DOR: SLA - PLZ

Dorost pražský Eden nedobyl, domácí rozhodli gólem v závěru

Základní část Extraligy dorostu má před sebou závěrečný víkend před play off. Plzeň má na programu obě utkání na ledě soupeře, prvním protivníkem byla pražská Slavia.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

4:3
1:0, 0:1, 3:2

Branky a nahrávky: 5. Matějovský (Šámal), 48. Šámal (Lorenz, Tittl), 49. Hörnig (Huk, Švancar), 57. Huk (Hörnig, Lorenz) – 27. Úbl (Fehér, Slačík), 50. Maxa (Mašek, Kamas), 54. Křepel (Slováček).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Čamra – Janíček, Kubas.

vyloučení
3:3
Využití
2:0
střely na branku
34:33
Diváci
47

HC Slavia Praha

Höhlig (F. Poletín) – Lorenz (A), Skyba, Oh, Hess, Pšenička (A), D. Marek – Huk, Hörnig, Švancar – J. Holejšovský, Tittl, Matějovský (C) – Egart, Tichý, Šámal.

HC Škoda Plzeň

Šátava (Beran) – Šulan, Mašek, Černý (A), Hanzlík, Kamas, Reisnecker, Matějka – Slačík (A), Tománek, Fehér, Křepel, Maxa, Fodor, Slováček, Winter, Úbl (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
František Šátava 58 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Černý 0 0 0 -1 0
Adam Fehér 0 1 1 1 0
Jan Fodor 0 0 0 0 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 1 1 2 0
Daniel Křepel 1 0 1 0 0
Matouš Mašek 0 1 1 2 2
Jakub Matějka 0 0 0 0 0
Jiří Maxa 1 0 1 0 0
Ben Reisnecker 0 0 0 0 2
David Slačík 0 1 1 1 0
Jakub Slováček 0 1 1 0 0
Marek Šulan 0 0 0 0 0
Matěj Tománek 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 1 0 1 1 2

komentář

Utkání přineslo první větší šanci v páté minutě a hned z toho šla Slavia do vedení. Artur Matějovský se dostal do samostatného nájezdu, domácí forvard poté poslal puk mezi betony Šátavy. Tichý s Holejšovským mohli poté vedení Pražanů zdvojnásobit, když se dostali do situace dvou na jednoho, nedokázali si avšak přihrát a zakončení druhého jmenovaného skončilo vedle. I Škoda mohla na opačné straně udeřit, všechny pokusy ovšem dokázal brankář Höhlig zlikvidovat. Naopak krátce před přestávkou mohl udeřit Šámal, ovšem do černého nezamířil, po dvaceti minutách tak vedli sešívaní o jednu branku.

Zkraje druhé periody hrála Slavia početní výhodu, v té se činil brankář František Šátava. Západočechy ubráněná herní situace nakopla a záhy dokázali vyrovnat. Matyáš Úbl byl se krásně uvolnil na pravém kruhu a posléze se trefil přesně pod horní tyčku. V polovině utkání mohla jít Škoda do vedení, po faulu Šámala bylo nařízeno trestné střílení, k němu se rozjel Daniel Křepel, ovšem rychlou střelou se neprosadil. O tři minuty později naopak šance domácích skončila jen na brankové konstrukci. A když neuspěl ani Tittl, po čtyřiceti minutách platil nerozhodný stav 1:1.

Poslední část odšpuntovala Slavia náporem, což vyvrcholilo dvěma plzeňskými fauly. Přesilovou hru pět na tři dokázali domácí stoprocentně využít. Viktor Šámal nejprve dostal přesný pas na pravý kruh, odkud střílel již do poloprázdné plzeňské klece. O 42 vteřin později si najel na vrchol slotu Petr Hornig, který se prezentoval přesnou ranou k tyči. Modrobílí se ovšem nevzdali a bleskově korigovali. Při rychlém přečíslení chtěl Jiří Maxa přihrávat na levou stranu, jeho pas si ovšem domácí obránce srazil nešťastně do vlastní brány. V 54. minutě navíc dokázali indiáni dokonce srovnat. Daniel Křepel zůstal zcela zapomenut na hraně brankoviště a bekhendem se nemýlil. Když už to vypadalo, že dnešní zápas dojde do prodloužení, Slavia rozhodla. V závěru o vítězství domácích rozhodl David Huk, který prostřelil Šátava z pravé strany. Plzeň prohrála na ledě v pražském Edenu těsně 3:4.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska byl k vidění vyrovnané utkání, ve kterým rozhodovaly přesilové hry. My jsme bohužel žádnou nedokázali využít, naopak Slavia dokázala plnohodnotně proměnit početní výhodu 5:3, což rozhodlo.“