JUN: PLZ - LIT

Junioři vynulovali Litvínov!

Modrobílé tento týden čeká domácí dvojboj, první zápas odehráli Západočeši proti Litvínovu.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:0
2:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 15. M. Hořejší (Čančura, Mazanec), 19. Šiler (Čančura, M. Soukup), 23. M. Hořejší (Šimák), 58. Šimák (M. Beran, Řehoř).
Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Malý, Sýkora

vyloučení
4:3
Využití
2:0
střely na branku
31:29
Diváci
65

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Lokajíček) – Skok, Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, M. Houdek (A), Hodinář – Mazanec (A), M. Soukup, Šiler – Pešek, Koubek, Hála – Řehoř, Šimák, M. Hořejší – Sabiniok, Tchaliov, M. Beran II.

HC Verva Litvínov

Stránský (Kubík) – Werner, Soušek, Zachariáš, Re. Kubíček, Vaverčák, Prokeš, M. Hora (A) – D. Horský, Dej (C), Ducháček – Scafari, Bednařík, D. Čech – O. Postl I, Peroutka, Dohnal – Višněvskij, Raichl, Hauptvogel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 29 0 29 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 1 1 1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 2 2 1 2
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Daniel Hála 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 2 0 2 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 2
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 1 1 2 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 1 2
Marek Soukup 0 1 1 0 0
Jakub Šiler 1 0 1 0 0
Miroslav Šimák 1 1 2 2 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 0 0

komentář

Duel sousedů v tabulce, které dělily před dneškem pouhé dva body, začal opatrně. Hned zkraje sice pláchl všem na ledě Šiler, ale tísněn v pádu Stránského nepřekonal. Pak se již hrálo dlouho bez přerušení, ovšem i šancí. Vše tak rozlouskly až početní výhody, obě totiž dokázali modrobílí využít. Hezkou tečí Čančurovy pobídky od modré o břevno se nejprve prosadil Marek Hořejší, po chvilce se pak z levého kruhu trefil o vzdálenější tyč Jakub Šiler, který tak navázal na svou první extraligovou trefu z před pár dní. Naopak ve výhodě jednoho muže v poli neudeřil Litvínov, když v největší šanci nevyzrál na Jansu dorážkou u levé tyče Werner.

Prostřední perioda začala gólově. Domácí zachytili vyhození soupeře, od levého mantinelu od modré vypálil z otočky Marek Hořejší a Škoda byla v trháku. Po chvilce se vykličkoval zpoza branky před ní Hála, Stránský vytěsnil hřbetem lapačky. Činil se i Jansa, když z první pálil po příhře zpoza branky před ní Scafari. Když se později neujala ani rána Mazance z mezikruží, jenž se dostal i k dorážce, odcházeli do kabin i tak spokojenější indiáni.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Postl, který vypálil tvrdě z levého kruhu ihned po buly, Jansa zakročil. Na druhé straně se neprosadil Šiler z pravého kruhu, ani vzápětí Pešek od modré z osy hřiště. Definitivně tak rozhodl až Miroslav Šimák, který z mezikruží trefil pravý horní růžek. I nadále tak mezi oběma soupeři platí pravidlo: Můj dům - můj hrad.

Na indiány již čeká před reprezentační přestávkou jediný duel, na svém ledě v sobotu 4. listopadu přivítají od 13:00 Jihočeský Motor.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme měli po delší době dobrý vstup do zápasu. Během prvních pěti minut jsme měli pět gólovek, bohužel jsme je nedali, pak jsme si ale pomohli přesilovými hrami. Dnes už byl zápas z naší strany lepší, ale myslím si, že jsme si ho mohli udělat trošičku jednodušší. Výborně navíc zachytal gólman.“

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov): „V první třetině jsme domácím dali dvě přesilovky, které proměnil, my naopak žádnou. Soupeř byl dnes lepší, důraznější v osobních soubojích, šel si zatím a my jsme byli bezzubí dopředu. Když nedáme gól, nemůžeme odtud nic odvézt. Plzeň tedy vyhrála zaslouženě.“