DOR: PLZ - SLA

Dorost poprvé v sezóně vyzrál na Slavii

Základní část Extraligy dorostu pomalu míří do svého finále. S jistotou postupu do play off přivítali plzeňští dorostenci na svém ledě pražskou Slavii, které měli co vracet. Oba letošní duely s ní totiž prohráli.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

3:2
0:0, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 23. Tománek (Maxa, Fodor), 48. Reisnecker (Fodor), 55. M. Mašek (Fodor, Maxa) – 24. Švancar (Hörnig, Kucharčík), 50. Matějovský (Šámal, Kucharčík)
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Vyšší tresty: Navíc Reisnecker (PLZ) - 5+OK, krosček

Rozhodčí: Valenta – Malý, Hošťálek.

vyloučení
6:5
Využití
2:0
střely na branku
18:34
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – Šulan, Reisnecker, M. Mašek, Hanzlík, M. Černý (A), Kocek (C) – Slačík, Bělík, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Fehér, Chasák – Winter, Pitter.

HC Slavia Praha

Höhlig (F. Poletín) – D. Marek, Pšenička (A), Lorenz (A), Labuzík, Skyba, Vrzal, Oh – Šámal, Tichý, Matějovský (C) – Hörnig, Kucharčík, Švancar – J. Holejšovský, Egart.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 34 2 32 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 2
Martin Černý 0 0 0 0 2
Adam Fehér 0 0 0 0 2
Jan Fodor 0 3 3 1 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 -1 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 1 0 1 -1 0
Jiří Maxa 0 2 2 0 0
Václav Pitter 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 1 0 1 0 27
David Slačík 0 0 0 -1 0
Jakub Slováček 0 0 0 -2 0
Marek Šulan 0 0 0 1 2
Matěj Tománek 1 0 1 0 0
Martin Winter 0 0 0 0 0

komentář

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, šancí bylo k vidění poskromnu. Slavia dostala k dispozici dvě přesilové hry, plzeňský brankář Štěpán Houdek se nicméně činil ve svém brankovišti. Plzeň to měla v útočném pásmu složité, obrana Pražanů nakonec domácím dovolila pouhé tři střely na bránu. Po dvaceti minutách tak nadále platil na západě Čech bezbrankový stav.

Ten ale indiáni v prostřední části rychle prolomili, když po souhře celé pětky zakončoval Matěj Tománek. Vedení modrobílým hráčům ale vydrželo 105 vteřin. Puk za maskovaného muže indiánů dostal Vojtěch Švancar. Záhy dostala konečně k dispozici přesilovou hru i domácí, skóre se však nezměnilo. To stejné platilo i po šancích na druhé straně. I po čtyřiceti minutách tak nadále platil nerozhodný stav.

Zkraje poslední dvacetiminutovky pykala Slavia za svou nedisciplinovanost, Plzeň dostala možnost hrát celé dvě minuty početní výhodu o dva muže. A tu nakonec také dokázala využít. Jan Fodor našel na vrcholu levého kruhu obránce Bena Reisneckera, který ostrou ránou prostřelil brankáře Slavie. Hosté avšak i tentokrát přispěchali s rychlou odpovědí, po zmatcích na brankovišti dostal kotouč do sítě Artur Matějovský. Velké rozuzlení přišlo v šest minut před koncem. Další přesilovou hru využil ranou od modré čáry Matouš Mašek, který vystřelil domácích tři body. Antonín Klatovský mohl vedení ještě pojistit, jenomže nařízené trestné střílení neproměnil. Plzeň tak v dramatickém utkání na svém ledě porazila Slavii Praha 3:2.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Bylo to hezké utkání, v zápase hrálo spoustu šikovných hráčů, což bylo vidět. Představujeme si, aby takové dovednosti byly v dorosteneckém hokeji, takhle by to mělo vypadat. Konečně se nám podařilo porazit Slavii, to se cení. V závěru tam sice byly trošku emoce. I když jsme nebyli v kompletním složení, tak kluci zápas odmakali, sice tam ještě byly rezervy, avšak ve třetí třetině jsme hráli tak, jak by to mělo vypadat. “

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Poslední dobou bojujeme se ztrátou motivace, což by v dorosteneckém věku vůbec nemělo být. Dneska je to nicméně asi čtvrtý zápas, co máme jisté play off, a na ledě to je vidět. My nejdeme do toho zápasu vyhrát, my si jdeme pouze zahrát, dneska to bylo takové hezké přátelské utkání.“