové vyrovnání, když se prosmýkl mezi kruhy, jeho rychlou ránu ale vykopl Poletín svým betonem. Neujala se ani následná dorážka Davida Slačíka. O dvě minuty později už se Škoda ale přece jen dočkala. Kocek posílal puk před bránu, tam se ho pokoušel dostat do brány Adam Fehér, avšak to se nakonec povedlo až Jakubu Slováčkovi, který si šikovně našel odražený kotouč. Krátce za polovinou první třetiny dostal hezkou přihrávku na levou stranu Tadeáš Egart, jeho rána k bližší tyči ovšem v brance neskončila. V závěru dostala Slavia možnost zahrát si početní výhodu o dva muže, avšak obrana indiánů zasloužila absolutorium, hosté prakticky neohrozili branku Pavlise.

Prostřední dějství odšpuntoval Matyáš Úbl, který dostal nabito mezi kruhy, jeho střela mířila pod horní tyčku, na poslední chvíli ale dokázal Poletín jeho pokus ramenem vytlačit nad branku. Vzápětí při hře ve čtyřech pálil nebezpečně od modré čáry Ben Reisnecker, jeho tvrdý pokus ale zastavil na poslední chvíli gólman Slavie. V polovině utkání šli Pražané podruhé v zápase do vedení. Rychlé přečíslení tří na jednoho vyřešil Filip Tittl přihrávkou na Vojtěcha Švancara, který už měl před sebou na pravé straně jen prázdnou bránu. Za minutu a půl ovšem bylo znovu srovnáno. Rána Černého od modré čáry skončila na břevně, odražený puk poté z hranice brankoviště dorazil do brány Šimon Bělík. V závěru se ještě odehrály velké věci, nejprve měli domácí obrovskou šanci, to když Antonín Klatovský nejprve projel s pukem do útočného pásma, poté našel na pravém křídle Matyáše Úbla, ten ale gólmana neprostřelil. Poletín následně vychytal i dorážku Slačíka. Na druhé straně se dostal do úniku Artur Matějovský, který avšak plzeňského brankáře překonal rychlou kličkou do bekhendu.

Na startu třetí třetiny Škoda pomalu stupňovala svůj tlak a v přesilové hře byla posléze odměněna. David Slačík dostal pas na levý kruh, odkud vykouzlil fantastickou ránu pod horní tyčku. Krátce na to se Matěj Tománek ve středním pásmu šikovně vyhnul soupeři, poté si najel na levý kruh, odkud nebezpečně prověřil Poletína. Matyáš Úbl zase pálil bleskově z otočky, avšak jeho ránu z osy hřiště dokázal Poletín vykopnout svým betonem. Díky své nedisciplinovanosti šli následně indiáni podruhé v zápase do tří, tentokrát ale Slavia přesilovou hru již zužitkovala. Artur Matějovský si našel na pravé straně střelecký prostor a ostrou ranou našel mezeru mezi betony. Nedlouho poté měl Tobiáš Tichý velkou šanci, aby přiblížil hosty ke třem bodů. Sám před Lukášem Pavlisem ale puk do sítě nepropasíroval. V samotném závěru to Škodovka zkusila při hře bez brankáře, vyrovnání měl na hokejce Marek Šulan, z mezikruží však trefil jen beton brankáře. Škoda prohrála na svém ledě s pražskou Slavií těsně 3:4.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme vstoupili do zápasu hodně nekoncentrovaně a na konci se nám to vrátilo, přestože od druhé třetiny naše hry vypadala o mnoho lépe. Byli jsme lepší, měli jsme větší tlak než soupeř, avšak naše nekoncentrovanost se nám nevyplatila a v závěru jsme neměli ani potřebné štěstí, Slavii podržel dobrými zákroky gólman.“