JUN: LIT - PLZ

Junioři před nadstavbou uspěli na ledě Litvínova!

Mladí indiáni završili první fázi soutěže, posledním soupeřem byl ve skupině Západ Litvínov.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

2:3
1:2, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 12. D. Čech (Re. Kubíček, Scafari), 37. Bednařík (L. Tůma, Prokeš) – 5. M. Soukup (J. Matějka, Šiler), 7. Šiler, 57. Benák (Mazanec, Hála).
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Vyšší tresty: Skok (PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Micka, Turhobr – Šimánek, Pěkný.

vyloučení
7:3
Využití
1:0
střely na branku
28:21
Diváci
87

HC Verva Litvínov

Kubík (Stránský) – Kladivo, Re. Kubíček, Soušek, Prokeš, Hocelík, Zachariáš, Werner – Scafari, T. Svoboda, L. Tůma – Dohnal, D. Čech (A), Peroutka – D. Horský, Ducháček, Bednařík – O. Postl I, Višněvskij, Dej (C).

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Dolhý (C), Hodinář, Hromádka, Čančura, Cícha, Skok, M. Houdek (A) – J. Matějka, M. Beran II, Pešek – Řehoř, Pittr, Benák – Hála, M. Soukup, M. Hořejší – Mazanec (A), Koubek, Šiler.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 1 0
Adam Dolhý 0 1 1 1 0
Daniel Hála 0 1 1 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 2 2
Marek Hořejší 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 1 1 2 0
Aleš Mazanec 0 1 1 1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 -1 25
Marek Soukup 1 0 1 2 2
Jakub Šiler 1 1 2 2 0

komentář

Mladí indiáni začali na severu Čech skvěle. Povedená akce po dobrém napadání vyústila pro na brankovišti neobsazeného Marka Soukupa, který po blafáku otevřel dnešní střelecký výčet. Po chvilce se navíc Jakub Šiler zbavil kličkou svého strážce a v následném samostatnému úniku zamířil přesně mezi betony Kubíka. Avšak Litvínovští nehodlali svou kůži dát lacino. Ihned po buly v útočné třetině natáhl ke střele od modré Kubíček, vyražený puk si před Lokajíčkem našel Dominik Čech a po rychlé kličce zasunul touš do brány. Do přestávky se jal ještě odpovědět znovu Šiler, který si navedl touš mezi kruhy, leč následná střela nebyla přesná.

Prostřední periodu odšpuntoval Čech, který pláchl všem při vlastním oslabení. První střelou na Lokajíčka nevyzrál, dorážku nasměroval mimo. Na druhé straně dokázali indiáni po povedené kombinaci připravit pozici pro Peška, který pálil z kruhu prakticky do prázdné, leč doslova tygřím skokem zachránil své barvy od pohromy Kubík. Pak se již skóre měnilo. V početní výhodě si Jakub Bednařík vybruslil od pravého mantinelu až mezi kruhy, odkud zavěsil přesně k levé tyči. Převážit misky vah na stranu Západočechů ještě těsně před přestávkou zkoušel Šiler, protečoval ale na brankovišti jen do připraveného gólmana soupeře.

Závěrečné dějství načal znovu v oslabení Čech. Dokázal se protáhnout až před Lokajíčka, ten zakročil vyrážečkou. Souboj obou aktérů se opakoval i později, tentokrát povedený bekhendový blafák ještě povedenějším zákrokem likvidoval muž s maskou Škody. Platilo tak otřepané: Nedáš - dostaneš. V rychlém protiútoku zavezl touš do pásma Adam Benák, přenechal jej do druhé vlny Mazancovi, najel si k levé tyči, odkud následnou střílenou příhru propasíroval do sítě. Verva ještě zkusila při závěrečné hře ve čtyřech odvolat gólmana, změnu stavu to ale již nepřineslo.

Oba celky tak nyní završily první fázi dlouhodobé části soutěže, nyní se v osmičlenné skupině porvou o čtyři místa do jarního play off.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska skončila základní část, my teď ale musíme přepnout, bude se hrát o všechno. Bohužel pro nás, protože jsme si to prostě a jednoduše neuhráli, systémem soutěže s nadstavbami, mají týmy z horní čtyřky obou skupin jisté play off již s koncem listopadu. Uvidí se, co to přinese do skladeb týmů, jak to třeba následně ustojí dorostenecká soutěž... Nicméně, teď se pro nás všechno mění, mažou se všechny body, které si týmy dosud uhrály a pojede se od nuly. Uvidíme, s jakým systémem teď svaz vůbec přijde, protože vymyslet narychlo spravedlivý a logicky formát další části soutěže bude velice obtížné. Ale tak to prostě je, musíme to akceptovat a přizpůsobit se.