JUN: LIT - PLZ

Junioři v Litvínově šesti góly natáhli vítěznou sérii!

Mladí indiáni dnes naskočili již do svého čtvrtého utkání v nadstavbě, ve kterém na ledě Vervy hájili svou dosud stoprocentní bilanci.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

1:6
1:1, 0:2, 0:3

Branky a nahrávky: 7. O. Postl I (T. Svoboda, Slavík) – 12. M. Houdek (Benák), 23. Šiler (Řehoř, M. Soukup), 29. Šiler (Řehoř, M. Soukup), 42. M. Houdek (Mazanec), 52. Šiler (M. Soukup), 53. Hála (Benák, Mazanec).
Průběh utkání: 1:0, 1:6.

Rozhodčí: Bejček, Domský – Hradil, Jurak.

vyloučení
2:3
Využití
0:1
střely na branku
31:26
Diváci
98

HC Verva Litvínov

Kubík (Stránský) – Vyhlídal, Soušek, Re. Kubíček, Prokeš, Werner, M. Hora (A) – Slavík, Dohnal, Peroutka – D. Horský, Dej (A), Ducháček – Bednařík, Višněvskij, O. Postl I – Tomaník, T. Svoboda, Scafari.

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Lokajíček) – Dolhý (C), Hromádka, Prošek, Hodinář, Cícha, Skok, M. Houdek (A) – Benák, M. Hořejší, M. Soukup – J. Matějka, Pešek, Mazanec (A) – Hála, Koubek, Tchaliov – Šiler, Pittr, Řehoř.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 31 1 30 96,77 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 2 2 3 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Daniel Hála 1 0 1 2 0
Jan Hodinář 0 0 0 2 0
Marek Hořejší 0 0 0 1 2
Matěj Houdek 2 0 2 3 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 2 2 3 2
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 2 2
Denis Řehoř 0 2 2 2 0
Jan Skok 0 0 0 1 0
Marek Soukup 0 2 2 3 0
Jakub Šiler 3 0 3 3 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 -1 0

komentář

Oba celky se již letos potkaly potkaly osmkrát. V rámci letní přípravy Škoda opanovala tři duely ze čtyř, na chlup stejnou bilanci pak modrobílí zapsali i v první fázi dlouhodobé části soutěže DHL extraligy juniorů. Zajímavostí je, že všechna utkání rozhodla již základní hrací doba.

Dnes ovšem lépe začali Severočeši. Povedenou křižnou přihrávkou oslovil zprava na levý kruh Svoboda Ondřeje Postla a ten rozepsal dnešní střelecký výčet. Jenže brzy na to se začínalo opět od nuly. Benák našel od modré od pravého mantinelu k levé tyči sjíždějícího Matěje Houdka, který tváří v tvář Kubíkovi zakončil kličkou do bekhendu. Minisouboj s gólmanem po chvilce naopak nezvládl Svoboda, jehož před Jansu vyslal Slavík. Když pak těsně před úvodní sirénou indiáni ustáli oslabení, odcházely oba celky do kabin smírně.

Prostřední část začala gólově. Ze souvislého tlaku vznikla zajímavá příležitost pro u levé tyče stojícího Řehoře, ten ovšem ještě předal ke druhé Jakubu Šilerovi, který dokonal obrat v zápase. Brzy na to mohli domácí srovnat díky přesilové hře, leč neuspěli a jen co se Západočeši dostali do plného stavu, dokázali soupeřit odskočit. Byl to opět Jakub Šiler, který se vymotal zpoza branky před ní a z otočky zamířil přesně k levé tyči. Těsně před druhou pauzou ještě indiáni svírali Vervu v přesilové hře, leč čtvrtý zářez nepřidali.

Avšak zkraje poslední dvacetiminutovky již ano. Matěj Houdek dostal nabito na osu hřiště a od modré zamířil přesně k pravé tyči. Za nedlouho poté hosté zkompletovali bůra, Jakub Šiler navíc hattrick, když ihned po buly dostal nabito na vrchol brankoviště od Soukupa. Půltucet měl na svědomí zase Daniel Hála, který v přečíslení dvou na jednoho dostal přesnou příhru od Benáka a vymetl pravý horní růžek. Více se toho již dnes do utkání nevešlo, modrobílí tak na severu Čech potvrdili svou stoprocentní bilanci v nadstavbě!

Další extraligový souboj čeká na Plzeň již v sobotu šestnáctého prosince, hostit bude Přerov.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „My jsme trošku prospali první třetinu, vůbec jsme s ní nebyli spokojeni. Do zápasu jsme vstupovali s jasně daným a předem připraveným herním plánem, který se nám ale vůbec nepodařilo plnit. Od druhé části jsme ovšem začali hrát dobře na puku, nastoupili tak, jak jsme se připravovali a bylo to znát. Pro nás velmi cenné body z venku, budeme na to chtít navázat v sobotu doma“