JUN: PLZ - LIT

Junioři nasázeli Vervě půltucet!

Junioři indiánů v novém roce 2024 odehráli již svůj třetí soutěžní zápas, poprvé se přitom představili před svými fanoušky.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

6:2
1:1, 2:0, 3:1

Branky a nahrávky: 4. Šiler (M. Soukup, Dolhý), 26. Šiler (Dolhý, M. Soukup), 29. M. Soukup (Pešek, Šiler), 43. Šiler (Pešek, Hodinář), 49. Pešek (M. Soukup, Šiler), 58. Řehoř (M. Hořejší, M. Houdek) – 8. Vyhlídal (Scafari, Dej), 42. D. Čech (O. Postl I, Peroutka)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Vyšší tresty: Navíc Scafari (LIT) 5+DKU

Rozhodčí: Valenta, Hacaperka – Hnát, Hlinka

vyloučení
3:4
Využití
3:1
střely na branku
42:34
Diváci
58

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Dolhý (C), Hromádka, Čančura, Hodinář, Cícha, M. Houdek (A) – M. Hořejší, M. Soukup, J. Matějka – M. Beran II, Pešek, Mazanec (A) – Hála, Iščenko, Benák – Koubek, Šiler, Š. Kaiser – Řehoř.

HC Verva Litvínov

Stránský (Kubík) – Re. Kubíček, Prokeš, Soušek, Vyhlídal, Kladivo, M. Hora (A), Cipko – Ducháček, Tomaník, L. Tůma – Dohnal, D. Čech (A), Peroutka – D. Horský, Dej (C), Scafari – Hauptvogel, O. Postl I.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 34 2 32 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 -1 2
Marek Čančura 0 0 0 2 0
Adam Dolhý 0 2 2 1 0
Daniel Hála 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 1 1 1 0
Marek Hořejší 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 1 1 2 2
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 0
Artem Ishchenko 0 0 0 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 1 2 3 2 0
Denis Řehoř 1 0 1 0 0
Marek Soukup 1 3 4 2 0
Jakub Šiler 3 2 5 2 0

komentář

Utkání nastartoval Jakub Šiler, který obdržel ve středním pásmu puk, proskočil mezi obránce soupeře a zamířil přesně mezi betony Stránského. Avšak Verva našla poměrně brzy odpověď. Radek Vyhlídal napřáhl na modré a od klubka hráčů před Lokajíčkem se puk odrazil přímo do jeho protipohybu. Dokonat obrat v duelu mohl Scafari, jenž se protáhl až mezi kruhy, ale muž s maskou indiánů své barvy podržel. Činil se i jeho kolega na druhé straně, když křižnou příhru v početní výhodě k pravé tyči dostal zleva od modré Hodinář, avšak kotouč do sítě neprocpal ani nadvakrát. O první přestávce tak měli oba soupeři k vítězství stejně daleko. Ještě se sluší vyzdvihnout gesto fair play litvínovského Lukáš Tůmy, který odvolal odpískaný faul na svou osobu!

Prostřední periodu odšpuntoval Hořejší, před kterým se doslova otevřela dálnice, ten si tak najel až před Stránského, kterého ovšem střelou k levé tyči nepřekonal. Lépe si v početní výhodě vedl opět Jakub Šiler, jenž si nabruslil mezi kruhy a zamířil přesně mezi betony. Snížení měl na čepeli Peroutka, který osamocený v podobných místech zachytil rozehrávku modrobílých, avšak mířil jen do připraveného Lokajíčka. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Škoda otočila hru, zleva našel na brankovišti Pešek Marka Soukupa a ten dárkem nepohrdl. Severočeši měli následně šanci odpovědět hned ve dvou přesilových hrách, ale skórem nepohnuli.

Poslední třetinu načal Hora, který tvrdě vypálil od modré. Lokajíček vykopl betonem na levý kruh, odkud ihned pálil Postl, avšak i napodruhé muž s maskou indiánů odolal. Dotřetice to ale již hostům vyšlo, když Dominik Čech zblízka nadvakrát dorazil pod břevno. Jenže za necelou půlminutu úplně zbytečně za hranou atakoval Scafari Koubka u mantinelu, který jen za doprovodu spoluhráčů zamířil do kabin, a jeho tým musel na pět minut do čtyř. To dokonáním hattricku potrestal Jakub Šiler, jenž opět z mezikruží zavěsil, tentokrát do levého horního růžku. Poté obdržel touš na levý kruh Ondřej Pešek a vypálil. Stránský vyrazil před sebe, kde si bez zájmu protihráčů touš stejný hráč dojel, potáhl k pravé tyči a nad padajícím gólmanem Litvínova zavěsil pod břevno. Tečku za utkáním udělal Denis Řehoř, který se ihned po buly ve středním pásmu natlačil až na brankoviště. V závěru svůj um ještě dvakrát předvedl Lokajíček, který nejprve ramenem vychytal neobsazeného Ducháčka na ose hřiště, po chvilce si poradil i s Tokaníkem u pravé tyče. Indiáni tak v jedenácti duelech nadstavby stále ztratili pouhé dva body!

Další duel čeká na oba celky již pozítří. Litvínov doma přivítá Olomouc, Plzeň naopak zamíří do Přerova.

FOTO: Michal Pok.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Zápas měl svůj vývoj, rozhodně to pro nás nebylo jednoduché. Soupeř byl hodně nepříjemný, tvrdý, ale my prokázali kvalitu a formu z posledních zápasů. Jsme tak rádi za další tři body, ale musíme pokračovat, pokračovat a pokračovat v hlavách úplně stejně.“

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov): „Dnes to bude krátké. Plzeň byla lepší, zasloužila si vyhrát. My to zkoušeli, vrátili se ve třetí části do hry, avšak přišel pětiminutový faul, který prostě byl. Soupeř odskočil a už jsme s tím nezvládli nic udělat.“