Byl jsem rozhodnutý to zkusit, říkal Milan Nedoma

P a r d u b i c e - Z plzeňských marodů-obránců se dokázal dát na rozhodující zápas do stavu, v němž byl schopný nastoupit, pouze Milan Nedoma, který laboruje s poraněnými třísly. Zaslouží si absolutorium za bojovnost a navíc odvedl vynikající výkon. Při jediné obdržené brance se mu sice nalepila na brusle trocha smůly, ale po zápase už na to nikdo ani nevzpomněl. „Byl jsem rozhodnutý to zkusit, i kdybych měl hrát jen prvních deset minut,“ říká Nedoma, jehož třísla pobolívají i při normální chůzi. „Necítím se nic moc, ale když se vyhrává, zranění se překonává lépe.“

Milanu Nedomovi se kolena jentak nerozklepou. Před jedenácti lety pomáhal vybojovat premiérový titul pro Trenčín. Soupeřem mu tehdy byla právě Plzeň, za níž nastupoval současný kapitán týmu Michal Straka. „Na boj o titul ještě rozhodně nemyslím. Teď nás čeká Zlín a půjdeme zápas od zápasu. Šance je vždycky, každý musí vidět, že naplno bojujeme,“ říká odhodlaně.

Plzeň vstoupila do utkání famózně.Už ve 20. vteřině překvapil Adama Svobodu střelou z pravé střely Josef Straka. Tento gól výrazně ovlivnil další průběh střetnutí. „Nevím, jestli to byla chyba brankáře, nejsem gólman. Z té vzdálenosti to možná mohl Svoboda chytit,“ spekuloval Nedoma. Plzeň přidala druhý gól a pak nadšeným výkonem udržela stav až do první přestávky. V prostřední části Pardubičtí začali tlačit. „Důležité bylo, že jsme tomu tlaku dokázali čelit. Velmi významné bylo zvýšení našeho náskoku na 3:1,“ myslí si odchovanec brněnské Komety.

V definitivní úspěch začal Nedoma věřit po Andrašovského brance na 4:1. „To jsem cítil, že jsme blízko. Mnozí hráči už se k něčemu takovému také nemusejí přiblížit.“ Pardubičtí hráči sice zápas nezvládli, ovšem ani za rozhodnutého stavu se neuchylovali k žádném nepravostem. „Nehráli jako Vítkovice, ale dohráli zápas ve vší slušnosti. Žádná sprostá hra,“ dodal na závěr Milan Nedoma.