DOR: SLA - PLZ

Dorost na Slavii zahazoval šance, ve třetí třetině propukla válka

Včera plzeňští dorostenci porazili vedoucí celek tabulky, dnes se popasovali s druhou Slavií. Škodovka měla výborný vstup do utkání, avšak nakonec jako první udeřili Pražané.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

4:0
1:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 20. Tittl (Huk, Švancar), 26. Kucharčík (Šámal, Matějovský), 35. Tichý (Huk, Lorenz), 48. Šámal (Kucharčík, Pšenička).
Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Šmika – Bernard, Žídek.

vyloučení
15:24
Využití
3:0
střely na branku
36:24
Diváci
82

HC Slavia Praha

Höhlig (F. Poletín) – Skyba, Pšenička (A), Lorenz (A), Labuzík, D. Marek, Oh – Šámal, Kucharčík, Matějovský (C) – Tittl, Huk, Švancar – Holejšovský, Tichý, Egart.

HC Škoda Plzeň

Šátava (Poustka) – Mašek, Kamas, Šulan, Reisnecker, Kocek (C), Hanzlík – Slačík (A), Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel, Chasák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
František Šátava 58 36 4 32 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 8
Adam Fehér 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 0 0 0 -1 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 2
Antonín Klatovský 0 0 0 0 2
Petr Kocek 0 0 0 -1 4
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 14
Jiří Maxa 0 0 0 0 2
Ben Reisnecker 0 0 0 -1 6
David Slačík 0 0 0 0 6
Jakub Slováček 0 0 0 0 2
Marek Šulan 0 0 0 -1 0
Matěj Tománek 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Plzeň do zápasu vstoupila aktivně, hned v první minutě měl velkou příležitost David Slačík, avšak přihrávku z pravé strany ideálně nezužitkoval. Jen o minutu později si z druhé strany nabruslil do ideální pozice Jan Chasák, avšak branku o kousek netrefil. Škodovka byla stále při chuti, v další příležitosti se ocitl obránce Marek Šulan, který byl sám na modré čáře, avšak ani on skóre neotevřel. Slavia zahrozila šancí Kucharčíka, z pravého kruhu Františka Šátavu avšak nepřekvapil. Matyáš Úbl pro změnu pálil bleskově po najetí do pásma, prostor mezi třemi tyčemi přestřelil. Záhy si Škoda zahrála úvodní přesilovou hru, kde nejprve pálil Jakub Slováček z mezikruží, Höhlig jeho ránu kontroloval. O minutu později měl dvě velké šance Jan Fodor, avšak plzeňský útočník netrefil ani poloprázdnou bránu, Höhlig měl tentokrát velké štěstí. Přestože byli indiáni po většinu času lepším celkem, po dvaceti minutách nakonec odcházeli do kabin šťastnější domácí. Z vrcholu levého kruhu vystřelil Huk, Šátava jeho ránu zkrotil, ale pouze vyrazil a pohotový Filip Tittl vteřinu před koncem dostal puk do sítě.

Prostřední periodu odšpuntoval Adam Fehér, který se hezkou kličkou doprostřed hřiště zbavil obránce, po jeho ráně chvíli Höhlig nevěděl, kde má kotouč, nakonec si ho ale našel ve své výstroji. Krátce na to pálil nadvakrát Marek Šulan, domácí brankář nadále držel své mužstvo. Antonín Klatovský to zkoušel zase z ostrého úhlu, maskovaný muž Pražanů si nicméně svou bližší tyčku pohlídal. To Slavia na druhé straně pálila do černého a znovu ze stejné situace. František Šátava vyrazil ránu od modré čáry, tentokrát byl v roli dorážejícího hráče Jan Matouš Kucharčík. Hned vzápětí měl obrovskou šanci na zkorigování skóre Antonín Klatovský, kterého oslovil před prázdnou bránou Slačík, plzeňský útočník ale trestuhodně minul. Naopak navýšit mohl znovu Kucharčík, který jel sám na plzeňského brankáře, Šátava si s jeho únikem za včas poradil. Domácí to avšak dlouho mrzet nemuselo, v další přesilové hře hledal Tobiáš Tichý před brankou svého spoluhráče, avšak puk si nešťastně srazil do vlastní sítě obránce Šulan. Plzni chybělo i potřebné štěstí, indiáni se dostali do situace dvou na nikoho, Fodor si vyměnil puk s Maxou, druhý jmenovaný ale nedokázal dopravit puk do opuštěné brány.

Během celé třetí dvacetiminutovky se prakticky nezavřela vrátka od trestné lavice, jenomže ani jeden tým v přesilové hře brankáře soupeře prakticky neohrozil. Vše se změnilo jenom na startu 48. minuty. Kucharčík našel na pravé straně Viktora Šámala, který překvapil plzeňského brankáře ranou z ostrého úhlu. Zápas se rozhodně nedohrával v rukavičkách, po dalším zákroku se strhla před brankou Šátavy velká mela, aspoň v pěstním souboji měli na vrch indiáni. Střelec čtvrté domácí branky měl posléze na hokejce další zásah, když se vyhnul brankáři, po obkroužení branky ale puk do sítě nezasunul. Čestný úspěch měl na hokejce Jiří Maxa, sám před brankářem neuspěl. V závěru hrála Škoda dokonce vylepšenou přesilovou hru, avšak ani v herní situaci šest na tři se indiáni nedočkali. V pražském Edenu podlehla Plzeň Slavii 0:4. Jen pro zajímavost ve třetí třetině padlo málovídaných 32 dvouminutových trestů.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Jsme rádi, že jsme získali tři body. V úterý jsem chtěl devět bodů, jako dárek k narozeninám, tak jsem rád, že to kluci splnili. Zápas byl těžký, věděli jsme, že Plzeň vyhrála čtyři zápasy a včera porazila Vary. Nastoupila v tempu, ve kterém skončila, a bylo to vidět. Měli jsme štěstí a dali jsme gól sekundu před koncem. Druhá třetina byla z naší strany lepší, dali jsme dva góly, a třetí třetinu asi nemá cenu hodnotit. To bylo na jedné straně, na druhé straně… Troufám si tvrdit, že zápas se nezměnil, a vyloučení 11:18 je nesmyslné. Na jedné straně krvavý oči, na druhé straně něco jiného. To bych asi radši vymazal z paměti, protože třetí třetina byla nesmyslná.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Domácí byli dneska lepší, my jsme nehráli týmově, někteří hráči byli trochu uražení. Měli jsme šance a mohli jsme to trochu zdramatizovat, ale nedali jsme je. Ve třetí třetině jsme chtěli domácí ještě zatlačit, ale už jsme se k tomu nedostali.“