DOR: PLZ - SLA

Dorost v repríze jarního čtvrtfinále porazil Slavii

Přípravné období jde pomalu do svého finále. Plzeňští dorostenci mají před sebou poslední dva přátelské zápasy před nadcházející sezónou, dnes hostili indiáni v repríze jarního čtvrtfinále pražskou Slavii.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

4:3
1:1, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 14. Mašek (Slováček, Fehér), 30. Kocek (Šulan, Slačík), 47. Slováček (Matoušek), 55. Chasák (Pitter, Šulan) – 6. Kucharčík (Labuzík), 36. Šámal (Tittl), 57. Kucharčík (Egart).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Rozhodčí: Kosnar - Kotyza, Hošťálek.

vyloučení
5:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Mašek, Černý, Hanzlík, Fiala, Šulan – Blengino, Pitter, Slačík, Fehér, Křepel, Matoušek, Slováček, Chasák, Úbl, Klatovský.

HC Slavia Praha

Höhlig (Poletín) – Marek, Vrzal, Derka, Labuzík, Lorenz – Šámal, Tichý, Egart, Matějovský, Huk, Keller, Tittl, Holejšovský, Kucharčík.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Jako první ohrozili branku hosté z hlavního města, Viktor Šámal si v rychlosti nabruslil do útočné třetiny, jeho pokus ale přistál jen v lapačce Eliáše Poustky. V šesté minutě už hosté šli ovšem přece jen do vedení. Matouš Kucharčík dostal puk u pravého mantinelu, záhy se hezky uvolnil přes dva hráče až před Poustku, kterému puk mezi betony zasunul do brány. Záhy domácímu brankáři pomohla i branková konstrukce. V polovině první třetiny mohlo být vyrovnáno, hezkou přihrávku od zadního mantinelu dostal Daniel Křepel, forvard Škody byl posléze sám před brankářem, vyrovnat se mu nicméně nepovedlo. To se povedlo až ve čtrnácté minutě, to když Jakub Slováček přenechal puk na modré čáře Matoušovi Maškovi, jehož tvrdou ránu zastavila až síťka v brance. Obrat mohl dokonat Eliáš Matoušek, Höhlig byl tentokrát připraven. Po dvaceti minutách tak svítil na kostce nerozhodný stav 1:1.

Druhá třetina začala pěkně od podlahy, již po deseti vteřinách pálil Antonín Klatovský, bližší tyč ovšem přestřelil. Na opačné straně se činil Eliáš Poustka, který se fantasticky přesunul proti ráně Petra Labuzíka. Hrálo se ve velkém tempu, puk létal z hokejky na hokejku, při další akci ovšem Matoušek mezeru mezi betony netrefil. Až v polovině utkání se diváci dočkali další branky a k velké radosti se prosadila Škodovka. Po vyhraném buly přihrál Slačík na modrou čáru Marku Šulanovi, ten nabil svému kolegovi Petru Kockovi, jehož pumelice nemohla být přesnější. V plzeňském brankovišti poté nastala změna, to když Eliáše Poustku nahradil František Šátava. Ten hned čelil několika střelám, překonat se nenechal. Až krátce před koncem druhého dějství hosté po brejku slavili. Viktor Šámal si nabruslil s pukem až na hranu brankoviště, odkud bekhendem překonal i maskovaného muže indiánů. Před třetí třetinou tak nadále platil nerozhodný stav.

Poslední část odšpuntoval Adam Fehér, který vybojoval puk ve své třetině, poté rychle přejel hřiště, na ose hřiště oslovil Jakuba Slováčka, jenž byl vychytán gólmanem Slavie. Marek Šulan vzápětí vyslal ukrytou ránu od modré čáry, David Höhlig měl tentokrát štěstí, že puk skončil jen těsně vedle jeho brány. Indiáni byli nakonec za svoji aktivitu odměněni. Eliáš Matoušek ve středním pásmu předal puk Jakubu Slováčkovi, který následně vystřelil z pravého kruhu přes obránce a puk si po jeho ráně našel cestu až do sítě. Viktor Šámal mě následně velkou možnost k vyrovnáni, sám mezi kruhy ale poslal puk jen do připravené lapačky Šátavy. Stejný hráč se nedlouho na to skrz plzeňské hráče dostal až před Šátavu, kterému nasadil forhendovou kličku, avšak branku přestřelil. A tak platilo sportovní pořekadlo nedáš - dostaneš. Václav Pitter dostal přihrávku do jízdy, v situaci dvou na jednoho oslovil před brankou volného Jana Chasáka, na kterého už se usmívala jen prázdná brána. Pražané však ze zápasu udělali ještě drama, odraženou ránu si od modré čáry našel Egart, ten poté ještě přihrál Matoušovi Kucharčíkovi, jemuž stačilo jen přehodit brankář Šátavy. Slavia to v závěru zkusila při hře bez brankáře, vytouženého vyrovnání už se sešívaní ale nedočkali, Škoda Plzeň vyhrála v dramatickému utkání těsně 4:3.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Jsme rádi za vítězství. Ovšem první třetina z naší opět nebyla dobrá, nelíbila se nám hra na kotouči, poté jsme se nicméně zvedli a ve výsledku z toho byl vyrovnané utkání. Celý týden jsme hodně trénovali, včera jsem hráli ještě zápas, kluci toho mají v nohách dost. Už jsme potřebovali prohrát (smích), avšak zase jsme to urvali.“