JUN: lit - plz

Junioři vytěžili v Litvínově všechny body!

Mladí indiáni se po domácím duelu s Olomoucí v tomto hracím týdnu vydali i ke svému druhému soutěžnímu utkání, představili se v Litvínově.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

2:3
0:0, 1:1, 1:2

Branky a nahrávky: 39. Postl (Maštalířský, Čech), 52. Maštalířský – 23. Řehoř (Soukup, Hořejší), 49. Mazanec (Benák, Hromádka), 51. Beran (Koubek, Sabiniok) .
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Rozhodčí: Zubzanda, Glanc – Kokrment, Motl

vyloučení
2:5
Využití
1:0
střely na branku
46:20
Diváci
100

HC Verva Litvínov

Kubík – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Vyhlídal, Hora, Cipko – Maštalířský, Postl, Svoboda, Tůma, Dohnal, Čech, Peroutka, Horský, Vopat, Dej, Ducháček, Scafari

HC Škoda Plzeň

Bašta – Hromádka, Čančura, Hodinář, Cícha, Ishchenko, M. Houdek, Prošek, Dolhý – Matějka, Mazanec, Sabiniok, Klatovský, Koubek, Benák, Hořejší, Soukup, Beran, Řehoř

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Bašta 60 46 2 44 95,65 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 0
Matyáš Beran 1 0 1 1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 1 0
Marek Čančura 0 0 0 0 2
Adam Dolhý 0 0 0 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 0 1 1 0 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 1 1 1 0
Artem Ishchenko 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 2 4
Tadeáš Koubek 0 1 1 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 1 0 1 1 0
Hynek Prošek 0 0 0 1 0
Denis Řehoř 1 0 1 0 0
Ondřej Sabiniok 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 1 1 1 2

komentář

Oba celky se již v aktuální sezóně před dneškem utkaly v rovných deseti případech. V přípravě Škoda opanovala tři duely ze čtyř, v základní části DHL extraligy juniorů zrovna tak a v nadstavbě Západočeši zvítězili 6:1 a 6:2. Zajímavostí je, že pokaždé rozhodla základní hrací doba.

Dnes jako první zahrozil Cícha s Beranem, kteří vystihli domácí rozehrávku, k úvodní trefě střetnutí to ale nevedlo. Oba celky následně ustály oslabení, v plných stavech následně opět zahrozila Plzeň. Po ráně Hromádky puk vypadl z výstroje Kubíka, k dorážce se jal Mazanec, leč obránci Vervy svému gólmanovi pomohli. Na první trefu duelu si tak diváci měli počkat až do druhé třetiny.

A tak se také stalo. Hned v jejím úvodu Litvínov propadl ve středním pásmu, Soukup poté v přečíslení dva na jednoho předal k pravé tyči Denisu Řehořovi, který vymetl bližší horní růžek. Vedení svým barvám zkoušel z pravého kruhu navýšit Sabiniok, muž s maskou Severočechů odolal. Podobně si vedl i Bašta, když to na druhé straně z podobné pozice zkoušel Peroutka. Uspěl až Ondřej Postl, ale Západočeši zřejmě oprávněně cítili křivdu. Nejprve se zdálo, že domácí po pravé straně zavezli kotouč do útočného pásma v ofsajdu. Poté se k ráně z mezikruží dostal Maštalířský, Bašta zakročil maskou a hned se hlásil, že s ní má problém. Sudí ovšem nereagovali a puk tak pohodlně do sítě doklepl právě Postl.

V úvodu poslední periody se prokličkoval až před Kubíka Benák, avšak mířil příliš přesně, rozezvučel břevno. Vzápětí se ovšem modrobílí již dočkali. Právě mladíček Západočechů zavezl kotouč do útočné třetiny, náramným pasem našel od modré od pravého mantinelu u levé tyče číhajícího Aleše Mazance, který z první Plzni vrátil vedení. Neuběhly ani dvě minuty a hosté byli v trháku. Matyáš Beran obdržel příhru z levého rohu na brankoviště a z první rozvlnil síť. Avšak uběhlo pouze dvaasedmdesát vteřin a Verva byla zpět v zápase. Matěj Maštalířský nabruslil ze středního pásma za útočnou modrou a přes obránce načapal Baštu střelou na lapačku. V závěru ještě domácí zkusili hru bez brankáře, ale na vyrovnání se jim již dosáhnout nepodařilo.

Další extraligový souboj čeká na mladé indiány již za dva dny v pondělí, hostit budou ve svých prériích od 17:00 Přerov.

Foto: Michal Pok